2 שאלות

2 שאלות

1.האם צריך לייחד פיג'מה לבית? האם מותר לישון עם חולצה קצרה?האם עדיף ארוכה? 2.אם אני רוצה לעמוד בקדישים יש בזה מעלה? האם אחד שעומד זה נראה יותר מכובד?בעיני ה' יתברך כמובן...תודה אם כל הציבור יושבים ואני היחידה שעומדת עדיף לא לעמוד? כי ראיתי באיזה ספר שזה מצווה רבה לעמוד בקדיש ולא יתבייש מאף אחד...תודה!

שאלה של מישהי חשובה!!

עדיף לקום בבוקר למניין מוקדם אבל להיות ממש עייפה ולא להתרכז או להתפלל לבד יותר מאוחר?

פסיבי 1

New member
לאשה לא ראוי לישון בקצר מכיוון

שמישהו יכול להכנס וסיבה נוספת שאדם צריך להתנהג שהוא לבד כאילו הוא עם אחרים מפחד ה' יתברך שמלא כל העולם כבודו ולכן אם יש הלכות צניעות בשרותים ואפילו במקלחת אז קל וחומר בשינה

פסיבי 1

New member
ה' יתברך רואה וחוץ מזה זה משחית את

המידות אבל ההלכה לא הגבילה מתי מותר ומתי אסור אלא אמרה שתמיד צריך ללכת השלושת רבעי

asaf2000

New member
לגבי הקדיש

האשכנזים נוהגים לעמוד בכל הקדישים והספרדים נוהגים לעמוד רק בקדיש שלפני קטע בתפילה שבו עומדים (למשל בקדיש לפני תפילת י"ח או לפני "עלינו לשבח"). יש מעלה גדולה לעמוד בקדיש. רבי MGB כתב לי לפני כמה ימים שמותר לעמוד בקדיש גם בבית כנסת ספרדי כשכל הקהל יושבים ושאין בזה משום "לא תתגודדו" כי הספרדים לא טוענים שצריך דווקא לשבת אלא שמותר לשבת. על מעלת העמידה בקדיש תקראי כאן.

למעלה