2 שאלות

איתמר50

New member
2 שאלות

1. איך אני יכול לדעת מה הולך בחזית המחקרים באוסידי, היכן אפשר להתעדכן בכך ? 2. קראתי באתר מבוסס שבמחקרים ראו גם אם נותנים תרופות דמה/סרק לאוסידי אז ההשפעה היא 40% (בערך), ותרופות אמיתיות ולא סרק בהם מגיע השיפור ל50%, כלומר, סך הכל 10% משפיעה בתרופה האמיתי יותר מתרופת סרק, מה אתם מסיקים מכך ? (אולי רוב ההשפעה היא מצידנו..)

האתר הכי ראשי בעולם האוסידי

הוא האתר הזה של ה IOCF ותוכל למצוא שם פרטים על מחקרים וגם יש להם מעין "חדר חדשות" : http://www.ocfoundation.org/ (אפרופו, עכשיו אני רואה בספריית הקישורים שהאתר שאמור להיות בקידמה של המדע ואוסידי, הוא כנראה כבר לא כזה. אני אעדכן את ספריית הקישורים בחדר החדשות של הIOCF).

Gameboy4

New member
לאיתמר החמוד

היי איתמר, אני לא יודע איפה קראת מה שקראת אבל אני קראתי הרבה מאוד מאמרים וחומר שקשורים לOCD בעבר והיה רשום שם שבניגוד להפרעות אחרות, בOCD תרופות דמה אינן משפיעות כמעט בכלל, וזה מראה שלהפרעה יש בסיס ביולוגי מוצק. ככלל, מה שנכון הוא שההשפעה המיטיבה של התרופות בOCD לפי פאנל מומחים ששמעתי היא 20-40% ירידה בחומרת הסימפטומים באופן ממוצע עם תרופת SSRI. כלומר תרופת הSSRI מביאה לשיפור, אבל לא מלא, אבל עם טיפולים מחזקים כמו טיפול התנהגותי או תוספת של מינון קטן של תרופה אנטיפסיכוטית אפשר להגיע להטבה הרבה יותר גדולה ולהרגיש הרבה יותר טוב. מקווה שעזרתי לך.

למעלה