2 שאלות

jony225

New member
2 שאלות

1. האם הנאמן יכול לחייב את החייב להגיע למצב של הכרזה עליו כפושט רגל, מהסיבה שהוא רואה שהנושים לא מסכימים להסדר נושים? הנאמן טוען שהוא לא חייב את הסכמתי, בתור חייב, להגיש בקשה או לקבל הכרזה. אני ראיתי בפקודה שרק החייב או הנושה יכולים לבקש הכרזה. (מדובר על תקופה של לאחר צו כינוס, יש מנהל מיוחד/נאמן). 2. מי מפקח על פעולות הנאמן לאחר שהוכרז החייב כפושט רגל?(אני נושה בתיק אחר ואני טוען שהחייב הבריח כספים. שביקשתי מן הנאמן /מנהל מיוחד את מכתב התגובה של צד ג' ה"תמים" שאליו הוברחו הכספים ע"י החייב, טען הנאמן שהוא לא חייב להעביר לי את המכתב. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא ועדת ביקורת שמבקרת את פעולות הנאמן לאחר ההכרזה , אבל אני לא חברה אני בודד, פרט, ואני רוצה שהנאמן ידווח לי על כל דבר כיוון שאני נושה). תודה

תשובות

1. אם מדובר על מצב שלאחר שניתן צו כינוס, אז כבר יש בקשה לפשיטת רגל, בין אם הוגשה על ידי החייב ובין אם על ידי נושה כלשהו, שכן צו כינוס ניתן רק לאחר שמוגשת בקשה כזו. לכן, במידה והצעת הסדר לא אושרה על ידי הנושים, ידונו בבקשה לפשיטת הרגל לגופה. 2. הנאמן כפוף לפיקוח של הכונס הרשמי ושל בית המשפט. באופן עקרוני לכאורה הנאמן באמת אינו חייב להעביר לך את אותו מכתב ולדווח לך על כל דבר שהוא עושה. הנאמן מגיש דו"חות לכונס הרשמי ולבית המשפט. ועדת ביקורת לא ממנים למטרה הזו. עם זאת, במידה ויש לך ראיות מוצקות על הברחת הכספים על ידי החייב, והנאמן לא עושה את הדרוש בעניין, יתכן שבאפשרותך לפנות בעצמך לבית המשפט בבקשה מתאימה לביטול הברחת הנכסים. רצוי בכל מקרה שתקבל ייעוץ משפטי פרטני לפני שאתה עושה צעדים כלשהם.

jony225

New member
תודה ו...מה הכוונה ידונו בבקשה לגופה לפש"ר?

זאת בדיוק השאלה, הסדר הנושים נכשל, עכשיו מה קורה? נניח החייב רוצה להמשיך להתדיין עם הנושים אבל המנהל המיוחד לא רוצה הוא רוצה כבר שיהיה הכרזה בבית משפט... בכלל האם עדיף לי בתור חייב(שהמטרה היא כמובן הפטר חובותיי), במידה והנושים לא מוכנים ואין לי כספים נוספים להציע, להגיע להכרזה בבית משפט או משהו אחר? מה אני יכול לעשות תכלס? אין כספים מעבר לפנסיה שאני לא מוכן לוותר עליהם(וגם החוק לא מוכן..).

תשובה

מכיוון שהסדר הנושים נכשל, בית המשפט ידון בבקשה לפשיטת רגל שהוגשה על ידי החייב או הנושה בתחילת ההליך. המנהל המיוחד אמור להגיש דו"ח לפני הדיון בו הוא כותב אם הוא ממליץ להכריז על החייב פושט רגל או לא. הצעת הסדר לנושים אתה יכול להגיש גם אחרי שתוכרז פושט רגל. בכל מקרה, לאור מה שאתה אומר שאתה לא יכול לשפר את ההצעה שלך והנושים לא מוכנים להצעתך הנוכחית, אז אין לך הרבה ברירה ובית המשפט צריך לדון בשאלה אם יש להכריז עליך פושט רגל.

למעלה