2 שאלות

Blackpanter1י

New member
2 שאלות

1.האם לרבי מליובאוויטש ( רבי מנחם מנדל שניאורסון) לא היו ילדים? והאם יש מקור לדבר שאומרים שמי שאין לו ילדים (לא מתוך בחירה) סיים את תיקונו? כי אומרים ש"בזכות דור המדבר אנחנו נמצאים פה, לתקן את חטאם. ככל שבאים יותר ילדים לעולם זה כדי לתקן את נשמות אבותיהם (הרוחניים), לכן אדם שסיים את תיקונו לא מביא ילדים לעולם"... 2.לגבי עצם הלוז, איך יכול להיות שאומרים שהיא לא מתכלה אם בעצם בחום מספיק גבוה יישאר רק אפר? (כמו בשואה ל"ע).

Blackpanter1י

New member
עוד משהו

ידוע לך אולי על הרב הגר שחי בתקופת הגר"א ומת על קידוש ה'?

goldie4

New member
עצם הלוז

אומרים שהמזון של עצם הלוז זה לעשות מלוה מלכה במוצ"ש. לפני שאוכלים משהו במוצ"ש אומרים "לכבוד מלווה מלכה" לפני הברכה. וזה מחייה את עצם הלוז שממנה הגוף חוזר לחיים בתחיית המתים... גם אם זה רק משקה חם, לא חייבים לעשות ארוחה גדולה אם לא רעבים. וזו אמורה להיות מצווה מאוד גדולה, למרות שזה לכאורה משהו קטן ופשוט שהרבה לא מודעים לגודל המצווה וחשיבותה.

goldie4

New member
כן במוצ"ש נהוג לאכול או לשתות משהו

חם זה נקרא סעודת מלוה מלכה. זה מזון רוחני לעצם הלוז. כתוב על זה בשולחן ערוך.

אופירA

New member
מנהל
תיקונים וחשבונות שמים

אני לא יודעת עד כמה אלו שאומרים יכולים להבין בחשבונות של גלגולים קודמים ותיקונים, ולדווח לנו על כך. וגם אם הם כן בקיאים בנושא, אני לא יודעת עד כמה כשזה עובר מהם אלינו, זה לא עובר גלגולים של אי הבנות ובלבולים. בשורה התחתונה - אנו לא יכולים לדעת מה החשבון של מי, מתי ואיך הוא מסיים את תיקונו. והאמת - אין לנו סיבה להתעסק בכך... כמו כן, היות שאיננו מבינים איך בדיוק נבנה הגוף בתחיית המתים מעצם הלוז, כך אני לא חושבת שיש לנו מה לנסות להבין אם היא אמורה להישמר פיזית או רוחנית בלבד.

למעלה