2 שאלות

fsoen

New member
2 שאלות

1. מדוע קיים צורך אצל אנשים מסויימים לפתור את מצוקותיהם הנפשיות בעזרת צורך במגע עם אחרים (עיסוי מרגיע, תאווה ליחסי מין) בשעה שקיימות דרכים אחרות להירגעות (כמו כדור הרגעה, אלכוהול וכו')? מדוע דווקא מגע גופני ? 2. קיימים רצונות (לרבות אשליות, מחשבות, שאיפות וחלומות) שאדם מבוגר עני משלים (וכדאי לו להשלים) עם העובדה שלא הספיק להגשים אותם, וגם לא יוכל להגשים משום שאיחר כבר את הרכבת להגשים אותם מפאת גילו המבוגר (כוונתי לגילאי 60 ומעלה בעיקר)וחוסר יכולתו הכלכלית. על איזה רצונות (לרבות אשליות, מחשבות, שאיפות וחלומות) מדובר?
 

nehud

New member
שתי תשובות לשתי שאלות

1, קוהלת עונה על שאלתך הראשונה בפרק ג " לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים" עת למגע פיזי ,,, ועת לכדור הרגעה עת ליחסי מין ,,,,, ועת לאלכוהול 2, האשליה שיש ונכון לוותר היא המחשבה "אני מבוגר עני שאחר את הרכבת" באהבה אהוד
 

hilabarak

New member
כמו יהודי טוב, אני אענה בשאלות

1. מה הסיבה כל כך משנה ? זה כמו לשאול מדוע חלק מהאנשים במצוקה קשה יחוו התקף לב וחלק פסיכוזה וחלק דיכאון וחלק הלם ? אולי זה ביולוגיה ואולי זה נפשי ואולי זה הרגל ואולי הכל ביחד. השאלה לדעתי היא - איך מונעים מצוקות נפשיות שגורמות לאנשים לפנות למשקה או כדורי הרגעה או למגע פיסי ללא אהבה וכולי ? 2. אני אדם צעיר ולא עני, ואני מקבל בשלווה והבנה שלא אהיה ממש אדם עשיר וזה גם לא מעניין אותי. רציתי לומר שהשאלה היא קודם כל בעיני מציאותית - מה באמת חסר לאדם ? האם חסר לו אוכל ותרופות ? האם במקום לטוס לחו"ל הוא יכול טייל רק בארץ ? לפני שמבינים מה החוסר ומה החלום, קשה לענות.ן
 

fsoen

New member
תגובה לשניכם

התגובות שלכם, מאוד מעניינות. בקשר למגע, הבנתי את התשובה שפשוט לכל אדם מתפתחות העדפות שונות, כמו בכל דבר. בקשר לשאלה השניה, התכוונתי לשאול איזה חלומות יש לכל האנשים שבמשך כל החיים דוחים לגילאי 60 אך הגשמתם אינה כרוכה ביכולת כלכלית.
 

nehud

New member
לאנשים שונים חלומות שונים

חלום הבוער בעוצמה בליבו של איש אינו כבה תוצאה ממגבלה כספית זמנית ואינו חייב להמתין 60 שנה, חלומות מתגשמים לכולם כל הזמן - יש להיות ערניים לתוכן החלום!!! דוגמה- אדם אומר אני מבקש לסגור את המינוס בבנק החלום מתגשם יום ביומו סגירה -> מינוס -> סגירה -> מינוס כך גם האשליה כאשר תהיה לי יכולת כלכלית אז ,,,,,, באהבה אהוד
 

