2 שאלות

• פותח הנושא TomHL
  • פורסם בתאריך

TomHL

New member
2 שאלות

שלום לכולם, ברשותי 2 שאלות: 1.עד כמה קשה המתמטיקה של גרפיקה תלת-מימדית? 2.האם כל מחוללי המשחקים האלה מייצרים משחקים ברמה גבוהה? יש לי סלידה מהם ברמה מסויימת. באותה הזדמנות, אני רוצה לשתף את הקהילה במקור מידע עברי העוסק בפיתוח משחקי המחשב: http://www.Developers.org.il/categories/gamesdev. יש תקווה. תודה מראש לעונים.

freak2100

New member
לגבי השאלה השנייה...

יוצרי המשחקים האלה די ברמה נמוכה... עם המון השקעה אפשר להגיע איתם לתוצאות סבירות, אבל לא תוצאות טובות כמו תוצאות שמתקבלות מתכנות אמיתי. כמובן שזה במידה שאתה לומד תכנות ברמה גבוהה, כולל גרפיקה וכולל הכל...

De-Panther

New member
מכיר את האתר ולדעתי../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הוא מקיף המון נושאים אני בעצמי מנוי אליו משהו כמו חצי שנה או שנה
לצערי הוא לא פעיל במיוחד בתחום של בניית משחקי המחשב... מסתובבים שם אנשים שקשורים לתעשיה(לפי מה שידוע לי) אבל לא נכנסים הרבה לפורום שיש שם בנושא... אבל בנושאים התכנותיים עצמם שיש באתר כמו שפות וכל זה... יש שם המון חומר ולפי מה שאני יודע הכל מתעדכן שם בתדירות גבוה
הייתי שמח ליצור כמה שיתופי פעולה עם האנשים שם... אבל לא נעים לי לבקש
בכלזאת... אני מניח שהם רואים את תפוז בתור סוג של אתר מתחרה... אחרת הם לא היו דורשים הרשמה כדי לראות את התוכן המוצג באתר... לגבי שאלה 2 אפשר להגיע איתם לתוצאות מרשימות... אבל רק ב2D ישנם כאלה שיכולים לעשות גם דברים ב3D אבל זו איכות נמוכה של תלת מימד... וגם ב2D יש בכלזאת את העניין שאתה לא יכול לעשות איתם באמת הכל... עם תכנות אתה יכול לעשות הכל

someboddy

New member
.......

De-Panther כתב: עם תכנות אתה יכול לעשות הכל חוץ מלחלק ב0! לגבי השאלה הראשונה - המתמטיקה של תלת מימד היא יחסית מסובכת. גם אם אתה משתמש במנוע גרפי מוכן, עדיין נשארת לך המתמטיקה של הGAMEPLAY עצמו, שזה לא כל כך פשוט. אבל אם אתה מבין וקטורים כמו שצריך לא אמורה להיות לך בעיה. לגבי השאלה השנייה - כמו שאחרים כבר אמרו ויאמרו לך, מחוללי המשחקים למיניהם מפיקים משחקים ברמה דיי נמוכה. אם אתה לא רוצה להיכנס לתכנות רציני, אני מציע לך להכין מוד למשחק קיים. זה לא יעבוד אם אתה רוצה ליישם רעיון חדשני, אבל רוב הסיכויים שאת אותו רעיון חדשני אתה לא יכול ליישם במחולל משחקים.

De-Panther

New member
אתה יכול גם לחלק...../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

במספר הזה הוא פשוט יתן לך הודעת שגיאה

Fantasy WRC

New member
תשובתי לגבי מתמטיקה..

אם באמת רוצים לבנות משחק כמו לדוגמה, ורק לדוגמה: HL2, צריכים לדעת הרבה מתמטיקה ובעיקר טריגונומטריה ו אלגברה ליניארית (וקצת פיסיקה
) אבל אם אתה רק בתחילת דרך ועדין "קטן" בשביל מדעי מחשב ומתמטיקה אז בשלב זה עדיף לדעת טריגונומטריה ואולי גם מתמטיקה אנליטית, כי לא פעם משתמשים בזה כשמנסים לחשב כל מיני זויות במשחק מרחקים, חישוב בין נקודות של אובייקטים וכו.. אין טעם לבנות משחק שאין בו כל חישוב מתמטיקה, אחרת פשוט לא תצליח לבנות משחק מחשב
אני רק מקווה שהסברתי את זה מובן.. כי לרוב אני לא יודע להסביר דברים

Fantasy WRC

New member
אגב, לגבי קושי: תלוי גם בכך איזה

משחק תלת אתה מתכוון לבנות. לכל משחק תלת מימד יש את רמת קושי מתימתי מתאים. ברוב, כשבונים משחק בסדר גודל באמת גדול, אז לרוב משתמשים באלגברה לינארית (שימוש בוקטוירם, מרחבים, מטריצות של זויות וכו).. ושוב, תלוי בכך מה אתה מתכונן לבנות.

DadleFish

New member
תשובה ל-1

המתימטיקה היא ברמה גבוהה מאוד. אם אתה רוצה לתכנת משחק שלם, אתה חייב לשלוט באלגברה ליניארית, גיאומטריה של המרחב, טריגונומטריה, וחשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי - או לכל הפחות להצליח להבין מה כתוב בספרים שמסבירים לך את זה. בנוסף יש הרבה פיזיקה מעורבת בעסק, והמון אלגוריתמיקה (שזה תכל'ס ענף במתימטיקה). אם אתה רוצה סתם לסובב קוביה במרחב, זה לא נורא מסובך וצריך בעיקר אלגברה ליניארית.

למעלה