2 שאלות

tipaKtana

New member
2 שאלות

שלום,
אני ובעלי מנסים להרות כבר יותר משנה ללא הצלחה.
בעלי עשה 3 בדיקות זרע שב2 מהן נאמר שיש לו זו צמיגות גבוהה ולכן הזרעונים מתקשים לנוע.
האם יש משהו לעשות בנוגע לזה חוץ מהשבחה?
האם למישהו היה מצב דומב והם הצליחו להשיג הריון בצורה טבעית?
(אחרי הכל זה היה רק ב2 מתוך 3 בדיקות).

שאלה נוספת,
אנחנו מנסים כל חודש בצורה הטבעית (עשינו גם 2 מחזורי איקקלומין והזרעה שלא הצליחה) יום כן-יום לא. כשאנחנו מסיימים אני נשארת לשכב עם הרגליים למעלה כ20 דקות, אבל עדיין מרגישה שהזרע נשפך ממני למרות התנוחה.
זה קרה למישהו? מה עושים עם זה?

תוספי מזון..

אצלנו גם יש צמיגות גבוהה ואגלוטונציה.. (וגם מספר בעיות נוספות).
היה שיפור מסויים במציגות אחרי שהבעל לקח במשך מספר שבועות תוספי מזון q10, ל'ארגנטין, e400. לא בטוחה מי מהם השפיע יותר. בכל מקרה.. קחי בחשבון שייצור הזרע לוקח 3 חודשים. כך שאם הוא מתחיל לקחת עכשיו.. צפו לשיפור תוך 2-3 חודשים..
&nbsp
קשה להבין ממה שרשמת עד כמה הבעיה קשה. זה שבאחת הבדיקות לא ציינו לא אומר שזה היה תקין. אלא אם רשמו במפורש. לא תמיד מודדים הכל בכל המעבדות. אצלנו אגלוטונציה גבוהה ולא רשמו זאת בכל הבדיקות.. למרות שזה כנראה תמיד היה כי התנועתיות הייתה אפס.
&nbsp
לנו הסתבר רק בדיעבד שעם זרע כמו שלנו סיכוי אפסי להרות טבעי/ הזרעות. חשוב שתבינו מה באמת האיכות של הזרע.. ולא תבזבזו כמונו שנתיים על נסיונות טבעיים / הורמונים ללא הזרעות / הזרעות.. השעה שמראש הסיכוי ללא ivf היה כנראה אפסי לגמרי (אצלנו).
&nbsp
לפי התיאור שלך נשמע שאצלכם הבעיה פחות חמורה.. אז מקווה שלא ביאסתי אותך. ולמרות זאת.. אם כמות הזרע בתנועה נמוך מאוד, ממליצה לא לבזבז זמן על נסיונות טבעיים.. אלא להיעזר בהזרעות (אפילו על בסיס טבעי אם את מבייצת סדיר ותקין).
&nbsp
לגבי איקוקלמין- לא לעשות ללא מעקבי דם ואולטרסאונד במקביל.. ועדיף אצל רופא פריון ולא אצל רופא נשים.
&nbsp
הערה אחרונה.. חשוב ללכת לאורלוג מומחה פריון הגבר. לעיתים הבעיה בזרע ניתן לטיפול. למיטב ידעתי צמיגות גבוהה יכולה להיגרם בשל מחלות מין שונות.

tipaKtana

New member
תודה!

תודה על התגובה, תמיד עדיף להיות בעיינים מאשר לבזבז זמן.
לא שמתי לב שיש תוצאות של אגלוטינציה בבדיקות, אבל אני אבדוק שוב. האם זה משהו שצריך לבקש במיוחד?
היינו אצל 2 רופאי נשים שהם גם מומחים לפוריות, הם אמרו שהתוצאות לא מדהימות , יש תנועה אבל היא באיזור ה3% אז לא לגמרי חסרות תקווה. (כמובן שכל הטיפול נעשה בשילוב עם מעקב זקיקים ובליוי צמוד של הרופאים).
אני קצת חוששת לאחר שקראתי שכתבת שניסיתם שנתיים אז גיליתם שהסיכוי מאוד קלוש. האם הרופאים אמרו לכם בהתחלה שיש סיכוי עם הורמונים בשבילך ועם הזרעות? כלומר, איך גרמתם להם לומר "באמת" מה המצב? (לא רוצה לבזבז זמן על רופאים יותר מידי אופטימיים
שסתם מייפים את המצב)
בקשר לעצה שלך- אנחנו ננסה את תוספי המזון, זה בטח לא יזיק.

אשמח לשמוע חוות דעת על השאלה השניה-
האם זה הגיוני שהזרע נשפך מתוכי כשאני עם הרגליים למעלה?

