2 שאלות

2 שאלות

הי לכולן... קצת נעלמתי לאחרונה.. אני עם כאבים ודימום עקשן שמסרב להפסיק.. הגניקולוג שלי חסר אונים, הוא לא יודע למה כואב לי גם כשאני על גלולות ברצף (מה שרק מראה שהוא לא תמחה באנדו'), וחוץ מזה כשפניתי אליו ואמרתי לו שהדיכוי עבד בדיוק ל- 2 חפיסות, הוא אמר לי שזה יותר טוב מכלום... אני, בינתיים ממתינה בסבלנות לסוף החודש, שאז אני אפגוש את שיינמן... בכל מקרה, אני משתדלת לקרוא בפורום, גם אם אני לא מגיבה... משהו שמאוד מטריד אותי כבר כמה חודשים זה העובדה שאני צריכה להיעדר המון מהעבודה.. לפעמים אני מגיעה למשמרת והולכת באמצע, לפעמים אני לא מגיעה בכלל, וכמעט תמיד אני מתעוררת בבוקר עם כאב שתוקף אותי, ואז אני לא מצליחה לצאת מהמיטה עד שהמשככים לא פועלים, משמע אני מאחרת המון... למזלי.. האחראים עלי מבינים את המצב.. אבל האי נעימות שלי, והפחד שיום אחד פשוט ימאס להם... מעבר לזה שמאוד מטריד אותי שהשכר שלי נפגע משמעותית... ואני שואלת, יש טעם לפנות לביטוח לאומי? משהי עשתה את זה? אני כבר די הרבה זמן לא מצליחה לעבוד כמו שצריך בגלל כאבים, והתורים וההמתנה הארוכה למומחה לא עוזרת בעניין... מה דעתכן? חוץ מזה, שאלה לא קשורה, אם אני פונה לדיאטנית של קופ"ח רגילה היא תדע להתאים לי תפריט שמתאים לאנדו'? או שאני צריכה לפנות למתמחה בנושא? תודה בנות

רווית04

New member
אז ככה,

כשאני פניתי לביטוח לאומי לפני שנתיים קיבלתי בעיקרון 40% נכות אבל בגלל איזשהי חשיבה ונוסחה שלהם הורידו לי את זה ל 36 אחוזי נכות וזאת אחרי שערערתי כי גם בתחילה הגאונים רק סיפקו לי 20 אחוזי נכות! ויחד כל הערעורים וה - 36 אחוזי נכות , את לא מקבלת דבר וחצי. לעומת זאת יש לי חברה עם אנדו' שיש לה 100 אחוזי נכות ,אבל נכון יהיה להגיד שאין לה כבר אנדומטריוזיס כי הוציאו לה רחם ושחלות והכל ,פשוט נשאר לה הסיבוכים של המחלה. ועוד אחת שאני מכירה עם 65 אחוזי נכות והיא כן מקבלת אבל לא הרבה כסף, קיבלה קורס מקצועי ללמוד. אני באה להגיד שאת יכולה ברגע שיש לך מכתבים שאומרים שקשה לך לתפקד ביום יום, את זקוקה לעזרה מקצועית ובבית. אבל קחי בחשבון שגם מדובר בריצות, בתמיכה של הרופא משפחה שיעדכן את הטפסים שלך ויעזור לך במילוי, רצוי שיש אישפוזים ניתוחים ברקע אז מסתכלים על זה אחרת, ולהוכיח שיש החמרה מרגע לרגע... אבל גם הן סיפרו לי שהמאבק בביטוח לאומי שלהן היה ארוך וקשה, כי גם אני שוב, צריכה לערער על תוצאותיהן כי זה לא הגיוני למצב שבו אני חיה וכמות הנרקוטיקה שאני לוקחת. הציפייה שלהם לא הגיונית ליחס אותו הם מגדירים נכות. רצוי לפנות לדיאטנית שמתמחה לאנדו'. בהתחלה שהלכתי לדיאטנית בקופת החולים היא לא הבינה מה זה אנדו', לכן היא עשתה תחקיר באינטרנט בעצמה, וביררה לי עם דיאטניות קליניות אחרות עד שבסוף שלחה אותי לדיאטנית קלינית ואמרה לי אני מצטערת שלא אוכל לעזור לך אבל עדיף שתהיי תחת ידיים שמבינות.

