2 שאלות

seti2

New member
2 שאלות

1.מהם ראשי התיבות של U.S.S, אני יודע שקיום משמעם UNITES STATES' SHIP אבל מה משמעם בעולם הטרק? 2.שמתם לב שכל פעם שהדור הישן מוזכר ואחריו מראים את הדור החדש כמעט תמיד כתוב שזה לאחר 78 שנים זה לא מוזר?

אני חושב

שגם שם בסטאר טרק זה אותה המשמעות... עוד משהו לא מוסבר.... והדור הבא מתרחש 78 שנים אחרי קירק, מה מוזר?

אמ....

זה עדיין נראה מוזר... מה זה United star ship? ספינת חלל מאוחדת? אני חושב שבתקופת הסדרה המקורית עדיין התכוונו ל United states....

Bajoran Priest

New member
אמממ...

ממה שקראתי באתר הרישמי אין לזה בכלל משמעות. אבל זה היה בעיצוב הקודם וכרגע אני לא מוצא את זה בעיצוב החדש...

Bajoran Priest

New member
ולא התכוונו ל-united states...

זה מעליב למדי, למען האמת, שכן ארה"ב כבר לא קיימת(לפחות לא כיחידה ריבונית) זמן רב לפני תחילת "אנטרפרייז", שלא לדבר על הסדרה המקורית. ולהזכירך, הרעיון של הפדרציה וכו' התחיל הרי במקורית.

בגלל זה נראה לי

שזה אחד הדברים הלא מוסברים בסטאר טרק. קראו לזה USS כי ככה הם התרגלו מהבית, ולכל ספינה אמריקאים יש USS לפני השם. זה שכבר אין ארה"ב באותה תקופה... פשוט לא חשבו על זה עד הסוף...סתירה... כמו למה כל הגזעים מדברים אנגלית... אז יש מתרגם אוניברסלי, אז זה הסאונד, אבל למה גם השפתיים שלהם זזות באנגלית?

Bajoran Priest

New member
זה חור :)

עוד לא נוצרה הטכנולוגיה שתגרום לשפתיים של השחקנים לנוע בצורה שונה מהקולות שהם משמיעים- אפשר להתייחס לזה פשוט כמקרה של "אפקטים גרועים". וחוץ מזה- היינו משתגעים אם כולם היו עושים תנועות שפתיים בהתאם לשפות האמיתיות שלהם...

Lu Tze

New member
אה, אפשר להרוג כאן שני טריבלים במכה

אחת: אפשר לשים את הקול כחצי שנייה אחרי שהשחקנים ממש אומרים את זה. ככה לא יצטרכו להקליט עוד פס קול וגם זה יהיה יותר הגיוני כי לוקח למתרגם כמה זמן לתרגם את המשפט (במיוחד בהתחשב בזה שיש מן הסתם שפות שבהן אומרים הנשוא ואח"כ את הנושא). אבל מבחינה פסיכולוגית זה יהיה סיוט.

Bajoran Priest

New member
האמת היא

שרק פעם אחת ראיתי שהיה כתוב שעברו 78 שנה, באותה סצינה מיתולוגית של דורות, והיה רשום שזה אחרי 78 שנה, מהסיבה הפשוטה שזה....אחרי 78 שנה... כלומר, 78 שנים עברו בין התאריך בו קירק "מת" לכאורה ועד שהאנטרפרייז D מצעה את ד"ר סורן במצפה החלל שהותקף ע"י הרומולנים. לעומת זאת, בין השנים שבהם מתרחשת הסדרה המקורית לבין תחילת הדור הבא עבר מספר רב יותר של שנים.

מאז ילדותי...

תמיד בחרתי להאמין שזה UNITED STAR SYSTEMS מכיוון שהפדרציה כוללת מערכות שמש(בעברית) רבות מאוד, זה נראה לי דיי הגיוני. מה דעתכם?

Lu Tze

New member
אני לא זוכר שהיה כתוב איפשהו USS.

לאנטרפרייז (הראשונה) קראו NCC ENTERPRISE 1701. אולי התבלבלת עם ה-NCC? אם כן, אז ל-NCC אין שום משמעות מלבד העובדה שבשנות ה-60 סימנו מטוסי קרב ב-NC ורודנברי סתם הוסיף את ה-C הנוספת.

sysiphus

New member
והתשובות הנכונות...

1. USS זה אכן United Star Ship, עם הרבה מאוד היגיון. מדובר בספינת חלל הרשומה תחת הצי של פדרציית הכוכבים המאוחדת, או UFP Star Ship. בקיצור - United Star Ship - אכן כן, ספינת חלל "מאוחדת", כלומר של פדרציית הכוכבים המאוחדת. כשהכוונה ב"מאוחדת" כמו ב"ישראלית" או "רומיולאנית". 2. אכן כמעט תמיד הפרש הזמנים הוא 80 שנים, אבל לא תמיד. בפשטות ניתן לחשב את הזמנים אם מכירים טיפונת את הכרונולוגיה... 2264-9 - מאורעות הסדרה המקורית - 5 השנים של קירק 2271 - מאורעות הסרט מס"ב 1 2285-7 - מאורעות הסרט מס"ב 2-5 2293 - מאורעות הסרט מס"ב 6 ותחילת 7 (דורות) 2364-2371 - מאורעות TNG 2369-2376 - מאורעות DS9 2371-2378 - מאורעות Voygaer כשרודנברי יצר את TNG הוא טען שמדובר בצוות, ספינה ועולם שהם 100 שנים בעתידו של קירק - ואכן כך - 100 שנים מזמנה של האנטרפרייז המקורית מ-TOS. במרבית ההתייחסויות להפרשי הזמן אולם, מדובר על תקופת הסרטים, וכך אנו מגיעים להפרש של 75-80 שנים בד"כ, שאכן הוזכר מספר פעמים.

למעלה