2 -שאלות..

alonagu

New member
2 -שאלות..

1- פודל בן 8 חודשים
הפרווה מסתירה את עיניו
האם זה מפריע לו ויש לספר אותו?
2- ניסיתי מיני מזונות שונים. לא אוכל בלי תוספת קטנה כמו כפית גבינה. או כפית טונה. או חצי ביצה מגורדת. או חצי נקניקיה מגורדת.
מה מומלץ להוסיף למזון היבש שלא מזיק?
תודה.

אני ממליצה לך לא לספר אותו

גם אצל הכלב שלי הפרווה מסתירה את העיניים, וסיפרנו אותו, ומאז התספורת יש לו הרבה יותר הפרשות מהעיניים. הוטרינר אמר לי שבגזעים שיש להם שערות על העיניים, העיניים יותר רגישות, והשיער מסנן את האבק והליכלוך וגם את אור השמש. בקיצור הם רואים דרך השערות... אני לא אעשה את זה שוב.

שירן ל11

New member
תשובות

1. כן, הפרווה יכולה להפריע לו לראות, ולפעמים זה עלול ליצור תוקפנות- מציעה לראות את הסרטון של אורן עדיקא על פרווה על העיניים. אפשר או לספר אותו, או לעשות לו קוקו עדין. יש לי שיצו ואני מספרת אותו כי בן זוגי ולא מסכים שנעשה לו קוקו, אבל קוקו או סיכה זה גם פתרון טוב. כמובן להתיר את הקוקו כשמסרקים כדי שלא יהפוך לרסטה ולא ימשוך את הקרקפת.
תמי- יש לך כלב רועים נכון? אצל רועים הפרווה על העיניים היא גם פונקציונלית, כי אלו כלבים שאמורים להיות דומים קצת לכבשה :) וגם עובדים בשדה, ולכן הפרווה היא כמו משקפי שמש.
2. אפשר להוסיף גם פירות וירקות שמותרים לכלבים, זה מזין וטעים (תפוח, מלפפון, פלפל, גמבה, בטטה אפויה בלי שמן וכו'). לא לתת ענבים, בצל ,שום, אבוקדו... יש רשימות מסודרות באינטרנט, ממליצה לבדוק לפני שנותנים.

כן, יש לנו כלב צאן אנגלי עתיק

אצלנו היה נראה שמצב העיניים היה הרבה יותר טוב לפני התספורת אבל אולי זה לא נכון לגבי פודלים

רזאי

New member
פודל מספרים כל חודש וחצי/ חודשיים.

העיניים שלהם רגישות, ומאוד לא מומלץ שהפרווה תסתיר ותכנס אליהן.
אולי במקום תוספות, תנסה לשפוך מעט מים רותחים על האוכל היבש. זאת היתה המלצת הווטרינר שלי, וזה באמת עבד. האוכל נעשה ריחני יותר, וכנראה גם מגרה יותר. מדובר בכמות קטנה של מים רותחים, כדי שהמזון לא יהפוך לעיסתי.

giri

New member
מציעה מים חמים או כפית שמן זית

אבל עוד יותר מציעה להפוך את האכילה למעניינת. מאז שהתחלנו להאכיל מצעצועים, הכלבים שלנו טורפים את האוכל שלהם בלי תוספות - כי הם נהנים לשחק ולהשיג את האוכל.

למעלה