2 שאלות

2 שאלות../images/Emo42.gif../images/Emo182.gif

בס"ד 1.מתי אומרים ברכת הלבנה
2.האם בתפילת ערבית אומרים אחרי "עושה שלום במרומיו" את "שיר למעלות"?......... תודה

בבקשה..

1. בתחילת כל חודש, יש אומרים שהחל מ-ג' ימים מהמולד ויש שנוהגים רק מ-ז' ימים לאחר המולד. התפילה נאמרת בלילה מחוץ לביה"כ ולאחר שרואים את הלבנה. 2. כן.

נראה לי שרק מי

שאנוס יכול להתקרב לחלון ואפילו מבעד לחלון לאמר אותה אבל לכתחילה צריך להיות תחת כיפת השמיים.

לא נעים מת ממזמן

אל לך להתבייש מפני האנשים, אלא מפני הקב"ה.... חשוב מאוד להראות את הכוונה....ואם הדבר הזה שאת עומדת בחוץ ולא נעים לך מזה וזה מציק לך אז הייתי ממליץ לך ללכת לבית כנסת ושמה כולם מתאספים יחד, כמובן שבנפרד.

אופירA

New member
מנהל
סליחה ומחילה על הבורות שלי -

מעולם לא למדתי שנשים מברכות את הלבנה, ומעולם לא ראיתי שהן עושות זאת תחת כיפת השמיים. תוכלו לומר לי את הפרטים לגבי חיובן של נשים בברכת הלבנה? וכן - אם אינן חייבות - לגבי מנהגן לומר ברכה זו?

האמת, זה כבר עניין של חילוקי דעות

כי העניין קצת חלול פחות או יותר מפני שבעיקרון נשים אין מקדשות הלבנה ובתקופת הקדום נהגו שהנשים אינן מקדשות הלבנה. ולפי השל"ה הטעם שנשים אינן מקיימות קידוש הלבנה, למרות שהן מקיימות הרבה מצוות, ונזהרות בכל התפילות, מפני שהאישה הראשונה גרמה לפגם הלבנה, דהיינו חטא חוה, ומתרחקות מפני הבושה. ובכל זאת אף שמצאו להן תיקון אח"כ בעגל שלא חטאו בו, ולכן ניתן ראש חודש לנשים שתהיינה משמרות אותו יותר מאנשים. הכול כתוב בשל"ה.... יש נשים שמתפללות אבל יש לציין שנשים אינן חייבות. אני לא ממש מתמצא בזה. אני חושב אבל לא בטוח שבמסכת סופרים מופיע שמה כמה דברים על ברכת הלבנה.

אלי ו.

New member
על פניו נשמע מוזר

מכיון שזו בבירור מצווה שהזמן גרמא ונשים אמורות להיות פטורות ממנה. כמו הגב' אופירה, מעולם לא שמעתי על נשים מברכות ברכת הלבנה.

למעלה