אוףףף כתבתי הודעה ארוכה ונמחק באמצע לפני ששלחתי...

אז אענה בינתיים רק על השאלה השנייה...
ברור שזה הגיוני..
אגלוטונציה זה אומר שהזרע דבוק זה לזה.. כלומר במקום שהזרע אחרי שיוזרק יתפזר, כל הזרעים דבוקים זה לזה ופשוט נשארים במקום.
כשהתחלתי להרגיש שיפור בזה (אחרי יחסים לא הכל נשפך כמקשה אחת ברגע שעומדת/הולכת לשירותים), אז הבנתי שהתוספי מזון התחילו להשפיע. אך הם לא פתרו את הבעיה, רק שיפרו.. גם אחרי מספר חודשים על הויטמינים עדיין היה ניתן לראות במיקרוסקופ קבוצות קבוצות של זרעים דבוקים זה לזה. אך לפחות הם לא היו מקשה אחת וכן היו מיעוט זרעים שכן היו בתנועה.
&nbsp
עוד עניין אחד.. וארשום יותר בפרטים בערב.. הדבר שהכי היה צריך להדליק אצלנו נורה אדומה.. זה שבמעבדות שעשו השבחה חזרו ואמרו לנו הלבורנטיות שהם לא הצליחו להפריד את הזרע, ושלא לציטוט לדעתן אין מה להשתמש בזרע להזרעות.. כי הוא עדיין דבוק.
אבל.. יתכן ואצלכם כן מצליחים להפריד.. אם כן.. בהחלט כדאי להמשיך עם הזרעות. כדי למקסם סיכויים הייתי הולכת על הזרעות ולא מנסה טבעי. (הזרעות ללא הורמונים אם הביוץ שלך תקין וסדיר).

tipaKtana

New member
לא הבנתי משהו...

לאחר שבדקתי שוב את התוצאות של המעבדה- לא כתבו כלום על אגלוטינציה, אבל כתבו שיש בעיה באחוז מסויים ושיש אחוז מסויים תקין, כלומר- הם כן הצליחו להפריד? (אני פשוט מנסה לשלול כי אין הערה בקשר לפרמטר של האגלוטינציה בבדיקה). הבודקת איחלה בהצלחה ואמרה שזה לוקח בדרך כלל כמה ניסיונות (?).

לא כל כך הבנתי את התשובה בקשר לזליגה לאחר קיום היחסים.האם זה שאני מרגישה את הנזילה מעיד על בעיה כלשהי בזרע? אמרת שהתחלת להרגיש שיפור בזה לאחר שצרך תוספי תזונה, איך הרגיש השיפור?

אשמח לכל מידע נוסף,
תודה רבה!

משארת שאצל כולם הזרע לעיתים יוצא

אצלנו גם אם כל הלילה ישנה בתנוחה כזו שבשל גרביטציה זה לא יוצא, בבוקר הכל יוצא "כגוש" נוזלי אחד כשקמה/בשירותים.
לאחר חודשים עם תוספי מזון, במקום שהכל יהיה גוש אחד וצמיגי, הזרע טיפטף (עם מספר גושים צמיגים אך קטנים יותר ומופרדים) ולדעתי חלקו אף נשאר בפנים.
אבל עדין.. כפי שציינתי.. אצלנו חוסר התנועתיות לא הייתה כלל וכלל הבעיה היחידה בזרע או בכלל.
&nbsp

giraffelle

New member
תבררו את הכיוון של דלקת בדרכי הזרע

אפשר לעשות תרבית, או להחליט על טיפול אנטיביוטי (לשני בני הזוג) לפי סימנים בבדיקת הזרע.
[יש רופאים ששולחים לתרבית וכאלו שחושבים שהיא לא אמינה ולכן מטפלים לפי סימנים אופייניים. צמיגות גבוהה יכולה להיות קשורה לדלקת ולכן אני מציעה לברר את הנושא.]
&nbsp
לגבי השאלה האחרונה - מה שנשפך זה נוזל הזרע. התאים עצמם, אם הם מסוגלים לנוע, מגיעים לרחם תוך כמה דקות.

tipaKtana

New member
איזה תופעות יש לזה?

חוץ מעניין הצמיגות של הזרע?
בגדול, הוא לא אמר שכואב לו או שיש סימנים כשלהם שדומים למה שמצאתי באינטרנט.
&nbsp
ממש תודה על כל תוספת המידע, עוד מעט יש לנו תור לרופא ואני רוצה לנסות לקבל כמה שיותר כיוונים למה שאפשר לעשות או לפחות לשלול.
&nbsp

למעלה