2 שאלות

yuvalmy

New member
2 שאלות

שאלתי אותן אתמול אבל לא קיבלתי תשובה. ניסיתי להקפיץ- וההודעה נשארה במקום :( יש לי קולפיקס 4300, ורציתי לדעת איך אני מודד את האור שנכנס לעדשה? ראיתי במצלמות אחרות שיש מד אור כזה, שעובד בתיאום עם שאר ההגדרות של המצלמה. אצלי לא מצאתי. גם לא במצב הידני (manual)- איך עושים את זה? ועוד שאלה- במצלמות עם עדשה נשלפת- כזו שמכוונים ביד (מסובבים), ראיתי שהתמונות יוצאות עם פוקוס ברור מאוד, ורקע מטושטש. איך עושים את זה בניקון הדיגיטלית? שם הכל יוצא ברור- זה טוב, אבל לפעמים רוצים גם דברים אחרים... תודה מראש

LazyGecko

New member
תשובות

1. המצלמה מודדת את האור הנכנס וקובעת את הצמצם והחשיפה. הקולפיקס עושה את זה כמו שאר המצלמות. זה קורה אוטומטית (חוץ מבמצב MANUAL) 2. אי אפשר, כלומר אפשר קצת, תפתח צמצם ותקבל רקע קצת מטושטש, אבל זה לא מתקרב למצלמות הSLR. זה החסרון הגדול של כל המצלמות הדיגיטליות הקומפקטיות וזו אחת הסיבות שאני עובר בקרוב ל DSLR.

Shakty

New member
צר לי לאכזב אותך אבל האולי 5050

מגיעה ל 1.8 F אז אין שום בעייה לשחק עם עומק השדה כמה שאתה רוצה... יש לי שאלה אחרת שקשורה לזה: למה הצמצם הכי סגור של הדיגיטליות הלא SLR הוא 8 F ?

LazyGecko

New member
זה עדיין לא ברמה של SLR

גודל החיישן משפיע על הטווח האפשרי של עומק השדה ולכל הדיגיטליות הקומפקטיות חיישנים קטנים. לא אמרתי שאי אפשר לשחק עם עומק השדה בקומפקטיות, טענתי היא שב DSLR אפשר להגיע לעומק שדה רדוד בהרבה מכל דיגיטלית קומפקטית. לגבי השאלה של הצמצם - אני לא בטוח למה זה ככה, לפי דעתי זה נגזרת של עדשות קטנות וחיישן קטן. אותו גודל "חור" בקומפקטיות יהיה F8 וב DSLR יהיה הרבה יותר

1.8 הוא טוב יחסית ל2.8 אבל קטן

בהרבה מאותו הצמצם ברפלקס - אין מה להשוות - ועומק השדה בקומפקטיות הדיגיטליות גדול מאשר ברפלקס אמיתיות. לפעמים זה אפילו מציל תמונה - ולפעמים - סתם מרגיז ומתסכל. צמצם 8 משול לצמצם 16 או קטן יותר ברפלקסיות,וכל הצמצמים בהתאמה.

ברוך ס

New member
בדיוק ויש אפילו ניסוח מדוייק

בקישור המצורף אנדרי ורוטניאק מראה שלמצלמה שהחיישן שלה קטן פי N מאשר פילם יש עומק שדה במספר F מסויים כמו לפילם במספר F פי N יותר גדול. לדוגמא: לאולימפוס E-10, סוני 7X7 ומינולטה 7 יש חיישן 2/3" שקטן מפילם פי 4 לאולימפוס 5050, קנון GX וניקון 4300 יש חיישן 1/1.8" שקטן מפילם פי 5 לקנון A70 יש חיישן עוד יותר קטן מה שאומר שלאולימפוס E-10 כ-F2 יש אותו עומק שדה כמו לפילם ב-F8, לאולימפוס 5050 ב-F1.8 יש אותו עומק שדה כמו לפילם ב-F9. ול-4300 ב-F4.9 יש אותו עומק שדה כמו לפילם ב-F24.5. כמובן שכל זה מתייחס לאורכי מוקד מקבילים בשתי המצלמות, כאלה שבשני המקרים הפריים מכיל את אותה תמונה.

nir-vana

New member
צ"ל זוית ראיה / רוחב השדה

מקבילים. אורך המוקד לא מקביל. (למען הדיוק)

nizanh

New member
עומק שדה רדוד

כדי ליצר עומק שדה רדוד (רקע מטושטש) אפשר לעשות אחד או יותר מהדברים הבאים: 1 להמצא במצב זום מקסימלי 2 לפתוח את הצמצם 3 להתקרב לאוביקט (מה שאומר בפועל לעבור למצב מאקרו) אם אתה מצלם פורטרטים, קירבה לאוביקט תיתן את התוצאות הרצויות. הסיבה שאי אפשר לסגור צמצם מעבר ל f/8 היא שבדיגיטלית f/8 זה כבר גודל פיזי די קטן (בגלל החישן הפצפון). מעבר לגודל פיזי מסוים מתחילים לקבל תופעה אופטית שנקראת עקיפה. ב DSLR (ועוד יותר במצלמות פורמט רחב) אפשר לסגור את הצמצם הרבה יותר (במונחים של f ) ולכן אפשר לקבל עומק שדה הרבה יותר גדול. לגבי עומק שדה רדוד, אני לא חושב של DSLR יש יתרון (עבור עדשה עם מרחק מוקד זהה).

למעלה