2 שאלות

• פותח הנושא w2o
  • פורסם בתאריך

w2o

New member
2 שאלות

קודם כל יש לי כלב בן 11 חודשים ו(אני מצטער אם השפה גסה) מלקק לבולבול של כלבים אחרים? למה? עוד שאלה. מאיזה גיל אני אצטרך לקלח אותו?

be_roo

New member
עולם הכלבים הוא עולם של ריחות

וטעמים. חוש הריח הוא המפותח ביותר אצלם, וכשהם מוצאים משהו ורוצים לבדוק ולברר את מהותו הם מסתמכים על הפה, אין להם ידיים למשש ולבדוק, וחוש הטעם שקשור גם לחוש הריח עושה את זה בשבילם. כאשר כלבים נפגשים הם מריחים זה את זה כדי להכיר אחד את השני. באברי המין יש ריכוז חזק של מקורות ריח ולכן הם מרחרחים את האיזור הזה (כמו גם את פי הטבעת). זה לא משהו רע פרט לחוסר הנעימות שלנו, ולא נגרם לו נזק. אם זה נורא מפריע לך למד אותו להגיב לפקודה "מספיק" ברגע שהוא מתחיל ללקק. בנושא מקלחות. אם אין ממש צורך דחוף עדיף שלא לעשות זאת. אני רוחצת את הכלבה שלי רק כאשר היא מתפלשת במשהו מטונף מאוד. המקלחת לא נותנת לכלב שום דבר, זה רק בשבילנו, אך מקלחות מרובות מידי יכולות לגרום לבעיות עור. אם הכלב שלך התלכלך מאוד, קנה שמפו לכלבים (אפשר גם שמפו של תינוקות) ורחץ אותו. אין להשתמש בשמפו רגיל של בני אדם כי העור של הכלבים רגיש יותר. חשוב להקפיד לשטוף היטב את הסבון אפילו שנדמה שכבר אין לשטוף שוב. אין להשאירו רטוב במזג אויר קריר, אך מצד שני לא להשאיר אותו להתייבש בשמש בשיא החום. אם צריך לשים לו תכשיר נגד פרעושים, יש לעשות זאת לפחות יממה אחרי הרחיצה, עדיף יומיים.

למעלה