2 שאלות :)

נועה107

New member
2 שאלות :)

1. מצאתי בחנויות הטבע מלון ללא סוכר מיובש! זה פשוט מעדן.. זה מגיע ברצועות כאלה. רציתי לשאול האם חתיכה שוות ערך לחתיכת הפרי? האם ניתן להחשיב כמנת פרי? או כנשנוש? הקלוריות הם שוות ערך לפרי אם זה ללא סוכר? אני מעוניינת להוריד במשקל כ- 10 קילו נוספים (הורדתי כבר 7..) מה ההמלצה? 2. לגבי בשר- מוצאת את עצמי לעיתים קצת חסרת ידע בנושא. רציתי לשאול בכללי אם יש בשר מומלץ יותר- דל ופחות קלוריות ובשר שלא כדאי להתקרב אליו.. המון תודה מראש!! נועה

פצית219

New member
תשובות

1. לא כל כך ברור לי איך זה נראה. אם זה ללא תוספות, אז הקלוריות בפרי מיובש אמורות להיות שוות לקלוריות בפרי רגיל. אם החישוב הוא לפי משקל אז יש הרבה יותר קלוריות בפרי מיובש, כי בפרי רגיל המים גם כן תופסים הרבה משקל אבל כמובן לא תופסים קלוריות. 2. בעיקרון בעוף יש פחות קלוריות מבשר בקר.

באופן כללי

פרי יבש הוא פרי טריא נטול מים כלומר הערך הקלורי שלו זהה כמובן תלוי איך יובש וכו תטעמי את הפרי האם הוא מזכיר לך מלון טרי ? לגבי בשר הדיעות חלוקות וניראה כי לעולם לא נסכים כולנו. אני אישית חושב שלרוב הבשר מיותר

asafsuf2

New member
פוסט של ג'ואל פורמן בנוגע לבשר

מדובר באחד האנשים הכי רציניים בתחום התזונה כיום. הוא עצמו טבעוני, למיטב הבנתי, והוא מהחלט ממליץ להמעיט בבשר ומוצרים מן החי באופן כללי, אבל הוא טוען שאכילת בשר פעם-פעמיים בשבוע (300-350 גרם) לא רק שלא מזיקה אלא עשויה להועיל לבריאות. הבעיה שמחברה המערבית התרגלו לאכול בשר כל יום ואפילו פעמיים-שלוש ביום, דבר שתורם רבות לעליה במשקל, מחלות לב וסרטן. המאמר מצורף.

אתה בהחלט כתב דברי טעם.

על אף שאני מאמין כי אין צורך באכילת בשר אכן ניתן לשלב בשר בתפריט השאלה היא מינון אני מעט קיצוני ממך לגבי המינון צרה אחרת היא איכות הבשר, צורת גידולו, מזונו, הורמונים אם ניתנו, תרופות, סביבת גידול וכו' אני כלל לא נכנס לאתיקה אגב באורך פלא יש אוכלוסיות צמחוניות שאין להם חוסר בויטמין B12

מעניין

מאיפה הוא גורס שעלינו לקבל חלבון. אז חלבון ממוצרי חלב השמצתם ובשר גם מה הלאה? מה נשאר? לחיות על קטניות? קטניות זה חדש יחסית בתפריט אנושי. דורש הרבה איסוף וחקלאות. פצצת סיבים ולא נוח למערכת עיכול בכלל. הרבה אנשים לא מסתדרים עם זה, זה לא פתרון בכלל וכל פעם זורקים את זה כאילו שזה כ"כ פשוט וברור.

asafsuf2

New member
את מכירה מישהו שיש לו מחסור בחלבון?

מהפוסט שלך לא נשמע שאת באמת רוצה לדעת מה הוא אומר על הנושא, אבל למקרה שבכל זאת את סקרנית, הנה מה שהוא אומר על חלבון. לגבי קטניות, אם צורכים אותן באופן סדיר, מה שאמורים לעשות, אז הגוף מתרגל ואין שום בעיה לעכל אותן (לרוב האנשים הבריאים). והסיבים שאת כל כך מתנגדת להם הם מרכיב חיוני בשמירה על בריאותינו.

