2 שאלות vbscript:

o0O0o

New member
2 שאלות vbscript:

1. יש לי את הקוד הבא
Set objFile = objFSO.OpenTextFile( "C:\Text.txt", 1) strText = objFile.ReadAll objFile.Close strNewText = Replace(strText, "string1, "string2") Set objFile = objFSO.OpenTextFile( "C:\Text.txt", 2) objFile.WriteLine strNewText​
אבל בפונקציה של Replace אני רוצה להשתמש במשתנים במקום בטקסט בגרשיים. אבל זה פשוט לא מחליף את הטקסט בקובץ. זה בגלל שאני משתמש במשתנים? יש דרך לעשות זאת עם משתנים? 2.אני רוצה לשים בתוך סקריפט VBS תוכן הכתוב בשפת XML, ואז לעשות לשפוך אותו לקובץ xml. הבעייה היא שבגלל כל הסימנים השונים בXML אי אפשר להגיד לסקריפט איפה מתחיל ואיפה נגמר התוכן שצריך לשפוך לקובץ, כי אי אפשר לסגור הכל במרכאות. למישהו יש רעיון איך לבצע את זה? יש בvbs תו שמבטל את המשמעות המיוחדת של התו אחריו? (כמו \ בperl למי שמכיר) תודה.

בזריזות

1. אין שום בעיה ב-replace עם משתנים.
dim myString as string dim strBefore as string dim strAfter as string myString = "I was in a dogfight" strBefore="dog" strAfter="cat" myString = replace(myString,strBefore,strAfter)​
2. התו היחיד שיעשה לך בעיה ב-VB הוא הגרשיים ["]. לכן המדיניות שלך צריכה להיות כזו - א. להחליף כל " ב-"" [VB מתייחס ל-2 גרשיים כאל גרש בתוך מחרוזת]. ב. להוסיף גרשיים בהתחלה ובסוף המחרוזת. כלומר (תסלח לי על הדוגמא הפיטקטיבית לילדים) -
<XML> <SomeTag>"Example"</SomeTag> </XML>​
יהפוך ל -
"<XML> <SomeTag>""Example""</SomeTag> </XML>"​
וזהו.

ארזירון

New member
אפשר גם

להחליף " ב-' אם זה בתוך ה-string...
<xml> <sometag atrrib="value">example</sometag> </xml> will be: "<xml> <sometag attrib='value'>example</sometag> </xml>"​

o0O0o

New member
תודה לשניכם

רק שתדעו במקום
"<xml> <sometag attrib='value'>example</sometag> </xml>"​
עשיתי
"<xml>" & vbCrLf & _ "<sometag attrib='value'>example</sometag>" & vbCrLf & _ "</xml>" & vbCrLf & _​
כי אחרת זה מוציא הודעות שגיאה על syntax error. יש לכם דרך יותר נורמלית לעשות את זה?

G i l B o y

New member
שאלה כללית על VB SCRIPT

הסקריפט מפורש ע"י הדפדפן, כשם ש HTML?

ארזירון

New member
בעיקרון כן

למרות שבאופן טכני - לא. הדפדפן טוען רכיב (vbscript.dll) שמבצע את הפרשנות, הידור, וביצוע בזמן ריצה.

למעלה