2 שאלות

2 שאלות

1. האם יש כאן סוכרתיים? מה אתם אוכלים? הייתי אצל דיאטנית מרגיזה, אמרה להימנע מכל מה שכולל סוכר- זה ברור ומובן. אבל, מבחינתה קיטניות =פחממות ובכל ארוחה יש לצרוך קטניות +דגנים בכמות קטנה מאוד. מה אתם עושים?2. חלב טבעוני בקפה- המקום היחידי שיצא לי לראות קפוצינו עם חלב סויה הוא ישראל. זו המצאה ישראלית?תודות לעונים.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני סוכרתי אבל צמחוני בכל מקרה קראתי שטופו וסיטין מומלצים כי

יש בהם מעט פחממות.
אישית לא הצלחתי עם טופו במקום ביצים כי עליתי במשקל - זה עקרוני לי להפטר מהבצים-
אבל אולי אתה תצליח

vegetalien

New member
ודאי שמרגיזה, מה-זה-מרגיזה.

בקטניות יש תכולה גבוהה של סיבים, והן מעלות את הסוכר בדם באיטיות רבה. הן אמורות להיות מזון מעולה לסוכרתיים. אבל כמו תמיד - נובחים על העץ הלא נכון.

לגבי דגנים - באופן אישי אני כן הייתי מפחית מעט בכמות (לעומת הקטניות, שדווקא כדאי להגביר, לטעמי), אלא אם מדובר בדגנים שידועים בהשפעתם המיטיבה (עקב תכולת סיבים מסיסים) על רמות הסוכר בדם, כגון גריסים (שעורה) או שיבולת שועל.
מובן שכדאי להימנע לחלוטין מדגנים מולבנים וקמח מולבן - הם מזניקים את הסוכר במהירות.

motior

Member
מה זה סוכר טבעוני? שלא סונן בעזרת עצמות? ולמה שלא יכיל סוכר?

חוטהשני

New member
אני דווקא קבלתי דיאטה
ניקוי רעלים שהכילה המון קטניות ועזרה לי בירידה.. באותה תקופה ירדתי קרוב ל6 ק"ג כאשר לרוב מאד קשה לי לרדת...
אולי אני צריכה לחזור לתזונה הזאת

סשה87

New member
שלום

1. איני סוכרתי, איני רופא או תזונאי, ואיני ערב למידע. אבל אפשר להסתכל באינטרנט, למשל -
http://www.pcrm.org/health/diabetes-resources/the-vegan-diet-how-to-guide-for-diabetes.
שוב פעם, איני ערב לגבי המידע שם; בפרט, הם כן משלבים דגנים, והם ארגון פרו-טבעוני.
&nbsp
2. בכל מדינה בה ביקרתי יכלתי למצוא קפוצ'ינו עם חלב סויה. בהרבה בתי קפה "קלאסיים" אין (כאלו שבהם גם בדרך כלל אין ווי-פי, אולי).

למעלה