2 שאלות

• פותח הנושא sepul
  • פורסם בתאריך

sepul

New member
2 שאלות

שלום ברשותי מחשב פוגיצו סימנס דגם 1650A PRO נרכש לפני כ 9 חודשים. רציתי לדעת כמה בערך ניתן למכור אותו המחשב עדין באחריות אך אני לא יודע איך ניתן להעריך את השווי שלו. תודה

sepul

New member
שאלה שניה

שמתי לב בזמן האחרון שכנראה איזה עדכון של מיקרוסופט שינה לי הגדרות מעבד(כאשר אני לוחץ אל מאפיינים במחשב שלי הוא מראה לי כל פעם משהו אחר) יש מה לעשות אם זה? תודה

יאיר B

New member
סביר להניח שמהירות המעבד משתנה בהתאם

למה שהמחשב עושה באותו זמן ולפי תוכנית צריכת החשמל שלו (כלומר אם הוא לא עושה משהו שדורש הרבה כוח עיבוד והוא על תוכנית צריכת חשמל חסכונית, מהירות המעבד תרד כדי לחסוך בחשמל).

Jan22

New member
תעלה את המפרט שלו

בנוגע לכמה הוא שווה ,תראה ,המחשב עצמו עבר שימוש ותקופת האחריות שלו כמעט תמה. מה שקנית לפני שנה בערך ,היום שווה הרבה פחות. תעלה את המפרט ונראה.

sepul

New member
מפרט

אז ככה האחריות שלו לא תמה יש לו עוד שנה ו3 חודשים. מעבד AMD TURION 64 1.8 GHZ כ.מסף ATI RADEON X200 זיכרון שיתופי128MB זיכרון פנימי1 גיגה צורב דיוידי NEC כמובן וינדוס XP מקורי. מה עוד חשוב?

bar666xp

New member
מה עוד חשוב כמות זיכרון לדוגמה..

למה אתה מוכר אותו.. אגב איך רכשת לפני 9 חודשים? חשבתי שהפסיקו למכור אותו כבר לפני שנה+-... טוב לא חשוב. החיסרון העיקרי בו נכון להיום זה שהמעבד יחסית חזק ב64BIT אבל המערכת הפעלה שיש לך איתו היא XP סביר גם HOME ו99% שהיא 32BIT בכל מקרה. חיסרון נוסף הוא כי נכון להיום השימוש העיקרי בו כניראה יהיה אינטרנט ואופיס +- אולי איזה תוכנת חישוב ביגלל הX200.. לדעתי הגג שתוכל למכור דבר כזה היום כ1.5K-2Kש"ח וזאת בתנאי שהוא ניראה כמו חדש ואין סימניי התעללות בחומרה {המהרה קיצונית}. אנשים במיוחד בארץ צריכים לקחת בחשבון כי שוק יד שניה למחשבים ביכלל ולניידים בפרט הוא מעוד מוזר... ברוב מדינות העולם שוק היד שניה מעוד רחב ולכן המחשב לכאורה שומר על ערכו זמן רב יותר... בארץ במיוחד מחשב מהקופסה לא פתחו את הניילון ביכלל שוויו ירד בכ20%-50%... במדינות בהם שוק היד שניה פעיל מעוד מחשב כזה יעבד כ5%-10% מערכו ואפילו פחות. אישית מעוד הייתי שמח היום אם המצב היה כמו באוסטרליה לדוגמה הייתי יכול על הנייד שלי לקבל +- 50% ממה שיעלה לי המחשב שהייתי רוכש.. בארץ אם אני יקבל עליו 10% זה יהיה מתנה. נ.ב. לי יש את AMILO 1630 עם ATHLON 3.2, עם 1G זיכרון, דיסק קשיח 60G וכ.מסך ATI MOBILITY RADEON 9700 {לא שווה כלום היום לפני שנתיים שלוש היה שווה כ7K-8Kש"ח}....

sepul

New member
המשך

בקשר לזיכרון יש לו 100 גיגה . בכללי חשבתי לשדרג למשהו שיותר מתאים למשחקים(נייח) ולקנות מחשב נייד חלש יחסית ללימודים עבודה ולניידות בהיכר. אני מרוצה ממנו רק החוסר כ.מסך שלו שמורגש במשחקים מפריע לי. אולי בכלל לא כדי לי להחליף אותו לאור העובדה שאמרת שהוא שווה כ 2000 שח גג. תודה בכל אופן.

למעלה