2 שאלות.

2 שאלות.

שלום! אני חדש כאן ויש לי 2 שאלות. התחלתי ללמוד ASP רק לפני שבוע, אז אל תצחקו עלי אם זה פשוט...
שאלה 1: אני מנסה ליצור חלון בגודל קבוע, ז"א בלי ה decoration - בלי הקטע הכחול למעלה. אני משתמש ב C# ו ASP... אפשר לעשות את זה ? שאלה 2: לי שני עמודי ASPX. רציתי לדעת אם אפשר לגשת לפונקציה, משתנה , רכיב של עמוד אחד מעמוד שני או לשלוח פרמרטרים מעמוד לעמוד ואיך עושים את זה ?

Zeliran

New member
.......

קודם כל אני מניח שהכוונה שלך היא ל asp.net... 1. פשוט מאוד... אי אפשר
asp.net היא טכנולוגיית צד-שרת בעוד שהדברים שאתה מדבר עליהם הם בעצם בצד לקוח.. אתה יכול להשתמש ב Java Script למשל כדי לבצע פעולות כאלו.. 2. אתה יכול להשתמש ב Server.Transfer או לשלוח פרמטרים בתוך הכתובת של העמוד (בתנאי שמדובר ב clear-text שלא אכפת לך שהמשתמש יראה.. בגדול זהו..
וברוך הבא

תודה! ../images/Emo13.gif

ואם אפשר, יש לך לינק או דוגמה לאיך שולחים פרמטרים בתוך הכתובת של העמוד ?

ד ו ב י ר

New member
תשובה

Server.Transfer("dest.aspx?name1=value1&name2=value2&....);​
ברור שתחליף את dest.aspx עם הכתובת של הדף שלך. אחר כך אתה שולח רשימה של שם וערך. הערה: דפדפנים ישנים יכולים לקרוא רק 255 תווים אז לא כדאי לשלוח מדי הרבה מידע בשיטה זו. דבר שני, להעביר בשיטה הזו זה לא מאובטח, אז אל תעביר סיסמאות וכדומה כפרמטר.

ד ו ב י ר

New member
הערה קטנה על מה שכתבתי

שמתי לב שבדוגמא שנתתי, התו האחרון הוא &. צריך לזכור שמכניסים את התו הזה רק בין פרמטר לפרמטר, ולא בסוף

ד ו ב י ר

New member
באופן עקרוני אתה צודק

אני בדרך כלל משתמש ב Response.Redirect, רק שמי שענה תשובה לפני כתב Server.Transfer אז לכן השתמשתי בדוגמא הזו. דרך אגב, Response.Redirect שולח לדפדפן תשובה ואז הדפדפן מבקש את הכתובת שאליו הוא מופנה, אבל Server.Transfer, השרת ישירות מעביר את הכתובת המבוקשת (רק שאז לא רואים את הכתובת הזו בשורת הכתובת)

ד ו ב י ר

New member
השאלה היא, למה אתה מתכוון

כשאתה אומר שאתה רוצה להסתיר מידע. אם אתה רוצה להסתיר את הכתובת שממנו הדף הגיע, אז אתה צודק, אבל תמיד יש דרכים ותכנות לחפש את המקור של דבר מסויים ולדעת עליו דברים. אני לא מומחה בזה אז אני לא יכול להגיד מה בדיוק, אבל ברור ש Server.Transfer, זה לא סוף הדרך בשביל מישהו שרוצה לדעת דברים שאתה מנסה להסתיר ממנו. בנוסף, המידע שמגיע מהאתר הוא בודאי לא מוצפן, אם לזה התכוונת. סתם דרך אגב. נניח שיש לך דף שמבצע פעילות מסויימת ואתה רוצה שהפעילות תתבצע, אבל שהמשתמש לא ידע שעברת דף, אתה יכול להשתמש ב Server.Execute. מה שיקרה הוא, שאתה למעשה תעבור לדף אחר, הפעילות שם תתבצע ואז השרת יחזור אוטומטית לדף הראשון שהיית שם, והמשתמש לא ידע שבנתיים השרת התעזק עם דף אחר. למידע נוסף יש את SDK, Google וספרים ואתרים אחרים.

ד ו ב י ר

New member
ברגע שהגעת לדף היעד

אתה עושה:
Request.QueryString​
כדי לקבל את כל המחרוזת של הפרמטרים. אם אתה רוצה ערך של פרמטר ספציפי, אתה עושה:
Request.QueryString("name1")​
ואתה מקבל את value1 וכן לשאר הפרמטרים

ועוד שאלה : ../images/Emo13.gif

מישהו יכול לתת לי לינק/הסבר איך אני יכול להשתמש ב SSL עם ה asp .NET ? הבנתי שזה קשור ל WebRequest ל WebResponse, נכון ?

למעלה