2 שאלות..

2 שאלות..

בס"ד א. כתבו לי פה לפני כמה זמן שעכשיו סוף קריאת שמע בבוקר זה 09:05..משהו כזה..מכל מקום,במקרה ועבר זמן זה,מה עלי'י לעשות? לומר קריאת שמע כדי לקבל עול מלכות שמים או לא? לא הבנתי מה עושים. ב.סעודת הודי'ה- מהי? ז"א : כיצד נעשית? על שום מה נעשית ? האם היא חובה במקרים מסוי'ימים? אם מנצחים בבית המשפט מן הראוי לקי'ים סעודת הודי'ה? צהרים טובים.

ניגון

New member
א.

בס"ד כמובן שזה משתנה מזמן לזמן. אם עבר הזמן את קוראת קריאת שמע עם הברכות כרגיל, במידה ועבר זמן תפילה(אני מדגיש תפילה ולא ק"ש) אז את קוראת ק"ש בלי הברכות(ושמעתי ברדיו את הרב מוצפי אומר להגיד את הברכות בלי שם ומלכות). ב. לא בקיא בזה..

מה זאת אומרת שם ומלכות?

אני לא מבין מזה אומר את מה לא אמרוים לקרוא בלי שם ומלכות?

../images/Emo13.gif

א. כן, גם כשעובר הזמן אפשר לקרוא את קריאת שמע. ב. לא נראה לי שיש כללים קבועים, אם אתם מרגישים שמחה וצורך להודות עליה... (או שסתם בא לכם לחגוג - סתם
) כך נראה לי, אם טעיתי, יתקנו אותי.

אופירA

New member
מנהל
לתשומת לב

א' מעיקר הדין אשה אינה חייבת בקריאת שמע בזמנה. ב' אשה ספרדיה לא אומרת בשם ומלכות את הברכות שלפני קריאת שמע ואחריה (גאל ישראל) אלא אומרת את הברכות, רק בלי שם ה' (ברוך אתה גאל ישראל).

לפי הרב עובדיה

אישה אומרת את הברכות ללא שם השם. לפי הרב מרדכי אליהו אומרת עם שם ומלכות.

פסיבי 1

New member
תשובה

בנים בלבד צריכים לקרוא קריאת שמע לפני שעובר זמנה (משמע עד ה' אלוקיכם אמת)את התפילה פסוקי דזמרה קריאת שמע שבתפילה וכו' אפשר לקרוא יותר מאוחר אם את אשכנזיה גם אם את מתפללת אחרי זמן תפילה(ולפני חצות שמותר )את מתפללת רגיל הכל עם שם ומלכות אם את ספרדיה אז אחרי זמן תפילה(היום בערך 10)אז את ברכות קריאת שמע(יוצר המאורות ואהבת עולם )את אומאת בלי שם ומלכות ב.רשום שמי שנעשה לו נס ומספר אותו בשכר זה עושים לו משמים נס נוסף,ולכן סעודת הודיה עושים כאשר נעשה לאדם ישועה או נס ולכן הוא רוצה להודות לה' יתברך ולעשות לכבוד זה סעודה

asaf2000

New member
א.

צריך לקרוא קריאת שמע בכל יום כשקמים בבוקר אפילו אם עבר זמן קריאת שמע וזמן תפילה בשביל לקבל עול מלכות שמים.

אה ושכחתי עוד שאלה,לגבי התפילה

בס"ד בבוקר. "קודם שתתפלל,צריכה להכין עצמה לתפילה.ולכן תקפיד שבגדי'ה יהיו נקי'ים.וכן ראוי שלא תתפלל בבגדי שינה." התפילה שהם מתכוונים כאן היא תפילה 18 בלבד,או שמא גם בברכות השחר מן הראוי לא להיות בפיג'מה?

mgb

New member
פיג'מה בתפילה או תפילה בפיג'מה

בס"ד שלום! תפילת "שמונה עשרה" היא תפילת העמידה הינה המרכזית בסדר התפילה. אז אנו עומדים מול מלך מלכי המלכים ומדברים אליו "כאשר ידבר איש אל רעהו", כביכול..אז חייבים להכין את עצמינו כולל ביגוד מכובד כיאות למי שעומד לפני המלך.. אבל גם שאר חלקי התפילה חשובים וכשאדם מברך או קורא קטעי תפילה אחרים ראוי באותה שעה לכבד את מעמד זה..ואנא בואו נזכור: איננו מכבדים את ה' בביגוד נאה.. ה' לא מושפע מפיג'מה או חליפת משי.. כל פעולה נכונה או לא נכונה, חלילה משפיעה על האדם עצמו!! אגב, גם אם אמרו למשל שלא לכעוס על החבר עיקר הסיבה כדי שלא נקנה "קניין בנפש" של מידת הכעס!! לכן, גם בשאר חלקי התפילה ראוי ללבוש בגד מכובד! עד היום יראים וחסידים אף לברכת "שהכל" מתעטפים בבגד וחובשים כובע.. בברכה

מה זאת אומרת שם ומלכות?

אני לא מבין מזה אומר את מה לא אמורים לקרוא בלי שם ומלכות?

אופירA

New member
מנהל
שם ומלכות

השמות "ה'" ו"אלוקינו" שמופיעות בברכה. לומר ברכה רגילה זה בשם ומלכות. לומר ברכה ללא השמות הללו - זה בלי שם ומלכות. דוגמאות: "ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה" - ברכה בשם ומלכות. "ברוך אתה מלך העולם שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה" - ברכה בלא שם ומלכות.

תודה רבה סוף סוף הבנתי!!

תמיד רציתי לדעת והיום סוף סוף אני יודע. תודה לכם. לילה טוב!!

למעלה