2 שאלות

החשמלאי

New member
2 שאלות

1. האם מותר לראות את התוכנית WWE? 2. האם מותר שבזבל יהיה בשר וחלב ביחד? אם לא אז מה לעשות? 3. אם נגיד יש ספר תנ"ך שאין לו כריכה אחת , לדעתי זה מבזה את הספר תנ"ך, אז מה אפשר לעשות (אני יודע שגניזה הכי קל אבל אני מעדיף לא לגנוז)? 4.אני קורא עכשיו ספר של שו"ת, והיה כתוב שם שכשאני מחליף בגדים בבוקר אני צריך לעשות את זה בשכיבה... למה?

asaf2000

New member
תגובה

1. מותר מבחינת ההלכה אבל בהחלט לא מומלץ כי זה משחית את המידות. 2. מותר שיהיה בשר וחלב בזבל ביחד. 3. אתה יכול לקחת חתיכת קרטון, לחתוך ולהדביק ככריכה, או כמו שאמרת לשים בגניזה ולקנות חדש. 4. אני לא בטוח אבל אני חושב שבזמן הגמרא היו לובשים ג'לביה וכדי להחליף בגדים בצניעות היו חייבים לעשות זאת בשכיבה. בימינו לא נראה לי שחייבים לשכב אבל צריך להחליף בגדים בצניעות מתחת לשמיכה באופן שהמקומות המכוסים לא יתגלו וזאת משום צניעות ובושה מפני הקב"ה (אפילו שאין אף אחד בבית).

asaf2000

New member
תגובה

במקום שנוהגים ללכת ערומים אז אין בעיה כמו במקלחת, במקוה, בים וכד'

החשמלאי

New member
.......

לפי מה שאתה אומר לא מסתדר לי שבים מותר... הרי גם שם ה' רואה אותך...

החשמלאי

New member
תודה על התשובה

1. מה זאת אומרת משחית את המידות? 2. אפשר לקבל הסבר למה מותר? הרי אסור שיגע למשל גבינה בהמבורגר לא?

asaf2000

New member
תשובה

1. הכוונה שמי שמסתכל הרבה או נמצא בחברה של אנשים אלימים וכד' אז הוא מושפע מהם והופך בסוף לאיש אלים או שהיחס שלו כלפי אלימות יהיה מעוות. 2. מותר שהמבורגר יגע בגבינה אבל אסור אחרי זה לאכול אותם ביחד.

החשמלאי

New member
בקשר לתשובה 1

אם אני מרגיש שאני מספיק בוגר כדי שהתוכנית לא תשפיע על דרך החשיבה שלי מותר לי לראות?

אופירA

New member
מנהל
התוכנית תשפיע בכל מקרה

השאלה כמה, ובעיקר השאלה היא האם יש צורך לצפות בה. למשל, אם גבר רואה נשים לבושות בחוסר צניעות, זה ישפיע עליו רוחנית בכל מקרה. אבל אם הוא חייב לצאת למקום שבו יש רוב נשים כאלה מכל מיני סיבות - הוא צריך לעשות זאת, למרות ההשפעה הרוחנית. וכמובן, שהמשקל בין הצורך לבין חוסנו הרוחני של האדם גם הוא קובע לגבי המידה שתחול השפעה. כגון, יש קהילה חרדית בת"א, שחיה שם שנים רבות, למרות שסביבתה שופעת נשים לבושות בחוסר צניעות. השפעתה של הקהילה הזו חיובית מאד על האוכלוסיה החילונית, ולכן נחיצותה גדולה מאוד. וכמו כן, גרים בה אנשים שחוסנם הרוחני רב, ולכן ההשפעה של החשיפה פחות קריטית לגבי נפשם. אבל השפעה - יש ויש, והמשקל של הנחיצות הרבה הוא זה שמכריע.

בקשר לבשר וחלב

זה לא שכיח אבל בכל זאת אחד האיסורים שנצטוונו בהם זה גם בישול בשר וחלב בלי שום קשר לאכילה אז צריך להזהר שלא לזרוק אותם ביחד שהם בטמפ' גבוהה כדי שלא יתחממו ויתבשלו ביחד.

החשמלאי

New member
עוד שאלה

אם אני מגיע לבית כנסת במנחה והש"צ אומר קדושה.. מה אני עושה?

asaf2000

New member
תשובה

עונה לקדושה ואחרי זה (במידה ואין עוד מנין) מתפלל שמונה עשרה.

החשמלאי

New member
........

מה הכוונה במידה ואין עוד מניין? אם אומרים קדושה אז בטוח יש מניין... וכשאתה אומר מתפלל שמונה עשרה אז אני בעצם חוזר לשתי הברכות שלפני התפילה, אתה מתכוון לתפילה בלחש או שאני פשוט ממשיך עם השליח ציבור ועונה "אמן"

למעלה