2 שאלות

hollypop girl

New member
2 שאלות

-כי מזמן לא היו לנו דיונים ושאלות.

*למה וולדמורט היה מוכן לחוס על חייה של לילי?
קודם כל היא בוצדמית=זבל אנושי, מגיע לה למות.
דבר שני היא קשורה לפוטרים ותרצה נקמה על בעלה ובנה.

אני מבינה שוולדמורט סוג של הודה לסנייפ על כך שהעביר לו את המידע על הנבואה אבל הדבר הנכון לעשות
היה לשכנע את סנייפ שאין לו מה לעשות עם אישה כמו לילי, שהיא לא ראויה לו ושהוא בעצם עושה לסנייפ טובה
בכך שהוא הורג אותה (לא תהיה לו יותר סיבה לחשוב עליה אם היא תהיה מתה).

**בספר השלישי סיריוס אומר שפיטר פחד לא הצטרף לצד הטוב (למה? הרי סיריוס הוא הבוגד,
זה שהוא יסתובב עם החבר'ה הטובים רק יחזק את המעמד שלו) ולא לאוכלי המוות (כי הוא פחד שהם יאשימו
אותו במותו של וולדמורט, כי המידע הגיע ממנו).
אבל האדם שאותו היה צריך להאשים באמת היה סנייפ הוא זה שמסר את המידע על הנבואה (שכידוע היה
לא מדויק) ובעקבות דבריו וולדמורט ניסה להרוג את הארי. אבל לא מסופר לנו שאוכלי המוות הלכו לסנייפ
לנקם על מות אדונם (חוץ מיחס עוין מבלה בספר השישי שכניראה נבא מקנאה שהיא כבר לא המשרתת האהובה
על וולדמורט)

-אני וניסוח-טוב לא הולכים היום ביחד

Wait For It

New member
בנוגע לשאלה השנייה

אני לא חושבת שהם ידעו על הנבואה.. לפי דעתי זה היה רק בין סנייפ לוולדמורט

hollypop girl

New member
לא חשבתי על זה...
כבר שאלתי

את השאלה הזאת לפני כמה זמן אבל לא ענו עליה הפירוט. מעניין אם לילי וג'יימס עצמם ידעו על הנבואה...

בקשר לשאלה הראשונה

אני לא בטוחה שהוא להסכים לחוס על חייה בשביל להודות לסנייפ (הוא אי פעם הודה למישהו על משהו?) לדעתי זה היה סוג של להשקיט אותו. אולי באיזשהו מקום בליבו הוא ידע שסנייפ יהיה שבור אם לילי תמות, והדבר האחרון שהוא צריך זה שעבדו הנאמן, שהוא גם במקרה מקורב מאד לדמבלדור, יתחיל לשנוא אותו. אבל כנראה שאחר כך, כשהוא ראה שזה לא הולך לו ולהרוג אותה זאת פעולה הכרחית, אז הוא אמר לעצמו שזה בסדר, סניים יתגבר על זה(וגם מה שאמרת על זה שבסוף זה יהיה לטובה).
עם כל הדיונים האחרונים (על פיטר למשל), אני פתאום שמה לב יותר לכך שהדברים שהפילו את וולדמורט היו חוסר התייחסות לרגשות של אנשים ולאיך שהן יכולות להשפיע על אנשים. סנייפ ולילי זאת דוגמא לכך.
שאלה משלי: אילו רגשות משלו השפיעו על וולדמורט? ומה גרם לו לזלזל בחשיבות הרגשות של אנשים אחרים?
אם הוא היה פועל ללא רגש בכלל, היה אפשר להבין למה הוא לא מייחס חשיבות לנושא הזה, אבל הוא כן פעל מתוך רגשות אנושיים, כמו רצון להרגיש שייך בחברת הקוסמים.

hollypop girl

New member
אני מציעה לך לפתוח שרשור נפרד בשביל

זה כי פה זה פשוט יבלע בין כל שאר השאלות, אני אשמח להגיב על זה שם.

את כניראה צודקת, זה היה יותר בשביל להרגיע אותו והלשקיט אותו (וכדי לא לאבד משרת נאמן שמקורב
לאויב) ולא בשביל להודות לו.

HassiD

New member
מנסה

אני לא חושב שוולדמורט דגל ב"להרוג את כל מי שהוא לא קוסם", אלא רק ב"עליונות הגזע", ז"א כמו סתם גזענות, שמטרתה שרק הקוסמים ישלטו (גם הלבנים בעבר לא ניסו להשמיד את הכושים, אלא פשוט רדו בהם, ולא חסו על החים שלהם). אז נכון שהוא הרג הרבה בוצדמים וכדו', אבל זה היה יותר אמצעי מאשר מטרה, ככה שלדעתי, זה לא הטריד אותו יותר מידי, ואם זה משרת את מטרותיו - למה לא? הרי תמיד אפשר להרוג אותה אח"כ.... (כשסנייפ "יתפכח" ויעמוד על טעותו...)

לגבי השניה:
סנייפ עזר לוולדמורט, שגילה לו שהוא בסכנה, אחרי הכל הארי יכל להרוג את הלורד באותה מידה שהלורד יכל להרוג אותו, איך הלורד בוחר להתמודד עם זה - זה שיקול של הלורד, אבל להגיד ללורד איפה הם נמצאים ואז הוא בדיוק מת שם איכשהו - זה ממש נשמע מלכודת.... (מה גם שבאמת כפי שכבר אמרו, ייתכן שהם לא ידעו על הנבואה)

hollypop girl

New member
מסכימה עם הכל. אבל כל הקטע הוא

שזה שירת את מטרותיו (להרוג אותה) והוא בכל זאת השאיר אותה בחיים (בשביל סנייפ, במקום להראות
לו שאין לו מה לעשות עם מישהי כזאת. אני בספק אם היו מכבדים אותו בשלטון אוכלי המוות בשביעי למשל
אם הוא היה נשוי לבוצדמית. ובטח היו שולחים אותה למשרד הקסמים למשפט)

HassiD

New member
אני לא חושב שהיו מכבדים אותו

אבל הוא יכל להסתדר בינתיים גם בלי זה, וזה עזר לו להשאיר את סנייפ "אצלו" עדיין, הוא בטח חשב שזה יעבור לסנייפ, או שבמקרה כי גרוע, הוא יהרוג את שניהם יחד אח"כ, ואז יראה לכולם מה קורה למי שעם בוצדמית ("למען ישמעו וייראו")

למעלה