2 שאלות

three

New member
2 שאלות

1. אסטתי או אסתטי? 2. "כתבו קטע תכנית הקולט מהמשתמש..." או "כתבו קטע תכנית הקולטת מהמשתמש..."?
 

Dancing mad

New member
1.מכיוון שבאנגלית זה aesthetic

לפי חוקי התעתיק זה יהיה אסתטי (th=ת t=ט). 2. שניהם, בעקרון, נכונים. הראשון מרמז על "קטע מתוך תוכנית, שקולט", והשני על "קטע, מתוך תכנית שקולטת".
 
""חוקי התעתיק""

המרכאות המכופלות לא בטעות. חוקי התעתיק שרירותיים ולא מדויקים. היורשת של ט השמית היא θ טתא היונית. אבל לא ביונית ולא בשפה אירופית כלשהי אפשר לבטא ט שמית וטתא לא קימת בשפות אירופאיות, חוץ מיונית. t היא היורשת של ת, גם לפי צורתה ומקומה באלף-בית. אמור מעתה, t =תו דגושה, th = תו רפויה.
 

uriozmor

New member
לצורך תעתיק מלעז לעבר(ית)

זה נכון רק לגבי אנגלית. בשאר שפות אירופה הכתיב th ייוצג בטי"ת. למשל השם הגרמני rosenthal נכתב "רוזנטל" ולא "רוזנתל".
 

Dancing mad

New member
התכוונתי רק לאנגלית, אבל התעצלתי

כדרכי, וקיצרתי את "חוקי התעתיק מאנגלית לעברית" ל"חוקי התעתיק".
 

uriozmor

New member
בסדר, אני לא מתקטנן

זה פשוט עניין שהטריד אותי הרבה זמן עד שנודע לי מהי החוקיות, ולכן היה לי חשוב להסביר.
 
גם אני חשבתי על אנגלית. אבל

בודאי שגם בגרמנית לא מבטאית ט. אז מה הטעם להעתיק לטית? האם בגרמנית יש הבדל בהגיה בין rosenthal לבין rosental? ואם אין הבדל, אז למה בתעתיק צריך להיות שוני?
 

uriozmor

New member
צודקת

באמת אין טעם לייצג הגיית t בתי"ו, אבל צריך להגיד את זה במפורש. עד כמה שאני יודע היום אין הבדל בין t לבין th בגרמנית, אבל צריך לשאול דובר גרמנית. זה כנראה הבדל היסטורי שאין לו ביטוי בהגייה עוד.
 
זה אינו קיים

הצליל של ת"ו רפויה אינו קיים בגרמנית התקנית, הכתיב Th כעיצור אחד נמצא בעיקר במלים שאולות(ונהגה כ-T בדיוק), כאשר צירוף זה מופיע במלים גרמניות הוא נהגה כשני עיצורים, דבר זה מקביל לשני העיצורים PH הנמצאים במלים שאולות, בכל מקרה יש נטייה בגרמנית לעבור לכתיב F שכן צירוף זה נהגה כשני עיצורים שונים. זאת ועוד בגרמנית שי"ן ימנית מיוצגת כ-SCH בעוד שצירוף כמו SH נהגה בגרמנית כשני עיצורים שונים.
 

three

New member
אז בקשר לשאלה שלי

אפשר גם אסטתי וגם אסתטי או שזה עדיין רק אסתטי?
 
למעלה