בולשיט

"אם צורכים אותן באופן סדיר, מה שאמורים לעשות, אז הגוף מתרגל ואין שום בעיה לעכל אותן" צרכתי לעיתים תכופות ולא התרגלתי. סבלתי בכל פעם. ואני סבלתי מחוסר חלבון ודלדול שריר ברמה חריפה. זה הביא אותי לתת משקל, והסיבה היחידה שעליתי וחזרתי לקו הבריאות כי בגלל שהפסקתי להקשיב לכל מיני שטויות של טבעונים ולאכול נורמלי. וסיבים לא מתנגדת, אבל לא צריך בעודף, ורגישה אליהם במילא. מעדיפה אותם מפירות וירקות וזהו.

asafsuf2

New member
כמו שאמרתי

אצל אנשים *בריאים* אין בעיה לעכל קטניות אם צורכים אותן באופן סדיר. יכול להיות שיש לך רגישויות. אני לא מכיר את המקרה הספציפי שלך אבל רוב האוכלוסיה לא סובלת מהבעיות שלך. רוב האוכלוסיה לא נאבקת בתת משקל אלא בעודף משקל. ורוב האוכלוסיה לא סובלת ממחסור בחלבון ועדיין כולם באטרף לאכול כמה שיותר חלבון למרות שהם לא זקוקים לכמויות כאלה. לעומת זאת, רוב האוכלוסייה סובלת ממחסור חמור בויטמינים ומיקרו-נוטריינטים אחרים, וזה לא מזיז לאף אחד כי תעשיות הבשר, החלב, והמזון המעובד לא יכולות להרויח מזה כסף. ולצורך העניין, אני לא טבעוני ולא צמחוני, כך שאם את רוצה לקרוא למה שאני אומר שטויות, לפחות אל תתלי בתירוץ הזה כאילו יש לי איזו אג'נדה טבעונית.

פצית219

New member
קשה להגיע לעודף של סיבים (אם שותים מספיק).

ואפשר ואפילו רצוי מאוד לצרוך חלבון מקטניות, אבל זה לא נכון לכל האנשים. כנראה שאצלך זה לא נכון. צריך לזכור שכל מדע מבוסס על סטטיסטיקה ותמיד יש יוצאי דופן.

תראי

אני מאמינה באידיאולוגיה של להמנע ולהפחית פגיעה וניצול בבע"ח ניסיתי תרופה ארוכה להיות צמחונית, טבעונית, זה עושה לי רע! אני לא יכולה הרבה סיבים. רגישה אליהם. ככה זה IBS מעדיפה לקבל מהם פחות, ורק ממקורות שאין אפשר להמנע מהם כמו פירות וירקות שמבחינתי נחוץ. אבל קטניות אפשר מצויין להסתדר בלעדיהם ומבחינתי ארגיש יותר טוב בלעדיהם, יכולה לצרוך מהם קצת. גם ככה אני ממעיטה\כמעט נמנעת ממוצרי חלב. ואצלי בשר זה רק עוף ורק לעיתים רחוקות, אז רוב הזמן התפריט צמחוני. היתי תקופה ארוכה בתת תזונה ובאמת חוסר בחלבון. לא אכפת לי מה מתאים לאוכלוסיה כללית, נותנים המלצה לאכול 3 מנות חלביות ביום והמון פירות וירקות ודגנים, אני לא מסוגלת לעמוד בזה. לא לכל אחד זה מתאים או יש קיבולת להרבה סיבים בבטן או נשאר מקום לאוכל מזין עם יותר קלוריות אחרי דברים עם סיבים.. ואין לי כ"כ מקורות חלבון, אני לא מגיעה למינימום בכלללל רוב הימים. הרבה ימים שלא אוכלת חלבון בכלל, אפילו לא מדגנים. רוב היום אני על פחמימות\שומן\ובעיקר סוכרים. אז לי פעם-פעמיים בשבוע לאכול קצת עוף כדי שלא יחסר חומצות אמינו, לא כזה נורא. גם אצלי זה מנות קטנות, מהכל, לא מסוגלת נפח גדול בארוחה או בכלל. אני אוכלת 3, גג 4 ירקות ביום. ופירות מעדיפה כאלה כמו אבטיח ומלון שקל לאכול הרבה. אם היתי מקיימת את ההמלצה לאכול 9 מנות של פרי\ירק, אז לא היה נשאר מקום לאוכל אחר...וקטניות בכלל, כוס קטניות ונגמר מבחינתי היום.

