2 שאלות

sowhatt

New member
2 שאלות

אז שאלה, [חיפשתי בחיפוש, ובמאמרים] איך בודקים % שומן בגוף לפי BMI? [זה בסדר אין לי מסת שרירים גבוהה] אני בן 17, 1.83-1.84 , 68 ק"ג. ה BMI שלי זה 20.08, מה זה אומר ואיך זה קשור לאחוזי שומן בגוף? ועוד שאלה,איך מודדים את היקף הבטן? להוציא את הבטן החוצה? להפעיל את שרירי הבטן? או למדוד את היקף הקו שעובר דרך הפופיק או איך בדיוק? כנ"ל גם לגבי היקף היד וכל זה, לעשות שריר ולמדוד את ההיקף? או במנוחה?

דורון ק

New member
2 תשובות

BMI:לא ניתן לבדוק אחוז שומן לפי BMI-התוצאה שקיבלת לא אומרת כלום על אחוזי שומן! היקפים:בטן-עמידה רגילה שלך,יד-לכווץ שריר.

מאיפה הקביעה דורון?

נכון שישנם מכשירים מדוייקים יותר לבחינת אחוזי השומן מאשר שימוש ב- BMI אבל זו אינדיקציה (וככזו צריך להתייחס אליה). זו אמנם לא אבחנה מדוייקת של אחוזי השומן, אבל היא כן מעידה על "מיקומו" בסטנדרטים המקובלים בנוגע ל"רזון", "תקין", "עודף משקל", השמנה". אם לפי הנוסחא עולה כי לבחור כ-20% שומן, מן הסתם זה גם המצב. (עם סטיה קלה למעלה או למטה).

sowhatt

New member
ממש לא נראה לי שיש לי 20% שומן

אני לא יודע מאיפה יש את כל השומן הזה :) לפי המחשבון שמישהו פה הביא יש לי 11% שומן... 20% נראה לי יותר מדי, אני רזה, אין מצב שזה כ"כ הרבה.

יכול להיות שחישבת לא נכון?!

11% בהחלט נשמע יותר הגיוני לפי הגובה והמשקל שלך, אבל צריך לוודא ת זה כמו שצריך.

sowhatt

New member
כמו שרשמתי הגובה שלי זה

1.83 ואני שוקל 68. מדדתי את היקף הבטן שלי והוא 75 ס"מ. אז ה BMI שלי יצא באמת איזה 20 והאחוזי שומן לפני המחשבון שאחד הביא פה לפני יומיים יצא איזה 11%. לא יודע...

באבא2000

New member
אין שום קשר בין bmi לאחוזי שומן

bmi הוא מדד לבדיקה יחס גובה/משקל ולפי התוצאה - אתה יכול למקם את עצמך ביחס למקובל ולרצוי. אחוז השומן הוא כמשמעו - אחוז השומן בגוף. אין בינהם, כאמור, שום קשר. הגיוני לחשוב שאנשים בעלי bmi גבוה הם אנשים בעלי אחוז שומן גבוה, משל העובדה כי הם כבדים יותר. אולם אין דרך לקבוע אחוזי שומן ללא בדיקה מעמיקה יותר (ישנן כמה דרכים בינהן מדויקות יותר ופחות).

BMI

אינדקס (מדד) מסת הגוף או ה-BMI מקובל כיום כמדד להשמנה, ומחושב ע"י חלוקת משקל הגוף (בק"ג) בריבוע הגובה (במטר). אינדקס מסת הגוף משמש להערכת עודף משקל ומספק מדד לאחוזי שומן הגוף, ולכן נחשב לאמין יותר בהשוואה למשקל וגובה בלבד. כמו בכל דבר גם כאן יש יוצאים מהכלל כגון אדם עם מסת שריר גבוהה ומסת שומן נורמלית. ולכן לרוב האוכלוסיה יהיה קשר ישיר בין ה-BMI לבין כמות השומן בגופם.

אלי ו.

New member
יש כאן בלבול קטן

נראה לי שהבחור חושב שהמספר שהוא מקבל ב BMI = אחוזי שומן. ברור שזה לא נכון. BMI זה סה"כ היחס בין המשקל לגובה (בריבוע) יש נוסחאות אחרות לחישוב אחוזי שומן (רונן הביא קישור בזמנו) כמובן שהנוסחאות האלה מאוד לא מדויקות.

sowhatt

New member
לא =) אני לא חושב ש BMI זה % שומן

רק שאלתי איך המספר שאני מקבל ב BMI אומר משהו על % שומן. לדוגמה אם BMI יצא לי בערך 20, מה זה אומר? אני משווה את המספר למספר אחר?

אלי ו.

New member
זה אומר שמשקלך תקין

אפילו די רזה (מעל 25 זה משקל יתר, ומעל 30 זה שמן)

sowhatt

New member
כן....הייתי מגדיר את עצמי כרזה.

אגב, לפי המחשבון שהביאו פה בקישור [רונן נראה לי], אז אחוזי השומן שלי ממש נמוכים משהו כמו 9.5% - 10% אני חושב. ועדיין לא רואים את הריבועים בבטן. יכול להיות שאני צריך לעבוד יותר על שרירי הבטן מאשר לנסות ולהוריד כמה שיותר שומן. כי לפי המחשבון האחוזים גם ככה נמוכים...

שאקל

New member
אירובי

לדעתי אצל כולנו יש שרירי בטן ואצל רובנו אפשר לראות אותם אם נסיר את שכבת השומן שמכסה אותם. לי לקח כמעט שנה לראות שיש לי שרירי בטן בכלל. היום אני רואה אותה בבירור. הם לא גדולים ולא בולטים הם קימים ונראים טוב מבחינתי. מה שהכי עזר לי לראות את שרירי הבטן בעיקר כשאני מבצע תנועות מסוימות כמו הנפת ידים למעלה או סיבובי ידים לפנים ולאחור. מה שעזר הכי הרבה זה אירובי. אני גם מבצע אימון בטן מקיף 2-3 פעמים בשבוע. יכול להיות גם שלעולם לא תראה אותם כי לא תצליח לסלק את אותה שכבה שמכסה אותם. תמשיך להתמיד זה עשוי להוביל לתוצאות טובות ואם לא. לא נורא. מספיק שתדע ששרירי הבטן שלך חזקים ותרגיש אותם היטב בכל כפיפת בטן שתבצע זה מצוין. לראות אותם זה החלק השולי לדעתי.

למעלה