2 שאלות....

Crazy Rc

New member
2 שאלות....

שבוע שעבר החלטתי שאני רוצה יותר מהירות לטיסן שלי (מה שיש כבר יותר מדי
). אז קניתי לי פרופ APC 11X6 והחלתי את ה10X6 שהיה לי. ד"א יש לי מנוע 46FX עם קצת יותר משנה עליו. טוב עבר לו השבוע והגענו להטיס....עליתי לאוויר והפלא ופלא הטיסן טס הרבה יותר לאט!!!. זה ממש עצבן אותי....הורדתי אותו ובדקתי סיבובי מנוע עם בודק של חבר למנחת...מסתבר שהסיבובים הם רק 11 אלף סל"ד בקושי במקסימום מנוע. ישר החלפתי פרופ לישן בדקתי שוב עכשיו הוא עם 15 אלף סל"ד. השאלה שלי היא....מה הקטע בפרופ´ים האלה??? שאלה שניה שלי היא....עם כל הזמן שלי עף לי בטיסה אחרונה חצי אגזוז (טיפוסי למנועי OS). אז כמה יעלה לי אחד חדש?? תודה מראש....

hifly

New member
פרופ וקיטעו--????../images/Emo5.gif

זהו בדיוק כמו גיר של אוטו. כשהחלפת לפרופ יותר ארוך ל 11 אינטש המומנט הנוסף מקשה על המנוע להסתובב מהר והוא הוריד את הסל"ד. בפעם הבאה תגדיל את המהלך מ10X6 למשל ל 10X7 ואז המהירות הסופית תהיה גדולה יותר רשימת פרופים מומלצים: 10X7 בתור סטאנדרט ואו: -10X6 כוח ,כוח 11X5, 11X6, 12X4 שים לב כמה שהמהלך יהיה יותר קטן יהיה לך יותר כוח,אבל מהירות נמוכה יותר. מהלך ארוך יותר יתן לך מהירות סופית גבוה יותר אבל פחות כוח,למשל לטפס עד אין סוף. למטה יש לינק למדור מאמרים ב FLYHI ויש כמה חומר שאתה רוצה על זה...השתמש בו,אנו כאן עובדים קשה כדי לכתוב..כדי שלא תצטרכו לשאול שאלות....כאלו. הטסה נעימה אמיר

fishroy

New member
שלום לך לגביי השאלה הראשונה

אתה עשית חישוב מוטעה...החלפת פרופלור לא נכון במקום להגדיל את הפסיעה שלו אתה בעצם שינית את האורך שלו (ככל שהפרופלור יותר ארוך יהיה לו יותר כוח וככל שהפסיעה יותר גדולה יהיה לו יותר מהירות) לדוגמא אם אתה רוצה פרופלור שיסחוב לך את הטיסן קח משהו כמו 11X6 לדוגמא בפאן פליים רוצים שהם יטוסו לאט מאוד אך עם הרבה כוח הרבה אנשים משתמשים בפרופ 12X3.75 אם אתה רוצה משהו יותר מהיר קח משהו כמו 10X8 ככה שיהיה לו יותר מהירות אך זה בא על חשבון הכוח וברגע שאתה תגדיל את הפסיעה ותקטין את האורך הסל"ד יהיה יותר גבוהה. תסתכל באתר של או אס על הנתונים של המנוע ותחשב איזה פרופלור הכי כדאי עם פסיעה גדולה אבל שגם יהיה מתאים עדיין ליכולת של המנוע בהצלחה רועי

jeblesh

New member
ועוד משהו יפה שראיתי

מצתי חברה שמוציעה בקרוב פרופים שאפשר לשנות להם את הפסיעה ואני מדבר תוך קדיי תיסה ככה שתוחל לקבן מצב אחד להמראות ומצב שני מצב תיל כתף..:) אני לא זוחר את השם שלה אים תירצה אני ינסה לחזור על הצעדים שלי בניסיון לאתר את האתר של החברה הזותי...

hifly

New member
נימרוד-כבר ניסו את זה לפני

מספר שנים בטיסנים,וזה לא היה מוצלח,ויקר מידי. אמיר

למעלה