20 שנה למלחמת של´´ג...........

שקדי

New member
20 שנה למלחמת של´´ג...........

המלחמה הזאת היתה באויר כבר כמה חודשים כולנו ידענו שברגע ששרון מונה לשר הביטחון שזה רק ענין של זמן בבקר שבת היו הפצצות שלנו על לבנון ושלהם עלינו וידענו עוד יותר ישבנו במוצ´´ש על הדשא במרכז השכונה וחיכינו לבוא המגייסים והם התחילו להגיע אחד אחד והמראה של הפגישות החטופות היה מרגש זהו???זאת המלחמה???ואולי הפרידה האחרונה??? הגעתי לימ´´ח אי שם בצפון בחשיכה ואחרי פגישה נרגשת עם החברים התחלנו להתארגן ולהתכונן.המפקדים נקראו לקבוצת פקודות ראשונית. אנחנו עולים לרמה´´ג להחליף כח שהולך ללבנון ואנחנו בכוננות מול הסורים. עם אור ראשון היינו בתנועה .הענו למוצב צפוני ונכנסנו לתצפית דרוכה. אחד מחיליי..שהיה צלם טלויזיה פרי לאנסר ביקש לקפוץ הביתה להביא מצלמה למקרה שתזדמן לו כתבה ובהזדמנות יביא איתו טלויזיה.יש לזכור ...... כמו היום היינו אז בעיצומו של המונדיאל.אישרתי לו ל12 שעות. המלחמה פרצה.....כוחותינו התחילו להיכנס ללבנון אחד מהכוחות המובילים נקלט אצלנו במכשירי הקשר. ליוינו אותו כל המלחמה ועקבנו אחרי מלחמותיו. אצלנו לא קרה כלום מיוחד....הסורים הסתפקו בחזית אחת ואנחנו התרכזנו במשחקי המונדיאל ובמעקב אחרי הכח שלנו והנה מודיעים על הפסקת אש בחצות ובקשר אנחנו שומעים שלוחצים על כח טיפוחנו לרוץ קדימה ולהגיע לכביש בירות דמשק......הציר פנוי מכוחות אויב.....כך אומרים לו והמג´´ד מתנגד אומר שלא גמר להתארגן .....אבל הלחץ גובר והוא זז..... הלכנו לישון......בבקר הכח לא נקלט ברשת אני אומר לחבר´ה שמשהו מריח לי לא טוב.......תעלומה.............. לאחר כשלושה שבועות בבריכת השחיה אחד החבירים מספר לי על מאורעות הכח שלו במלחמה ....נשמע לי מוכר.......רגע אני אומר לו אתה היית בכח פלוני????איך אתה יודע הוא משתומם ומסתבר שהוא אכן היה בכח אותו ליוינו כל המלחמה ובאותו לילה נמהר הסתבכו בקרב המר בסולטן יעקב ונשחקו עד דק וקשה להאמין שככה מהר חלפו להן 20 שנה..................

מלחמת לבנון בשבילי היא זכרון מר...

אם יש תקופה שהייתי רוצה למחוק מחיי - זו התקופה.. כל כך קשה, ולמרות 20 השנים שעברו- הפצעים טרם הגלידו. מלחמה ארורה - ופרק ארור בחיי!

שקדי

New member
ואם את מוכנה לשתף........

אנחנו רוצים לשמוע.........

gingit1

New member
גם לי אין זכרונות נעימים כל כך

אותי תפסה המלחמה כתושבת חדשה בקו העימות, מנסה להתרגל אחרי העיר הגדולה במרכז, ליישוב קטן על קרוב לגבול. הגעתי לצפון כחודשיים לפני פרוץ המלחמה, כמעט כל ערב היו התרעות על חדירות, הפחד היה גדול, בערב המלחמה ישבתי במטבח, אם זכור לי טוב זה היה ערב שבועות, פתאום נשמעה שריקה וזו היתה הפגישה הראשונה שלי עם הקטיושות, פגישה שנמשכה לסירוגין 20 שנה. ההיסטרי היתה בעיצומה, לא רציתי להיכנס למקלט ובעלי אז עדיין חברי נשאר איתי בבית כי פשוט התאבנתי ולא הייתי מסוגלת לזוז. לנו הצפוניים המלחמה נמשכה כ 18 שנים וילדי נולדו וגדלו למציאות הלא נעימה הזו. אני מאודמקווה שהשקט היחסי שיש לנו בשנתיים האחרונות ימשיך ואינשללה יהיה שקט בכל המדינה כי לצערנו בימים מטורפים אלו כל המדינה חזית.

גל-עמית

New member
..ואני ישבתי כשבועיים......

