2 שאלות.

shan1984

New member
2 שאלות.

שלום לכולם, 1)האם יש כאן מישהו שמגיע מהמרכז לב"ש? אם כן אך הנסיעה כל יום? ומה הדרך הכי זולה ויעילה לעשות זאת? 2)והאם ניתן לעשות מעבר בין אוניברסיטת ב"ש הנדסת חומרים לאוניברסיטת ת"א הנדסת מכונות? או שצריך שהמעבר יהיה מאותו תחום של הנדסה? תודה לכל העוזרים

bella87

New member
רק 1

תלוי באיזה שעה... אם אין פקקים עדיף באוטובוס - הרבה יותר זול מרכבת, בלי עצירות ואותו זמן נסיעה ... אני הייתי נוסעת ברכבת (ב"ש - ת"א) כל יום במשך 3 שנים (בצבא) זה לא היה כזה כיף... מה גם שנוטים לבטל רכבות בפתאומיות ועוד כל מיני שטויות של רכבת ישראל...

shan1984

New member
לאוטובוס אין עצירות?!

לאוטובוס יש הכי הרבה עצירות!! מה גם שלבחור גבוהה כמוני הוא הרבה פחות נוח... כמה עולה כרטיס אוטובוס לב"ש?

הייבי

New member
יש לב"ש קו ישיר

שיוצא מארלוזרוב בת"א ועוצר רק בתוך ב"ש (אז יש לו עצירות).

ebi83

New member
זה קו 380

יש ישיר מתחנה מרכזית ת"א זה 370, שהמחיר הוא בסביבות 14 ש"ח (לא יודע את המדויק כי לא נסעתי בו כבר תקופה) זמן הנסיעה כשעה ורבע. אה, ובנוגע לעצירות אז יש לו בב"ש אחת לפני האוניברסיטה.

זכוכיות

New member
אין להם עצירות...

370 מהתחנה המרכזית, ו380 מתחנת רכבת ארלוזורוב (מהחניה בחוץ). הם נוסעים ישירות מת"א לב"ש (שם דווקא יש להם עצירות במרכז אורן, במרכז מורים מול האונ' ובתחנה המרכזית), מחיר כרטיס כרגע הוא 14.50 וזמן הנסיעה הוא כשעה ורבע (בדיוק זמן הנסיעה של הרכבת, אגב, רק שהיא לפעמים מאחרת...).

זכוכיות

New member
אני מניחה שזה תלוי גם איפה עולים...

כי אני עולה בהגנה, יש עוד 10 דק' לתחנה על יד את"א...

זכוכיות

New member
אגב יש הנחה לאוטובוס בהצגת כרטיס סטודנט

אבל היא יחסית זניחה (12 ש"ח או משהו, אני אפילו לא טורחת להוציא את הכרטיס). רכבת עולה 25 שקלים, אז ההפרש גדול וברור שאוטובוס משתלם... התחלתי לנסוע ברכבת רק לאחרונה, מכיוון ששם הפסיקו לגבות על כלבים... וכרטיס אוטובוס לכלבה שלי עולה 9 שקלים כך שזה יוצא לי אותו הדבר בין כה...

idanshaf2

New member
12 שח זה זניחה?!?!

תחשבי כמה פעמים את נוסעת וכמה 12 שקל כאלה ביזבזבת ותגידי אם זה זניח....

זכוכיות

New member
זה לא הנחה של 12 שקלים, כן?

זו הנחה ל-12 שקלים, מ14.50. כלומר שני שקלים וחצי....

idanshaf2

New member
אהההה...

אבל עדיין 2.5 שקלים בימינו זה הרבה

shan1984

New member
זכוכית את נוסעת כל יום לב"ש?

ובכלל אני אשמח לשמוע חוויות הרגשות מכל אחד שעושה זאת כל יום....

זכוכיות

New member
את מתכוונת לגור במרכז וללמוד באב"ג?

אם כן, אני ממש לא ממליצה. אני אחרי שנת לימודים באת"א שבה גרתי בבאר שבע, והנה נכנעתי ואני עוברת לבן גוריון. נראה לי, משום מה, שהכיוון ההפוך הוא אפילו יותר קשה מכיוון שבבן גוריון כמעט כולם גרים במרחק הליכה מהאונ', ואת תרגישי קצת מנותקת. הכרתי סטודנטים של בן גוריון שגרו בשכונות הרחוקות יותר בעיר (עם ההורים) ואפילו להם היה קשה והם עברו לגור לבד בשכונות הקרובות מהר מאוד.

shan1984

New member
מה למדת?

וכן אני מתכנן לעשות זאת כל יום ולנסות לעבור לאחר שנה לאת"א. כמובן שזה לא מצב אידיאלי אך אני מעדיף לעשות זאת מאשר להתחיל במכללה (לא שיש לי משהו חס וחלילה נגד מכללות) פשוט מעדיף אוניברסיטה. מה למדת? והאם בבן גוריון מכירים בכל הקורסים שעשית בת"א? ואני בן פשוט משתמש ביוסר של בת דודה שלי....

זכוכיות

New member
למדתי פסיכולוגיה ואני לא יודעת אם מכירים

לי קורסים, כי אני עוברת לתחום שונה לגמרי (הנדסה). מה אתה מתכוון ללמוד? אתה יודע אם מעבר כזה אפשרי בכלל? ביררת?

shan1984

New member
אני מתחיל הנדסת חומרים בב"ש

ורוצה לעבור להנדסת מכונות בת"א. בעיקרון זה אפשרי אבל צריך לעמוד בממוצע מסויים ולהיות בעשירון העליון של הכיתה ועוד כמה דברים...., וכמובן לעשות השלמות של כמה קורסים. אך הגעת כל היום לת"א (רכבת, אוטובוס)?

זכוכיות

New member
בהצלחה

אבל אם אתה רוצה ללמוד הנדסת מכונות באת"א למה אתה לא מתחיל הנדסת מכונות באב"ג? למה דווקא חומרים? אני הגעתי בכל יום ברכבת, זה אומנם יקר יותר אבל יש תחנות על יד כל אחת מהאוניברסיטאות (וגרתי מול אב"ג עם חבר שלי שלומד שם) ולא צריך לקחת עוד אוטובוסים בתוך הערים. אין אוטובוס ישיר מבאר שבע לאת"א...

למעלה