2 שאלות

stamishei

New member
2 שאלות

1. ילד בן 5 וחצי, אשר לא רכש עדיין דומיננטיות ומחליף ידיים- מישהי יודעת האם כדאי לכוון אותו לכתוב ביד מסוימת, או לתת לו להמשיך להחליף ידיים כשעובדים על ציור וכתיבה? 2. אני מחפשת רעיונות לפעילות קבוצתית עם ילדים עם תסמונת דאון בני 3 +, קבוצה לדוגמא: זחילה תחת שורת כיסאות, חיקוי של ציור קו מסויים על הלוח ובחלק השני ישבנו סביב צלחת וסטיבולרית, קרענו ניירות עיתון ואח"כ קימטנו אותם וזרקנו לצלחת. אני מחפשת פעילויות שישלבו גם פעילות ידיים ושאפשר לבצע באופן מאורגן יחסית, כיוון שבקבוצה ליד שולחן שכללה פעילויות שונות עם בצק, הילדים התפזרו וזה לא הלך (על אף שבאופן פרטני זה הולך טוב). אודה על כל תגובה!

ימימה5

New member
דומיננטיות

זה מה שאני הייתי עושה במקרה הזה: הייתי מנסה שהילד יגיע למסקנה מהי היד החזקה שלו,וינסה להתמיד בפעילות באותה יד.למשל:הייתי מציירת 2 עיגולים, ומבקשת ממנו לצבוע כל אחד מהם. כדאי למדוד זמן ולהסתכל על איכות הפעולה והתוצר. הייתי מבקשת שהילד יאמר לי באיזו יד היה לו הכי נח,וכן משקללת עם הממצאים שלי.אחרי שהגענו למסקנה משותפת עובדים על התמדה באותה יד. בנוסף-כדאי לבצע רישום מדויק של כמה ימים, באיזו יד הוא אוחז כלי כתיבה בהתחלה (מיד כשניגש לפעולה) ואולי גם על פעילויות נוספות (אכילה,גזירה וכ"ו)

clo

New member
אפשר גם...

לגשת לאוניברסיטה ולבקש את האבחון של דומיננטיות לדוגמה : קוווקוים, חלוקת קלפים ועוד.. ולמדוד לפי נורמות הגיל.

וגם...

בשרשור שנערך פה לפני איזה חודשיים (או יותר) אחת המומחיות של הפורום המליצה על נשיאות משקל אינטנסיביות מאוד במשך שבוע-שבועיים. זה איכשהו עוזר לדומיננטיות להבסס.

stamishei

New member
1.קודם כל,תודה לכולכן! 2. אולי

אולי יש למישהי רעיון לגבי השאלה השניה- לפעילות קבוצתית? תודה לכל אחת ואחת על התשובות לגבי הדומיננטיות ,

בדקי גם

דומיננטיות רגל ועין וכן האם יש דומיננטיות יד מועדפת במוטוריקה גסה. לעתים רואים דומיננטיות במוטוריקה עדינה שאינה באה לידי ביטוי בגרפומוטוריקה. .זה יכול לתת לך כיוון לביסוס דומיננטיות. כמו כן לעתים זו לא בעיה של חוסר דומיננטיות יד אלא הימנעות מחציית קו אמצע הגורמת להחלפת הידיים.

ימימה5

New member
לגבי השאלה השניה

פעילות קבוצתית עם ילדים: חסרים נתונים כגון: מס' המשתתפים,מס' המטפלות, רמת הילדים-קוגניטיבית, ניידות , וכן לא כתבת מה מטרת הקבוצה, אני מניחה שהמטרה היא גריה ועידוד לפעילות תחושתית-מוטורית. לפי מה שכתבת, על תגובתם לפעילות ליד השולחן,יכול להיות שהילדים עדיין לא בשלים לפעילות ב"קבוצה" אך ,אם יש אנשי צוות "אחד על אחד" אפשר להפעיל אותם בו זמנית,זה ליד זה - ולא פעילות משותפת או בזה אחר זה, כפי שמקובל בקבוצה אם תמקדי-אפשר יהיה לתת רעיונות ספציפיים.

stamishei

New member
אולי בכל זאת

יש לכן רעיונות לשאלתי השניה? לגבי פעילות קבוצתית. רקע: ילדים בגילאי 3 עם תסמונת דאון, שבעה ילדים 3 מטפלות (כולל אותי) אני מחפשת פעילות במרחב לחיזוק, גריה עמוקה, שוו"מ וכדומה ופעילות לפיתוח תפקודי ידיים- בכל רמה (חשוב לי לצרף גם משהו שעושים עם הידיים). הילדים מבינים ומחקים. פעילות שביצענו: זחילה תחת שורת כיסאות ואז מגיעים ללוח שעליו מציירים קו מאונך/מאוזן ואח"כ ישיבה סביב צלחת וסטיבולרית, קריעת ניירות לתוכה ולבסוף הוצאנו את הניירות, קימטנו לכדורים וזרקנו לתוך הצלחת. אני מ-א-ו-ד אשמח לכל רעיון לפעילות קבוצתית פשוטה כגון זאת.. גם מי שלא בטוח את זה מתאים לילדים שלי, בבקשה תכתבו. אני תמיד יכולה ליישם רק מה שאני מוצאת לנכון כמתאים.אפילו אם יש לכם רק משהו קטן. תודה!

למעלה