עם צו 8....לאורך הכביש בואכה באר שבע.....ב-stand by....יחד עם כל החטיבה.....כאשר חטיבה מקבילה אחת הייתה בגבול הצפון וחטיבה אחרת סופחה לאוגדה אחרת והייתה איתה בגזרה המזרחית, אליה אנחנו היינו אמורים להצטרף במידת הצורך...בישיבות מפקדים כשפרשנו את המפות והתחלנו לארגן מי הולך למה ואיפה.....קבלתי שוק... לא מצאתי, לא את ישראל ולא את לבנון על המפות שהיו מולנו....... מה שהופיע היה "תפר" בין שתי מדינות שכנות, לכוון שלישית............ למזלנו, נשארנו לשבת לאורך הכביש ההוא בדרום..."בנינו" אמפיתאטרון מאוחרי כבש הנגמ"ש...מישהו "קפץ" הביתה והביא מקלט TV 12" שחור/לבן שאותו חיברתי עם "ח-10"...למצברים של הנגמ"ש....וככה ראינו את המונדיאל בספרד......

זה מה יש

New member
יווווו... כמה לי יש לכתוב על השל"ג

אבל... ותעשו מהר חשבון שהייתי אז ממש צעיר. ובכל שאת יש לי המון נוסטלגיה מאותם ימים אבל... אכן 20 שנה!!! "זהוש" בדממה

שקדי

New member
מיד אחרי הפסקת האש........

האוגדונר שחשש סצהל ייסוג במהרה מלבנון.....איזו אשליה ענקית נתן הוראה שהגדוד שלנו ייכנס ללבנון וילמד ביסודיות את השטח והוראה זאת הוראה......לפקודה תמיד אנחנו ואוייייי....איזה חודש מטרף עבר עלינו טיולים מופלאים בארץ קסומה ובתולית מבחינתנו ארזים דובדבנים חוות פורלים מסעדות מזרחיות ונחלי מים בינות עצים עבותים וכל זה בחסות צהל ועל חשבונו..........ובפקודה ובתמונה:כוחותינו ליד אגם קרעון בהתיעצות לאיזו מסעדה לקפוץ לארוחת הצהרים.....

שקדי

New member
לא ויתרנו גם..............

על האמבטיה היומית כדי לגונן על עורנו העדין וכאן בנחל דאמור באמצע היום כשבשמים מעלינו דו קרב ארטילרי בין צהל לכוחות החושך בתחילת הקרב על בירות.....כשרבין יעץ לשרון:להדק להדק...........

זה מה יש

New member
אין כמו....

הנוף הקסום הנשקף ממרומי "עליי" ו"בחמדון" השחיה בנהרות... שקדי מכובדי, אתה לוקח אותי למחוזות קסומים ומטורפים תודה! "זהוש"

שקדי

New member
אם אכן זה כך זהושי.........

אנא.....שתף אותנו שלא אחשוב שהייתי לבדי בלבנון אני בטוח שראיתי מסביב עוד כמה.........

שקדי

New member
כמה חודשים מאוחר יותר.........

הכל כבר נראה הרבה יותר רציני המחבלים והסורים התאוששו מהמכות שספגו והבלגן התחיל.........בלגן בלגן.......... וכוחותינו עלו שוב על מדים ויצאו לשהות נוספת בלבנון ופה עם אור ראשון מתחת לעירה ראשאיה אל פוחאר הכח עדיין בחרופ אחרון ושקדי על המשמר............................

שקדי

New member
חודש במקום הנ´´ל...............

בקצה השפיץ של כוחות הכיבוש הציוניים כשבינינו לכוחות הרשע לא מפרידה אלא גדר תלתלית אחת והרבה נאיביות חודש בלי מקלחת ובלי להוריד נעליים היה נורא שמייח.........................

שקדי

New member
ואפילו קיבלנו.............

רשת לצל וביקורי אורחים ואפילו לא דרשו פספורט ויזה ומס חו´´ל

שקדי

New member
נכון ש..........

הרכבים לא תמיד היו משנת היצור האחרונה ולא עם כל האיבזורים המפנקים ביותר אבל בסה´´כ רצינו לחזור הביתה בשלום ובמשימה העיקרית הזאת עמדנו יפה........טוב כמעט כולם

שקדי

New member
אמרתי לך פעם.............

שאת צריכה להיות סבלנית??? עלו לי כולן.....התמונות כלומר.........

מי היה מאמין ?

נכנסנו ללבנון ב - 6.6.82 . יום ראשון. חמישי ביוני, נפל בשבת. בגין רצה, את התהילה של הליכוד ביום ההיסטורי. קרא לזה, מלחמת יש ברירה. אפילו לא, ברירת מחדל. פיקניק, זה לא היה. ירדוף אותנו עוד שנים ארוכות. מי זוכר? שבמסגרת הצלת עם ישראל, מהטרור. שיחררנו את רבי המחבלים, ביניהם, קוזו אקמוטו. על, הפנים, עם הראש למטה.

למעלה