2 שאלות:

morany007

New member
2 שאלות:

1. אחותי בת 25 ויש לה רשיון 4 שנים..היא יכולה להיות המלווה שלי? 2. עברתי בתחילת השבוע טסט..ועדין לא נהגתי בגלל שלא עשו לי עדין ביטוח.. היום אבא שלי שאל אותי אם אני רוצה לעשות קצת סיבוב עם האוטו...אז אמרתי לו שלא כדאי כאין ביטוח של נהג חדש..אז הוא אמר לי שלא נורא יש את הביטוח שלו המקיף והחובה..אני יודעת שממליצים לעשות ביטוח...והוא גם מתכוון לעשות לי אני חושבת שבוע הבא..השאלה היא מה היה קורא הם היה תופס אותנו שוטר ואין לי ביטוח ואם באמת מספיק רק הביטוח שלו? תודה לעונים :)

Daemonlior

New member
אני חושב..

שתוכלי לנסוע מכיוון שהביטוח הוא רק על הנהג הכי צעיר בדרך-קבע.. השאלה היא האם את נחשבת נהג בדרך-קבע..

NewUser4

New member
ביטוח

השאלה היא לא מה קורה אם שוטר תופס אותך. השאלה היא מה קורה במקרה של תאונה. יש להפריד בין שני הביטוחים. ביטוח החובה והמקיף. ביטוח החובה חל על כל נהג שנוהג דרך קבע ברכב. כן הוא תקף על נהג שנוהג ברכב באופן חד פעמי. הבעיה היא שבמקרה של תאונה (או גם אם שוטר תופס אותך) תצטרכי להוכיח בבית משפט שאכן נהגת באופן חד פעמי, דבר שעל פניו קשה להוכיח כי הרי הרכב הוא של אחד מהוריך. הביטוח המקיף לא חל בכל מקרה, גם אם את נוהגת באופן חד פעמי. הביטוח יתנער מתשלום הביטוח המקיף.

incognito1980

New member
חובה

ביטוח חובה חל על מי שרשום בפוליסת הביטוח. אם כתוב "כל נהג" - היא יכולה לנהוג. אם יש רק נהג/ים נקוב/ים בשם - היא לא יכולה לנהוג.

danihashamen

New member
אממ.. בקשר ל1.. לא חושב

החוק מגדיר מלווה כמישהו מעל גיל 24 בעל רשיון מעל 5 שנים, או מישהו מעל גיל 30 בעל רשיון מעל 3 שנים. ככה שמישהי בת 25 עם רשיון 4 שנים.. זה גבולי, לפי דעתי.

MrJacKasS

New member
מה גבולי ?

לא גבולי ולא נעליים לא יכולה להיות מלווה נקודה.

רן88

New member
זה לא גבולי בכלל.

החוק אומר בפשטות למי מותר להיות מלווה ולמי לא. היא אמנם מעל גיל 24, אבל לא בעלת רישיון למעלה מ-5 שנים, ולכן לא יכולה להיות מלווה.

למעלה