פצית219

New member
כן, IBS זה מבאס נורא. אם יש לך באמת בעיה

כזו רצינית לאכול חלבונים, מה לגבי תוספת חלבונים באבקה או מה שזה לא יהיה ששרירנים צורכים? כי אם את לא אוכלת לא קטניות, לא מוצרי חלב ולא בשר, קשה לי לראות מאיפה את מקבלת חלבונים.

../images/Emo140.gif

אין לי בעיה לצרוך חלבונים. ביצים, חלב סויה, עוף, דג- כולם טובים לי ולא עושים שום בעיות. הסיבה שעוף פעם-פעמיים בשבוע היא נטו משיקולי עצלנות וצורך בהכנה והתעסקות במטבח. לא מתעסקת עם זה, אין לי זמן בכלל.. יש בעייה עם מוצרי חלב, קטניות. משבשים לי כל היום. וזה למרות שהם כ"כ מומלצים ונחשבים לבריאים! מוזר הא? נפיחות מטורפת וכאבים ליומיים. אפילו פירות\ירקות או דגנים לא גורמים לזה. אז ההמלצות לאוכלוסייה הכללית, לא בהכרח מתאימות לכולם. אין לי צורך באבקות חלבון. אני סתם מעדיפה מטעמי נוחות לאכול יותר פחמימות, אבל אלו תמיד כמעט מנפחות אותי בבטן וגורמות לתחושת מלאות bloating להרבה זמן. גם לחם! חלבון לא גורם לי לזה. יוצא לי לאכול הרבה יותר פחמימות על חשבון המינימום של חלבון..זה פשוט הכי זמין ומוכן.. וזה לא שאין בכלל, ביצים- כל יום. גבינה- 2-4 כפות ביום בתוך סנוויץ' (לא תמיד), עוף: פעם-פעמיים בשבוע. אם יש בבית חלב סויה: 1-2 ספלים. במצטבר זה לא מגיע למינימום. עם כל ההשמצות של מוצרי חלב ועוף ודגים, מה כבר ישאר לי? אבקות זה לא פתרון לחיים. אז לפחות כמויות קטנות מהם עדיף מכלום.

הבעיה היא עם אלו הקשים ???

כמו חומוס ושעועית ???? מה קורה עם עדשים, אפונה ירוקה, שעועית מש.... אלו לא ממש גוררים גזים אגב, להנביט מאוד קל ועד כמה שאני זוכר, נבטים הם חלבון מלא ! חילבה, שעועית מש, עדשים שחורות, חיטה כל אלו קלי קלות להנבטה וטעימים להפליא. לגבי נבטים וחלבון אני אבדוק שוב.... אוקי טעות חלבון משובח וכוללים את כל אבות המזון תקראי בקישור http://www.articles.co.il/article/3977/נבטים: מזון-על

אוף

אני לא התחלתי אתמול. יש לי נסיון של יותר משנתיים בנסיון לעבור לצמחונות\טבעונות. כן גם אלו ה"קלים" כמו עדשים, מאש, ם לאחר השרייה, בישול ממושך, וגם הנבטה!!!! לא מסתדרת עם אף אחד מהם

תשובה

כל פרי מיובש עדיין מכיל את הסוכר שהיה קיים בפרי עצמו . לגבי בשר- בשר דגים/עוף -בעיקר החלקים הרזים כמו חזה- דל יחסית יותר בקלוריות יחסית לבקר,למעט פילה בקר שמכיל מעט מאד שומן.

למעלה