2 שאלות

motiml77

New member
2 שאלות

1)האם יש מחר וביום העצמאות תפילה עם תוספות מיוחדות? (אם כן,מהם?) 2)שאלה שנורא מציקה לי-אם למשל יש סלט שנאכל בשבת ואכלו אותו עם מאכלים בשריים-אז הוא בשרי,ואז אם אני אוכל ממנו ביום ראשון האם אני צריך לחכות 6 שעות עד שאני יוכל לאכל חלבי? (יש לצין שבסלט עצמו אין בשר,הוא רק נאכל בארוחה שהסכו"ם בה נגע עם בשר) תודה מראש.

חזי147

New member
1)לא שידוע לי

יום העצמאות זה לא חג מהתורה. 2)אם הסלט התערבב עם כלים בשריים (שלפני זה השתמשו בהם עם מאכל בשרי), אז אני כמעט בטוח שהסלט הזה גם בשרי. ואם אתה אוכל ממנו ביום ראשון אתה צריך לשמור 6 שעות עד שתוכל לאכול חלב. שוב, אני לא כל כך בטוח.

אופירA

New member
מנהל
תשובות

1. לפי השולחן הערוך אין ביומיים הבאים הבדל משאר ימי השבוע. 2. סלט קר בצלחת מרכזית, שהעבירו ממנו לצלחת אכילה בכף נקייה בשרית, ואכלו מהצלחת עם מאכלי בשר - הוא סלט פרווה, שהרי לא נגע בבשר אלא בכף נקייה. אבל סלט שהכניסו לתוכו מזלג או כף מלוכלכת במאכל בשר, שיש עליה שומן בשר, הרי השומן הזה התערבב בירקות שבסלט, ואז כל הסלט נחשב בשרי (שהרי אי אפשר להפריד בין הירקות שנגעו בשומן הבשר לבין אלו שבמקרה לא נגעו בו...). מאכל בשרי גם אם בכמות קטנה מאוד - יש להפריד בינו לבין מאכל חלבי 6 שעות (או חמש ומחצה, לפי המקלים).

tkhri

New member
בקשר לבשר וחלב

בספר שהמלמד שלי לבר מצווה הביא לי נכתב שאפשר גם לחכות 3 שעות....והמחמירים מחכים 6... איפה ולמה השוני?

asaf2000

New member
זה ממש לא נכון

רוב עם ישראל מחכה 6 שעות. יש קהילות מסוימות שמחכים 5 או 3 שעות, אבל מי שאבותיו לא נהגו כן חייב לחכות 6 שעות.

אופירA

New member
מנהל
מאיפה נובע השוני

כנראה משמו של מחבר הספר. להלכה לכלל ישראל לא ידוע כלל על 3 שעות בין בשר לחלב. ולחלוטין לא נכון שהמחמירים מחכים 6 שעות, אלא זו ההלכה לכלל ישראל - לחכות 6 שעות בין בשר לחלב (והמקלים מחכים 5 וחצי שעות). יש קהילות מצומצמות קטנות מאוד (כמו יהודי הולנד) שלהן יש מסורת ספציפית של פחות שעות, ובני אותן קהילות ספציפיות יכולים לנהוג עפ"י מסורתן הידועה. אבל כל האחרים לא יכולים להקל ולסמוך על מסורת של קהילות אלו (אלא אולי במקרים מיוחדים, ובדיעבד שבבדיעבד שבבדיעבד).

אופירA

New member
מנהל
במסורת של אותן קהילות

זמן עיכול הבשר מחושב אחרת. שהרי זמן עיכול הבשר שונה מגוף לגוף, ומסוג וכמות בשר לסוג וכמות בשר, ועוד כהנה נסיבות שונות. אז הזמן להלכה נקבע עפ"י קריטריון מסוים שאינני יודעת אותו (אולי עפ"י רוב האנשים או עפ"י רוב הנסיבות, או עפ"י הנסיבות הקובעות וכו'). אז יש שיטות בודדות בקהילות בודדות שחישבו אותו אחרת, לפי קריטריונים אחרים.

אלי ו.

New member
בקשר ל 1

בציונות הדתית מקובל לומר הלל ביום העצמאות מכיון שלשיטתם הקמת מדינת ישראל היא נס שיש להודות עליו.
על כך חלוקים החרדים שאינם נוהגים כך.

למעלה