hilabarak

New member
מניסיוני אין בעייה של חלום, אלא של

אישיות. אדם עם אישיות פרפקציוניסטית, יהיה תמיד מלא חלומות ויתקשה להגשים אותם. כי הוא כל הזמן יחפש את המושלם ומכיוון שהחיים לא מושלמים הוא מתייאש די מהר. הוא מתלהב מהחלום מהר ועוזב אותו מהר (כי הוא רואה את המציאות). ותמיד יש לו הרגשה שהוא פספס חלומות, למרות שבפועל הוא זנח אותם, כי הוא רצה חלום זוהר ולא הסתפק במציאות. אדם עם אישיות כנועה למציאות בכלל לא חולם. הוא מראש מאמין שמה שיש זה מה שיש ואין שום אפשרות למשהו אחר. יש אנשים שבתחומים מסויימים הם פרפקציוניסטים ובתחומים אחרים הם כנועים, ואז הם חיים מעין חיים של 'היי' ו'דאון'. בתחומים מסויימים נכנעים למציאות ובתחומים אחרים רודפים אחרי חלומות פרפקציוניסטיים ולא ראליים. ויש אנשים שהם יחסית מאוזנים, שיודעים לחלום ובצע, ובשביל זה לא צריך כסף. בשביל זה צריך רק להתאים חלום למציאות. נניח אדם יכול לצייר בשעות הפנאי, או לכתוב ספרים ולשים באתר באינטרנטר, או להקים בשעות הפנאי עסק קטן בשביל הנשמה שלא בהכרח ירוויח (כי אנחנו מתפרנסים מהעבודה), אבל תמיד יש חלום שאולי הוא ימריא ולקנות גלשן ולצאת לים או כל חלום פשוט שלא מצריך הרבה כסף. ואם אדם מתחיל למצות בגיל 30 את החלומות שלו אז הוא יכול גם כל 5 שנים להחליף חלום קטן ועד גיל 60 אולי הוא לא הגשים חלום ענק ופקפציוניסטי, אבל הוא הגשים 6 חלומות קטנים שזה הרבה מאוד. אז אם תסתכל על אדם שחי בתחושת החמצה, לדעתי אין לזה קשר לכסף, אלא לאישיות. אם היה רוצה, אז היה מתחיל לעשות דברים. אבא שלי בן 74 וכבר 28 שנה עצמאי ובכלל לא עשיר, אבל עדיין חולם, ולא מפריע לו, כי הוא ניסה וזה לא הצליח. אני בן 35 שכיר וכתבתי ספר שלא הכי הצליח, אבל זה לא מעניין כי עכשיו אני כותב עוד אחד עם חברים ואני מאמין שהוא יהיה הרבה יותר טוב. ואם גם הוא לא יצליח אז אולי בגיל 45 כשאהיה יותר בשל אכתוב עוד אחד ...... זו חוכמה קטנה להגיד "החלום שלי זה יאכטה גדולה באלסקה", ותמיד להיות אומלל כי אין לי כסף. החוכמה בעיני היא לעשות את האפשרי מול העיניים ואז תמיד אתה מרגיש שעשית ומיצית. אבל שוב זה עניין של בגרות ולא של חלום.
 

nehud

New member
שלום ברק - שאלה

האם החלום שלך הוא יאכטה באלסקה או לטייל באלסקה ? - שלי לטייל ואני קרוב למימוש (לא בחורף) באהבה אהוד
 

hilabarak

New member
האת שלא זה ולא זה, בכלל התייאשתי

מחלומות. עברתי לעשייה מעשית. כמו עם הספר החדש, אין לי חלום שהוא יהיה הצלחה או אפילו יתפרסם, אני נהנה מלכתוב אותו וזהו. לגביי טיולים לחו"ל, כשיהיה לי אסע, אם לא יהיה לא אסע. לא מטריד אותי לראות מדינה זו או אחרת.
 

nehud

New member
החלום כאן ועכשו

כלומר מימשו החלום כאן ועכשו משמעו עשייה מעשית אך עדיין אפשר לחלום (לא להיות מוטרד או אובססיבי) להיכן כדאי לטייל כאשר יתקבלו התמלוגים העצומים מתרגום הספר החדש ל - 18,5 שפות מאחל לך המשך הנאה מלאה בכתיבה וביצירה כאן ועכשו באהבה אהוד
 
נקודה נוספת

1. אני חוושב שהמשיכה שציינת היא מיוחדת בכך שיש בה מגע עם זולת. כאשר ההמצוקה קשה והגוף סגור בתוך עצמו והבעיות שלו, במגע הפיזי עם מישהו אחר יש פתרון זמני, ובמיוחד ביחסי מין שבהם יש מעין הנמסות של האישיות לתוך המגע הזה. זה קצת כמו שכחה עצמית. כמובן שאם זה בא ללא אהבה זה לא מחזיק הרבה זמן ורק מחריף את הבעיה אחרי שהמגע חולף. אבל הצורך בכך בא לדעתי ממקום של רצון לצאת מעצמך מתוך מגע עם מישהו אחר. דרך אגב גם שיחות נפש הן אותו עקרון רק עדין יותר ורוחני יותר. אבל גם כאן אותו עקרון. אם אין אהבה בין המשוחחים זה פתרון זמני.
 

Fairy24

New member
בגלל

1. שזה משפר את המצב רוח. לא רק בגלל שזה נעים יותר מסתם להזיק עוד יותר עם סמים\אלכוהול, גם אם אדם יהיה מודע וגם אם לא, כשהוא נמצא ליד אדם שהוא מרגיש איתו טוב וחיבור והתדרים שלהם דומים, הוא מרגיש טוב יותר, בעיקר במגע איתו. 2. אנשים חלשים. אלה שהיו כל החיים שלהם חלשים ולא הלכו לפי הרצונות שלהם, שיכולים להיות כל דבר וכל רצון, יהיו ככה גם בעתיד. לי אין חלומות, יש לי מטרות, כי אני יודעת שכל מה שאני רוצה וחושקת בו יכול לקרות. הרצונות עצמם לא חשובים, גם הדבר שנראה הכי מופרך יכול לקרות, זה הכל תלוי בבן אדם.
 
למעלה