2 שאלות

2 שאלות

שלום, נתקעתי בשתי שאלות. אשמח אם תוכלו לעזור לי או לכוון אותי מאיפה שנתקעתי בשאלה. 1. (האיור מצורף) מערכת של שתי מסות m וM מונחות על שולחן אופקי חלק. בין המסו קיים חיכוך שמקדמו(סטטי וקינטי) הוא מיו(אין לי מושג איך לעשות את הסימן...). נתון M=4m. כוח אופקי שגודלו P פועל על המסה העליונה כבציור. נתונים: מיו,m, g. א.מהו הכוח המקסימלי שניתן להפעיל על m כך שהמסות ינועו כשהן צמודות זו לזו? ב. מכפילים את הכוח המקסימלי שמצאת בסעיף א'. מהי התאוצה של כל גוף יחסית לשולחן? את סעיף א' התחלתי כשהשוויתי את כוח החיכוך(ששווה למקדם החיכוך כפול כוח נורמלי) לכוח F(השווה למסות של שני הגופים כפול התאוצה). יצא לי שהכוח שווה ל50 מיו פחות התאוצה.. אני בדרך הנכונה או שאני צריכה להשתמש בנוסחה אחרת? 2. אורך צלע של קוביית עץ הוא 10 ס"מ. מניחים את הקובייה על פני מים ומפעילים עליה כוח של 3.5N כלפי מטה, המשקיע אותה עד שבסיסה העליון משיק לגובה פני המים. א. מהי צפיפות העץ? ב. מהו גובה חלק הקובייה השקוע במים, לפני הפעלת הכוח עליה? הנפח של הקובייה הוא 10 בשלישית. איך אני מוצאת את המסה? בעזרת כוח העילוי? מה הכוונה בחלק ב' של השאלה?.. תודה רבה :)

השאלה השנייה

העיפי מבט בעמוד 2, בתשובה שלי ל buba 19. יש שם הסבר מפורט, כולל הסבר על המרת היחידות. כל מה שמסומן עם תג (') מתייחס לנוזל. כל מה שבלי תג מתייחס לגוף עצמו
החוק השני לגבי הקוביה השקועה כולה mg+F-L = 0 d נסמן את צפיפות העץ ב L=m'g = (V*1000kg/m³)*g = 10^4V V=0.1³ = 10^(-3) m³ L=10^4*10^(-3) = 10 N m=Vd = 10^(-3)*d נציב הכל במשוואת הכוחות 10^(-3)*d*10 +3.5 - 10 = 0 0.01d+3.5-10=0 d=6.5/0.01 = 650 kg/m³ = 650/1000 gr/cm³ = 0.65 gr/cm³ <------ צפיפות העץ לפני הפעלת הכוח הקוביה צפה על פני המים, כאשר רק חלק ממנה היה שקוע ואילו חלק ממנה היה חשוף מעל פני המים. נניח שגובה הקוביה שהיה בתוך המים היה איקס משוואת הכוחות במצב הזה mg-L = 0 m=V*d = 10^(-3)*650 kg/m³ = 0.65 kg כוח העילוי שווה למשקל של נפח המים שהגוף דחה. נפח המים שנדחה לא שווה לכל נפח הקוביה, אלא רק לחלק השקוע. הנפח השקוע הנפח השקוע הוא תיבה (ולא קוביה), ששטח הבסיס שלה הוא כמו שטח הפאה של קוביה ואילו הגובה שלה שווה איקס V=0.1²*x = 0.01x L=m'g = (0.01x*1000 kg/m³)*10 = 100x N נציב במשוואת הכוחות 0.65*10-100x = 0 x = 6.5/100 = 0.065 m = 6.5 cm​
כלומר, החלק השקוע במים הוא 6.5 ס"מ ואילו 3.5 ס"מ בולטים מעל פני המים

YardenBu

New member
בשאלה הראשונה

אם הבנתי נכון את יצרת משוואה של הגופים כשהם נעים יחד. זו לא טעות אבל נשארת עם משוואה אחת עם שני נעלמים (אם הבנתי אותך נכון) שהם הכוח והתאוצה. כדי לקבל מערכת משוואות פתירה כדאי לך לנסות להרכיב לכל גוף משוואה משלו תוך כדי הסתמכות על כך שהתאוצה היא אותה התאוצה וכוח החיכוך הוא אותו הכוח רק בכיוונים שונים.

למעלה