בוקר טוב

לגבי ביטוח לאומי - כן עברתי כבר את כל מה שאפשר לעבור אצלם ויותר.. בעיקרון למי שיש אנדו אחוזי הנכות הם אך ורק 36% שלא נותנים כסף אלא שיקום מקצועי בלבד.... למי שיש מעורבות של איברים אחרים שהוכחו שנפגעו ....כל איבר מוסיף אחוזי נכות (כמובן בהתאם לאיבר ) ......ברגע שעברת את כל מסכת הניתוחים וסידרו את מצב וחזרת למצב נורמלי (אין קשר לכאבים) אחוזי הנכות יורדים ל - 36% ונשארים כך.... כמובן כדי לקבוע את אחוזי הנכות עצם היותך אנדואית לא מספק את צריכה הוכחות.....ניתוחים שעברת וקביעה רפואית שיש אנדו ברמה מסויימת ואז עוברים וועדה רפואית של ביטוח לאומי....ובסוף כמובן אישור. דיאטנית - לדעתי בקופות החולים עדיין אין מי שמבין בזה לעומק....כדי לפנות לכאלה שנמצאות במרכזים לאנדו'.... בהצלחה ותרגישי טוב

זואילי

New member
הי פסי

נכון ללפני שנה האחוזים שרשמו לי על האנדו הם 20%. הרופאים שמבינים דבר או שניים באנדו איתם שוחחתי על האחוזים העלובים האלה מאוד מתרעמים על כך (לא שזה עוזר לנו שהם בעדנו..) כי הרי אין הגיון בכך שאם זה מקור הצרות והסיבוכים הנלווים, אז דווקא זה יהיה האחוז הכי נמוך. אבל לכי תביני את בט"ל. יש דרגת אי כושר - שלפיה מחליטים אם לתת קצבה או לא, מאחוז מסויים. ויש נכות רפואית שיוצאת גבוהה יותר, אבל כנראה לא לפיה מחליטים על קיצבה. (נא תקנו אותי אם אני טועה). מן הסתם על 2 אלה יחד - רק אז מחליטים אם את זכאית לקיצבה. אם אכן מדובר על אנדו בלבד - אז האחוזים לא יתנו כלום מבחינת קיצבה. כמו שזק כתבה, אם יש עוד מיני פגיעות נוספות, אז אוספים הכל יחד ומשקללים וגם אז יש תקרה לאחוזי הנכות הרפואית ולאי כושר. ככל הידוע לי, אז הם נותנים דרגת אי כושר זמנית ועלייך להגיע בהמשך שוב לוועדה כדי שיחליטו אם הם ממשיכים או לא. אם הוכחת להם שבניתוח/ים יש גם עניין הקשור בפוריות אז הם יכניסו גם את סעיף ה"עקרות". (30%). בקיצור, ע"פ דרגת אי כושר את מקבלת או לא - קיצבה. יש לך מזל גדול פסי שמקום העבודה שלך מתחשב במצבך, זה בכלל לא מובן מאליו. מבינה אותך מאוד לגבי החשש שימאס להם, אבל מה שמשחק כאן אלה היכולות שלך ומה שאת נותנת בעבודה ואת בהחלט מאוד מוערכת אם מקבלים את האיחורים/היעדרויות. תרגישי טוב

../images/Emo13.gif

כרגיל! אתן מקסימות עם התגובות המפורטות והמענה המהיר.... תודה רבה
אני בהחלט מעריכה מאוד את מקום העבודה שלי, זה בהחלט לא מובן מאליו שהם מקבלים את האיחורים והחיסורים שלי... אני מבינה שצריך לגסוס לפני שמקבלים איזו אצבע מביטוח לאומי... בהחלט לא מפתיע... ביום שישי קיבלתי, באופן מלא... לא דימום... מחזור... והמוזר הוא שאדויל אחד לכל היום, ולא הרגשתי כלום.. כבר חשבתי שעברתי בשלום... היום חטפתי אותה "כמו שצריך" ועכשיו אני אחרי ביקור במיון.. מסוממת כהלכה... :-S סתם הרגשתי צורך להתבכיין קצת... אוהבת אתכן!

למעלה