2 שאלות:

qazqaz14

New member
2 שאלות:

1. אני מסיים בקרוב שנה שלישית במשפטים לצערי עם ממוצע לא משהו (איזור ה-70 וקצת). גם אם אתן פוש חזק על המבחנים שנותרו אוכל להעלות את הממוצע הכללי אולי ב2-3 נקודות. אני בונה על תואר שני במנהל עסקים מיד לאחר סיום התואר (בלי התמחות ומבחני לשכה). כמובן שעם ממוצע התואר שלי לא אוכל להתקבל למנהל עסקים באוניברסיטאות, המכללה למנהל או בהרצליה. אבל אם מבחינה תיאורטית אני מוציא ציון מעולה בGMAT, האם בכל זאת אפשר להשתחל? או שממוצע כה נמוך יהרוס סיכויים?
2. אם אחליט לא ללכת למנהל עסקים אלא לפנות לכיוון ההייטק, האם זה רעיון טוב? ברור שהייטק זאת מילה מאוד רחבה עם עשרות תחומים ומאות תתי-תחומים, אבל אני יודע למשל שמבחינתי כל מה שקשור לתכנות וכתיבת קוד יורד מהפרק, כמו גם בדיקות תוכנה ודומיהם. האם זה מצמצם את האפשרויות? אילו תחומים אחרים קיימים בנוסף לאלו בתחום ההיטק?
תודה רבה

oromer

New member
מנהל
משפטים והסבה

יש לי כמה שאלות אליך. קודם כל למדת איפה למדת? האם התנדבת במהלך הלימודים? אני מכירה אנשים שהתנדבו בקליניקות משפטיות, שעשו טרום התמחות.
ציונים זה מאוד חשוב, אבל זה לא תמיד חזות הכל. מה גם שאתה לא חייב לעשות התמחות במשרדים הנחשבים. שקלת לעשות סמסטר נוסף כדי לשפר כמה קורסים?

השאלה הכי חשובה, מה אתה רוצה לעשות? תיקח בחשבון שיש אפשרות שלתואר במנהל עסקים תצטרף לעשות השלמות. אני לא יודעת מה הסיכוי שתוכל להתקבל, אבל כנראה שתצטרך ציון גבוה מאוד ב Gmat
ודרך אגב, אתה יכול להיות עו"ד גם בהייטק..

qazqaz14

New member
תשובות:

לומד במרכז האקדמי למשפט ועסקים ר"ג, מקום לא משהו בלשון המעטה (קצרה היריעה מלספר מעשיות על המקום, ולא דברים חיוביים... לא מתנדב, לא עושה קליניקה. לא מתכוון לעשות סמסטר נוסף לשפר ציונים. לא רוצה לעסוק כעו"ד בכלל, גם לא בתחום ההייטק.
מה אני רוצה לעשות? לעבוד בהייטק. שוב, ברור שזה תחום ענק ויש עשרות תחומים ותתי-תחומים, אבל יודע שזה מה שרוצה לעשות. באם הרעיון של תואר שני במנע"ס יורד מהפרק, ישנם קורסים קצרים שניתן לקחת ואז להשתלב בתחום ההייטק? (כמו בהודעה המקורית, תכנות ובדיקות תוכנה וכו' יורד מהפרק מיידית)

oromer

New member
מנהל
עכשיו התמונה ברורה יותר

המלצה באופן כללי, גם שאתה מחפש עבודה. יש הרבה עו"ד שלא עוסקים במקצוע. אתה בסוף התואר תהיה משפטן. לידע והבנה משפטי, יש חשיבות גם אם אין רישיון לעיסוק במקצוע. תשקול אם אתה רוצה להשתמש בזה ואיך.
מנהל עסקים לא חייב לרדת מהפרק. שקלת ללמוד במכללה? הרמה של המכללות לא אחידה. יש מכללות שהן בסדר וייתכן ותוכל להתקבל.
בנוגע לקורסים אני פחות מבינה. אבל יש הרבה עיניין של ביקוש והיצע וזה עלול להיות קשה באם אין ניסיון

בהצלחה

qazqaz14

New member
משהו קצת אחר:

האם יש רשימה מעודכנת ומלאה של המכללות שבהם יש תואר שני במנע"ס שלא דורשות מבחן GMAT? האם במקום הן מסתמכות רק על ציון התואר הראשון? איך זה הולך בדיוק?

oromer

New member
מנהל
אני לא חושבת שיש רשימה כזו

הדברים יחסית דינאמיים. אני שמעתי על מישהי שהתקבלה לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה למרות שהיא לא עמדה בציון. היא היתה ממש קרובה וקיבלו אותה על תנאי.
היא התקבלה שבוע או שבועיים אחרי שהתחילו הלימודים, והיא נסעה למזכירות ודיברה איתם.

לפעמים גם למזל יש תפקיד. אם נשאר להם מקום יכול להיות שיקבלו אותך, גם אם לא עומדים בתנאים. מסתמכים על התואר הראשון בחלק מהמקומות. יש מקומות שמסתמכים גם על ניסיון ניהולי, וייתכן שרק או בעיקר על ניסיון ניהולי.
אם אני לא טועה יש לאוניברסיטת תל אביב תוכנית שהיא לא מסובסדת ועולה כמו תואר בבינתחומי... ושם הדגש למנהלים...
אני מציעה לחקור טוב באינטרנט גם באוניברסיטאות וגם במכללות. יש להם אינטרס להרוויח כסף. והם מרוויחים המון בתוכניות כאלו. אני שמעתי על תוכנית שבה צריך ניסיון ניהולי וקיבלו אנשים שיש להם ניסיון בעבודה אבל לא בהכרח מנהלים.

למעלה