2 שאלות..

2 שאלות..

1. כשרוצים לזרוק לחם צריך לעטוף אותו עם 2 שקיות, והשאלה שלי- למה דווקא לחם ולא כל מאכל אחר? מה יש בלחם דווקא שאין במאכל אחר? 2. כשמברכים על אוכל, צריך לברך על כל דבר בנפרד, ויש משהו שאני לא מבינה- אם אוכלים אוכל מעורבב? איך אני מברכת ברכה אחת על כמה דברים? לדוגמה: אם אני אוכלת מרק עם אטריות מעורבב כמובן, אך אני מברכת עליהם ברכה אחת אם הם מעורבבים? או מנה של לחמניה עם סלט ואמבורגר, סתם דוגמא.. הרי זה גם לחם, גם בפרי האדמה.. ואני אוכלת את זה כשזה מעורבב.. אז במאכלים שאין הפרדה ואוכלים ככה אך מברכים? תודה למי שעונה...

שתי תשובות

לא הרחבתי יותר מדי 1. משום שלחם נחשב למזוננו העיקרי. 2. כשאוכלים משהו בלחם- מברכים על הלחם. אם ניתן לאכול כל דבר בצלחת בנפרד, מברכים לפי הסדר הבא: מזונות, גפן, עץ, אדמה, שהכל.-בראשי תיבות: מג"ע א"ש. ואז אפשר לעשות בלאגן בצלחת.

אם את אוכלת לחם עם עוד כמה דברים

אז מברכים "המוציא לחם מן הארץ" ואז את לא צריכה לברך על השאר... אם זה לא לחם,אלא ירקות ומזונות ..אז כמו ש:עזרזר אייז באק לפי הסדר אמר:מג"ע א"ש הבנת
?

אופירA

New member
מנהל
תשובות

2. מאכל הנאכל עם לחם נחשב סעודה, ועל הסעודה מברכים בתחילתה "המוציא לחם מן הארץ" ולאחריה ברכת המזון, וברכות אלו פוטרות את שאר המאכלים, כי הם נחשבים טפלים ללחם, והם חלק מכל הסעודה. (ואגב, גם אם אוכלים מזונות - כלומר מוצרי קמח שאינם לחם, וקובעים עליהם סעודה - יש לברך המוציא וברכת המזון). מאכל אחר, שאינו לחם, מברכים על כל דבר בנפרד את ברכתו. אבל אם מדובר במאכל שחלקים ממנו טפלים אליו בחשיבות - כגון מרק אטריות שהאטריות טפלות למרק, או אורז עם שביבי גזר פזורים בתוכו וכד' - מברכים רק על המזון העיקרי. והמחמירים שרוצים לצאת ידי חובת הספק וכל השיטות - מברכים על משהו אחר ופוטרים את המאכל הטפל (כלומר מברכים על האורז "מזונות", ואז מברכים על איזו עגבניה "פרי האדמה" ונוגסים בה, ובכך פוטרים את הגזר שבאורז). 1. לחם הוא מאכלו העיקרי של האדם, ונוהגים בו כבוד. לחם עשוי מחיטה, והוא מאכל שנעשים בו הרבה מאוד פעולות בתיקון הבריאה עד להכשרתו למאכל אדם: זריעה, קצירה, דישה, טחינה, לישה, אפייה. לכן הלחם נותן תפקיד חשוב ומכובד לאדם, ולפיכך האדם עושה כבוד ללחם, שבזכותו הוא מקיים הרבה מצוות - כגון לקט שכחה ופאה, תרומות ומעשרות, הפרשת חלה, שמיטה, וכן נושא עיניו לשמיים בהיותו תלוי ביבול למחייתו ולקיומו, ובכך מתקרב לבוראו.

אני בכלל חושב שרוצים לזרוק לחם

שאין ליזרוק אותו בתוך פח הזבל אלא ליד פח הזבל אלא רק אם אומרים לו לשים את זה בתוך פח הזבל

למעלה