2 שאלות

ס י ו ן 6

New member
2 שאלות

שלום, שתי שאלות: 1. הוכרתי כנכה בעקבות ארוע שהתרחש לפני מעל 3 שנים, רוב הנכות מוגדרת קבועה אך עדיין קיים סעיף זמני בגין פגיעה קוגנטיבית. כבר עברתי פעמיים בדיקה קוגנטיבית ואני מוזמנת עכשיו לבדיקה שלישית (כשבמכון נאמר לי שנהוג לראות במצב קבוע כשנה לאחר הפגיעה) כמו כן בועדה האחרונה שדנה בעניני כתב רופא נוירולוג שיש להפנותי לבדיקה קוגנטיבית ואם לא ימצא שיפור לקבוע את האחוזים לצמיתות ולמרות שמתוצאות הבדיקה עלה שלא חל שיפור ואף המליצו על MRI לאור התרשמותם שהפגיעה חמורה משאותרה- לא הופניתי לבדיקה והזמניות הוארכה. 2. כחלק מהפגיעה היו לי שני שברים בכתף- בהתחלה הוכרה הפגיעה 15% נכות וכיום הנכות הופחתה ל-0 הכתף נפולה (מראה+בגדים מחליקים), מוגבלת ולעיתים מאד כואבת. האם להשלים עם הקביעה? מתי ניתן לתבוע החמרה? (הקביעה לאחר ועדה עליונה ואין לי כוחות ורצון לממן בימ"ש). תודה על ההתייחסות
 

עָנת

New member
0 אחוז

שלום סיון
מצרפת לך פסק דין מפורטל נכי צה"ל,הקובע שאין לתת לנכה 0 אחוז אלא 1 אחוז.
 

ס י ו ן 6

New member
הבדל בין 39% ל40%...

ענת שלום, לפני הכל- תודה על ההתייחסות. מה אוכל, אם בכלל, לעשות עם הפסיקה??? מרגישה שעושים הכל כדי "להבריא" לי את אחוזי הנכות במקום אותי... אודה להתייחסותך או לעצת החברים.
 

AVI359

New member
0% 1%

סיון שלום רב לא לעשות רעש פנה לק.התגמולים וכתוב שהיתה טעות סופר. ק.התגמולים עשוי לענות לך שכל שינוי דורש ועדה רפואית עם כל המשמעויות הנובעות מכך. אגב מה מספר הסעיף המדובר?כתוב בפורום ואברר לך במידי. בברכה אבי
 

ס י ו ן 6

New member
תשובה לשאלתך

בועדה הראשונה הוכרה הפגיעה 15% נכות- סעיף 41 4 ב'( 2=שמאל) בועדה השניה נרשם בפרוטוקול ואח"כ נמחק- 1% נכות- סעיף 39 1 (שמאל)וצויינה הערה" "הועדה עיינה מחדש בתקנות, מאחר וס' הליקוי מחייב חיבור גרוע (ואין זה המקרה) הרי שלא נותרה נכות לפי התקנות" ועדה עליונה (אשר שינתה קביעות אחרות בעניני- השאירה את הקביעה שאין נכות כלומר 0%) לגבי הפגיעה הקוגנטיבית שתארתי: מס' הסעיף 29 11 א' 2-לאחר 2 בדיקות וקביעת ועדה-לפני הבדיקה האחרונה שאם אין שיפור תקבע נכות צמיתה- הוארכה הזמניות וכעת אני מוזמנת לבדיקה שלישית. תודה על ההתייחסות.
 

AVI359

New member
סיון 6

סיון שלום רב לדעתי הינך זקוק לעבור צילומי C.T בכתף הפגועה להצטייד בחוות דעת של אוטופד העוסק בנושאי כתף או רופא מומחה בנושא או מנהל מחלקה ואז להגיש בקשה לועדה רפואית עקב החמרה.אגב הינך מחויב להוציא מהלקסיקון שלך את המילה כאב לחלוטין שכן כאב אינו מזכה בנכות לכל היותר 1% במקום המילה כאב להשתמש במילה מגבלה תפקודית או תנועתית.גם אם תשאל בועדה האם אתה סובל מכאבים תשובתך צריכה להיות הנני סובל ממגבלה תפקודית.בהצלחה. בברכה אבי
 

ס י ו ן 6

New member
עו"ד יעבץ....אנא התייחסותך

בנסיבות המתוארות האם נכון לפנות להתערבות בימ"ש? (עלות, זמן, כוחות ובעיקר סכוי לשנוי הם השיקולים...) תודה.
 

sauce1

New member
כח רצון??

אילו נפגעת חס וחלילה ע"י רכב ואו בתאונת עבודה גם היית מוותרת בקלות?? נראה לי שלא,אל תוותרי ותמשיכי להלחם על זכותך מה יש לך להפסיד מסכום של 0???
 
למעלה