2 שאלות

חכם הוא אדם שיודע להגיד לא יודע

כל נושא ושאלה שידעתי ----> עניתי. מה רצית? שאני אמציא????? מה שאמרתי היה את דברי חז"ל שאני זוכר אתה לא מצפה ממני שאני אדע את כל הש"ס "לפני שבר יגבה לב איש , ולפני כבוד ענוה"

masorti

New member
אני אגיד לך מה רציתי...

עד שאינך יודע את העובדות על בוריין, אל תנסה ללמד אחרים. זה לחלוטין לא משכנע כשאתה טוען טענות אבל כששואלים אותך קושיות בנושא אתה עונה "לך תשאל רב". אתה היית משתכנע אילו בסמינר שלך היו עונים לך על שאלותיך "לא יודע. לך תחפש לבד ותשאל אחרים"?

את העיקר

אני יודע ועונה למי ששואל אין אדם בעולם (וגם לא היה) שיודע הכל. אנחנו לא בסמינר ----> אנחנו ברשת.

masorti

New member
את העיקר אינך יודע...

אתה כמו מי שמכיר את קליפת התפוח, אבל לא מסוגל לתאר מה יש בתוכו. דקלום של אוסף סיסמאות ללא יכולת לתרץ קושיות קלות אינו ידיעת העיקר. דרך אגב... כשאברהם חגג את ליל הסדר, האם בנו ישמעאל השתתף בחגיגה או שהלך לשחק בחוץ? הרי הישמעאלים בכלל לא היו חלק מבני ישראל שיצאו ממצרים, אז מה פתאום שישמעאל יחגוג את חג הפסח? אתה בודאי לא רוצה שישמעאל יקרא את "מה נשתנה" (שהרי עד גיל 13 ישמעאל היה הבן היחיד של אברהם, וזה היה תפקידו). ועוד שאלונת... כשאברהם חגג את החגים הקשורים ליציאת מצרים (שלושת הרגלים), האם הוא קרא את הטקסטים הרלוונטיים בלשון עתיד במקום בלשון עבר? הרי לא יעלה על הדעת שהוא יסביר בליל הסדר ליצחק ש.."אילו לא הוציאנו ממצרים" כשיציאת מצרים עדיין לא התרחשה, שהרי כך הוא מוציא דבר שקר מפיו.

בהנחה

שאתה masorti גם התורה וגם חז"ל אמרו בפירוש שאברהם קיים את כל המצוות תחליט ---> למי אתה לא מאמין לתורה או לחז"ל? בוא ניפרד כידידים (אני הרי לא אצליח לשכנע אותך..)

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

התורה לא אמרה שום דבר כזה. חז"ל אולי דרשו זאת ("דרשו" במובן של דרש) על התורה. אבל מדרשים הם סיפורים חינוכיים ולא ספרי הסטוריה. ואני אכן מסורתי. אבל מסורתי אינו חרדי. וניפרד כידידים.

מי אמר לך ש-

"מדרשים הם סיפורים חינוכיים?" הייתי מצטט לך את דברי חז"ל לגבי - מהם המדרשים אבל ניפרדנו כידידים.

masorti

New member
אולי כדאי שאני אצטט לך את הרמב"ם...

בהקדמתו למשנה פרק "חלק" הוא אומר: אלה שמקבלים את אגדות חז"ל כפשוטן הם מעוטי דעת. וניפרד כידידים.

masorti

New member
עניתי בדיוק לענין...

מי שחושב שמדרשי חז"ל הם תיאור עובדתי, מקבל אותם כפשוטם. ודי לחכימא. וניפרד כידידים.

אבל אני שאלתי אותך

"מי אמר לך ש-מדרשים הם "סיפורים" חינוכיים" ? וניפרד כידידים-12

masorti

New member
אתה באמת לא מבין?

אם המדרשים אינם תיאור עובדתי, אז מה הם בדיוק? טיוטות של חכמינו לפני כתיבת רומן? קובצי סיפורים להגשה למדור ספרות בעתון? ברור שהם סיפורים שנועדו להעביר מסר חינוכי.

כנראה

שיש בינינו קצר המדרש הוא לא סיפור נקודה. הוא מכיל בתוכו סודות עמוקים. וניפרד כידידים - 600.

masorti

New member
סודות עמוקים אינם כפשוטו...

והמדרש שאברהם שמר את כל המצוות של ימינו מכיל איזה מסר עמוק על הצורך לשמור מצוות. כלומר, זה מדרש חינוכי. אבל בין זה לבין האמונה התמימה שהמדרש הוא כפשוטו ואברהם אכן שמר את הפסח וכו' - אין ולא כלום. וניפרד כידידים.

masorti

New member
אמרתי שלא?

אבל לא כתוב שהוא הכין אותן לפסח, וגם לא כתוב שהמצות של אז היו הקרשים עם החורים של היום. כנראה שהיה מדובר במאפה עגול שניתן היה להכין במהירות. (להזכירך שבספר שמות מוזכרות "עוגות מצות") אולי זה בכלל היה סוג של פיתות? וניפרד כידידים.

masorti

New member
אז אני אענה לך שזה תיאור חינוכי...

ולא עובדה הסטורית. וניפרד כידידים.

אז אני אענה לך בלילה טוב..

התורה אמרה שאברהם קיים את כל המצוות נקודה. בלי חז"ל בלי פירוש שלך ובלי פירוש שלי. אם תפתח את התנ"ך שיש לך בבית ספר בראשית פרק כ"ו(26) פסוק ה(5) תראה שכתוב שם: "שמע אברהם בקלי , וישמר את משמרתי מצותי חקותי ותורתי" אני אחזור שוב: "וישמר את משמרתי מצותי חקותי ותורתי" ושוב: "מצותי חקותי ותורתי" ושוב: "מצותי " ושוב: "חקותי" ושוב: "ותורתי" אני בטוח שאתה תפרש את זה כמו שאתה רוצה אבל... בוא פשוט ---> ניפרד כידידים.

masorti

New member
גם אני אענה לך בלילה טוב...

ואסביר לך שהכוונה היתה "תמלא את כל ההוראות שאני אגיד לך". בלי שום קשר לכל המצוות שכתובות בתורה אחרי ימי אברהם. עוד פעם... "מצוותי חוקותי ותורותי" = ההוראות שאני אתן לך מידי פעם. מצוותי = ברית מילה לך ולבניך חוקותי = לך לך מארצך לארץ כנען תורותי = הקרב את יצחק לעולה וניפרד כידידים.

למעלה