2 שאלות

tom175

New member
2 שאלות

1. כמה זמן האישה טמאה בזמן המחזור ואחריו? כמה זמן האשה צריכה לנדות את בעלה? 2. הייתי רוצה לקבל שם של רב מקובל ובקיא בקבלה שאוכל להיפגש איתו - אשמח לקבל שם וטלפון

שלום תשובה לשאלה 1,

לשאלה ראשונה רצוי לקנות ספר נידה ואז אפשר לקרא הכול ולדעת הכול , אבל לשאלתך , מס 1] אישה בנידה מיום ראית הדימום עד 12-14 תלוי בכול אישה וכול זה עד שטובלת במקווה,

צפנתי

New member
אני שמעתי...

(מחברה שהלכה להדכת כלה אצל הרבנית) שאישה צריכה שבעה ימים נקיים לאחר היום ה"מלוכלך" האחרון. ואז מקווה, ואז היא לא נידה..

tom175

New member
זה לא נכון...

גם אי הלכתי להדרכה אצל הרבנית אך עפ"י מה שמדריכים שם יש לשמור 14 יום אחרי המחזור. בעלי ואני חיפשנו בספרים ופירושים אך עפ"י מה שמצאנו זה באמת שמירה של שבוע ימים אז מה נכון???

tom175

New member
תודה רבה אך...

אני לא מצליחה למצוא את הטלופן וניסיתי את כל הפונקציות... אודה לך אם תוכל לרשום לי את המספר.

צפנתי

New member
ימים "מלוכלכים" (הגדרה גרועה)

יש ע"פ האישה עצמה, ולא ע"פ העדה ספרדים/אשכנזים. משך הווסת יכול להשתנות בין אישה לאישה בהתאם לגיל שלה וכו'.

אצל הספרדים

שינו לא מזמן ל4 -5 ימים מלוכלכים [כך הם ניקראים או ימי דימום] לפני כן היה 5-7 ימים מלוכלכים או ימי דימום

צפנתי

New member
לא כ"כ מבינה...

מה קורה לאישה שמדממת נניח 8 ימים? (כלמור גם היום השמיני אצלה אינו ממש "נקי"? אני פשוט לא מבינה איך ההלכות יכולות לקבוע את משך הדימום...??

לאישה כזאת

יש אפשרות או לקבל כדורים לקיצור ימי דימום , או לחכות עד סיום 8 הימים ולספור עוד 7 נקיים אין דרך אחרת כך רבנים קבעו

צפנתי

New member
אוקי, תודה..

זה בדיוק מה שידעתי. מחכים עד סוף הדימום ואז סופרים 7 "נקיים"...לא מבינה מה יש פה לקבוע ע"י רבנים, זה מה שהיה כבר מזמן... ומה ההבדל פה בין אשכנז לספרד? אם כולם אומרים לספור 7 "נקיים" לאחר הדימום?

tom175

New member
הרבנים

על מי אתה ממליץ הרב מנדוברנא או הרב אדלשטיים יעקב?

תן לי להעיר...

שאלה של על מי אתה ממליץ, על זה או על זה ? לא כ"כ יידעו מה להשיב לך. הנה לדוגמא, יש פסוק אחד שנותן לך שמות לא של שנים, אלא של שלושה צדיקים. משה ואהרן בכוהניו ושמואל בקוראי שמו קוראים אל ה' והוא יענם וגו' (תהלים צט. ו). יש הרבה צדיקים. זכיתי להכיר המון. את הרב אדלשטיין לא הכרתי, ורק שמעתי עליו. עד לפני חדשיים עת הגעתי לרמת השרון לביקור אצל רופא מנתח. היו לי שעה ומחצה פנויות כשצעדתי רגלי עד לבית מדרשו כשהוא התפלל שחרית. אני מבין במעט על צדיקים... ואוכל לומר לך ששם ראיתי את ענוותנותו ופשטותו הגדולה פרט לגדולתו. אז תלך למי שתרצה. למי שקרוב. וקרוב ה' לכל קוראיו, לכל אשר יקראוהו באמת [תהלים קמה. יח]

למעלה