2 שאלות:

רון סי

New member
אבל הוא כן עושה זאת

במערכת התוכנה שלי. המתכנת "בא בטענות" לאוביקט האדם באמצעות אוביקט הענישה והשכר שהוא כתב. כל הורדה של אחד במונה היא "עונש". אפשר בקלות לפתח את התוכנה ככה שכשהאוביקט אדם מסיים את תקופת "חייו" (נניח שניה שלמה) הוא מועבר לאיזור "גן עדן" או "גהינום" לפי הערך שנמצא במונה שלו.

רון סי

New member
שמתי את "בא בטענות"

במרכאות כפולות. זה בגלל שזו לא האשמה אקטיבית ע"י אלוהים, אלא "הענשה" כחלק מטבע הדברים, כ-feature של המערכת.

לא הבנתי מה הבעיה

אלוהים נותן לאדם לבחור בין טוב לרע, אם הוא בוחר ברע מן הסתם ייענש...

ofir_y

New member
הסבר

מנגנון הבחירה בין טוב לרע, נוצר ע"י אלוהים. אם הבחירה לא נכונה, אז אלוהים אשם.

בוא נראה אם הבנתי אותך

המחוקק קבע חוקים מי שעובר על חוקים אלו ומבצע מעשה"רע" נענש כיוון שמנגנון החוקים נקבע עי´ המחוקק אז הוא אשם בבחירתו ולמעשה אין להעניש אדם על כך שעבר על החוק כי הכול נובע מטעות בבחירה של המחוקק! אם זה לא כך אז כנל גם אלוהים לא "אשם" אלא האדם.

ofir_y

New member
לא הבנת אותי

המחוקק לא רק שקבע חוקים, הוא שנתן לנו את מנגנון הבחירה בין טוב לרע [המוח שלנו]. ולכן זאת הבעייה שלו, לא שלנו.

כרגע הסכמת איתי

"ולכן זאת הבעייה שלו, לא שלנו" ואני סברתי לתומי שמי שעוב רעל החוק יכול להיכנס על החוק וזאת לא בעיה?שלנו? אם הבעיה של המחוקק אז למה להעניש מישהו שעובר על החוק?

ofir_y

New member
יש הבדל.

אתה יכול לראות את האנשים שקבעו את החוקים. אתה יכול לקחת חלק ולהתנגד לחוקים [בג"צ, מפלגות וכו´..] אתה יכול לראות אנשים נכנסים לכלא ונענשים.

ofir_y

New member
לכי תביני...

הוא נראה לי קצת משועמם אם הוא כל יכול וכל יודע שהוא הולך ועושה עולם כזה עם אנשים כמונו..

האם האנושות הייתה מוכנה למונותאיזם?

אני רוצה להכניס היבט חדש לדיון. כדי למנוע דעות קדומות אני אצהיר מראש שאין לי תשובה מוחלטת לשאלה אם אלוהים קיים או לא. ולמה? בוא נסכים שהיהדות הביאה לעולם את המונותאיזם. בוא נסכים שיש בתנ"ך לא מעט פרטים היסטוריים נכונים. התיאוריה שלי היא שהאנושות בתקופת התנ"ך הייתה בשלב מוקדם מדיי בשביל לקבל את הרעיון שיש אל אחד לא מוחשי וכל יכול - חצי מהסיפורים בתנ"ך הם בעצם על זה שעם ישראל לא הצליח לשמור נאמנות לאל הזה. השאלה היא אם באמת מישהו היה ממציא רעיון כל כך מופשט, מהפכני, מקורי וקשה לקבלה, רק בשביל מניעים פוליטיים, במקום סתם להמציא אליל חדש כמו כולם. אני לא מחובבי הקונספירציות, אבל אולי דווקא מניפולציה של תרבות מתקדמת מחוץ לכדור הארץ על תושביו היא ההסבר. ואולי לא... מה אתם אומרים?

למעלה