2 שאלות

janitor7

New member
2 שאלות

הי, 1. אני מעוניין בקרוב לפתוח עסק, הצרה היא שאני משרת בצבא קבע - והצבא אוסר על עבודה נוספת פרט לשירות בקבע. האם אוכל לפתור זאת בצורה חוקית מבחינת *רשויות המס* ? כלומר האם אוכל לנהל את חשבונותיי ואת העסק שלי בצורה חוקית מבלי שרשויות המס יצטרכו "לדבר* עם הצבא או ליידע אותו על כך שיש לי עסק? 2. אני מעוניין לשכור את שירותיו של רו"ח לניהול העסק שלי. מדובר בעסק קטן, ללא פעילות גבוהה. הדבר היחיד שנראה לי "מסובך" זה העובדה שאני אתעסק בעבודה נוספת כשכיר (איש קבע). כמה רו"ח אמור לקחת על ניהול של כזה תיק ? איך בוחרים רו"ח טוב ואמין ? תודה

PINIZ

New member
תשובות

1. כן, בצורת חברה בע"מ. 2. תתיעף עם מכרים שימליצו לך על רו"ח. בדיוק כפי שממליצים על רופא או עו"ד וכד´ . 3. אין תעריף לרו"ח, תוכל להתמקח וזה בסדר.

JENESIS

New member
מה הבעיה לפתוח עסק על שם החתול שלך?

תפתח עוסק מורשה או חברה ע"ש אחד מקרוביך, אפשרי גל ע"ש אימך(רק תבדוק שהיא לא מקבלת קיצבה כלשהי מביטוח לאומי), תנהל אתה את הפעילות ושהיא תעביר לך כבר את ה... חשוב חשוב חשוב!!! תהיה דיסקרטי, שאף אחד מקרובייך גם בצבא וגם באזרחות לא ידע על(אי אפשר לדעת מתי הם ישתמשו בזה). במידה ויעלו עליך תמיד תוכל לטעון כי מדובר בעסק לא שלך ולראיה לכך הוא לא רשום עליך. שיהיה בהצלחה!!!

UriWeb

New member
אין שום בעיה עם העוסק מורשה

כעיקרון אתה יכול להרשם גם כעוסק מורשה ולשרת בצבא קבע. מבחינת המדינה זה חוקי, מבחינת הצבא זה לא. פשוט תדאג שאף אחד מהצבא לא ידע שאתה עוסק מורשה (זה אפשרי) ותפריד בין החשבונות בבנק. רשויות המס בשום אופן לא מדברים עם הצבא עלייך, כך שאין לך מה לדאוג. כלומר הצבא נותן דו"ח עלייך למס הכנסה ולא מס הכנסה נותן דו"ח עלייך לצבא. בסוף השנה תעשה תאום מס עם מס הכנסה ובזה נגמר הסיפור. בהצלחה.

janitor7

New member
תודה, אבל אתה בטוח בזה ?

כי שמעתי שמס הכנסה מדברים עם משרד הבטחון / הצבא במקרים כאלה .. שוב תודה

nirdagan

New member
תוכל לשאול את מי ששמעת ממנו

בנוסף כפי שהוצע, אם תקים חברה בע"מ, ואם לא תעבוד בחברה כשכיר, אז נראה לי שהצבא לא יוכל להלונן.

עבירה חמורה

עבודה נוספת ללא אישור היא עבירה חמורה בצבא ועלולה לגרור פיטוריך ושלילת זכויות. גם אם תעבוד באמצעות חברה בע"מ המידע יכול להגיע לגורמים הרלבנטיים. במיוחד לאור המנגנונים על פי חוק איסור הלבנת הון החדש... בברכה אילן גולדנברג, עו"ד מנהל פורום בנק מול לקוח

nirdagan

New member
מה לא חוקי בלהיות בעל חברה

מבלי לעבוד בה? חשוב לציין שזו היתה הצעתי. לא הצעתי שהוא יעבוד בחברה וידווח שאיננו עובד.

UriWeb

New member
הצבא לא מסכים

הצבא לא מסכים גם לזה שאתה תיהיה בעל חברה (גם אם זה אומר שאתה לא עובד בה). אני יודע את זה כי כשהייתי בקבע גם אני רציתי לעשות את זה ובמשרדי הת"ש כולם אמרו לי שזה לא חוקי ליהיות בעל עסק/חברה גם אם אתה לא מקבל מזה שקל! אפילו שותף אתה לא יכול ליהיות בעסק הזה. כשפניתי למס הכנסה ושאלתי אותם מה לעשות הם אמרו לי שאני יכול להרשם במע"מ ומאוחר יותר במס הכנסה מבלי לפחד כי אף אחד מהגורמים הנ"ל לא מעביר מידע עלי לצבא אלא רק להיפך. עוד הם אמרו לי מכיוון שהצבא רשאי לבקש מהבנק שלך את מצב החשבון שלך ואת התנועות שעשית שם (החשבון שרשום בצה"ל בלבד) אז פשוט לפתוח חשבון חדש. ישנה אפשרות אחרת, לרשום את העסק על שם אך/אחות/אמא/אבא (לא כדאי משפחה רחוקה יותר - זה ימנע סיכסוכים). אני האמת לא נרשמתי ולא ניהלתי עסק בזמן שהייתי בצבא כי לא הספקתי לעשות זאת אבל נראה לי שאם תשמור על זה בשקט ותעבוד בפרופיל נמוך באותה התקופה עד שתשתחרר אז אף אחד לא יתפוס אותך.

למעלה