2 שאלות ...

Dr XR

New member
ראשי התיבות CDI

פירושם אך ורק דבר אחד: Capacitor Discharge Ignition. כל ספר חשמל לכלי רכב יאשר זאת. האמן לי, חקרתי את הנושא לעומק לא מזמן על מנת לעשות עבודה לקורס מערכות חשמל ברכב. שם נוסף לאותה יחידת הCDI הוא ICM (אצל הונדה למשל) Ignition Control Module בכל אופן הכוונה היא למעגל פריקת קבל רגיל. שם כללי ליחידות הצתה/הזרקה משולבות (מחשב ניהול מנוע) הוא ECU Electronic Computer Unit

דוקטור...

אי אפשר להקיש מספרי החשמלאות על כך כלום. ראשי תיבות הינן משהו שמושרש כתוצאת הרגלי שימוש וישנם פירושים שונים לפעמים בעלי ראשי תיבות זהים וישנם ראשי תיבות שונים לאותו ביטוי... יכול להיות רכיב אחד, שמיוצר נניח ע"י מוטורולה וייקרא בוזגלו השלישי... וכש-TI ייצרו את אותו רכיב בדיוק הם יקראו לו בן-אביגדור השני... ושניהם יהיו א"ש.
מה שאני טוען הוא שראשי התיבות הנפוצים Capacitor Discharge Ignition שמכוונים ל-CDI הם לא יותר מרצף מילים ל"קופסאות הצתה" שהרבה פעמים עושות עוד כמה דברים על הדרך... נכון... ECU יהיה נכון יותר בהמון מקרים... אבל שוב מדובר בהגדרת מערכת, רעיונית... לא מילולית ממש...

dlx1100F

New member
אתה מספר לי?

כבר כתבתי את זה כאן וכאן לפני כמעט שנתיים. אני גם מסכים שהכינוי המקובל יותר הוא ECU, אבל פירושו הוא Electronic Control Unit.

ixmix

New member
CDI, הגבלה באגזוז, רזרבי.

CDI בכוונה של "מחשב מנוע". משהו שנצפה בזמנו במוסך - בו היתה הגבלה במהירות סופית של כלי דו"פ ע"י תכנון האגזוז כך שישחרר יותר גזים מעל מהירות מסוימת (אל תתפסו אותי במילה - זהה ההסבר ששמעתי, איני בטוח שהוא מדויק) - בכל אופן, הוסר שטרונגול קטן מנאגזוז ובכך פתרו את ההגבלה. (אין קשר לסל"ד, ך הבנתי שה cdi שולט בעצמת הלחץ / כמות הגזים החוזרים). רזרבי - זה פשוט יותר. מאחר והרזרבי הוא לעיתים פשוט החלק התחתון של המיכל - יש כלים בהם הCDI יתריע על מעבר לרזרבי בעזרת חיווי, או יאלץ הרוכב להעביר (יפסיק הזרמת דלק כשמגיע לרזרבי) - הסבר טוב יותר לזה ניתן ע"י השדון.

FZR1000 למשל...

החלק לו קוראים CDI מפעיל גם את משאבת הדלק, אחראי על קריאת ברז הדלק החשמלי ובהתאם מתפעל את משאבת הדלק. עוד באחריותו... לתת הוראות סיבוב ותיקון לסרבו של האקס-אפ בהתאם לסל"ד.... זהו מחשב רכב לכל דבר.

לא.

היא קוראת לו Ignitor Unit Assmbly... וזה אומר מה ? קרא את ההודעה שלי עם הכותרת "דוקטור"... והנה דוגמה קלאסית להודעה הזו... השם הזה... הוא לא יותר משם... ובטח לא מגדיר את הרכיב ותפקידו. לא באופן מלא בכל מקרה.

ואגב קטן....

אם תגיד למישהו שאתה רוצה לקנות IUA ל-FZR שלך הוא יקלל אותך חזרה... לעומת זאת אם תבקש CDI... תקבל בדיוק את זה...

יוסי R

New member
ויש גם הפוך של אופנוע מורכב בקטנוע

ולא רק שמורכב,אלא מחזיק שנים ללא תקלה בגלל איכותו

shinobigatana

New member
משהו יודע עלות משוערת של CDI ????

האופנוע המדובר הוא GS 500 שנת 98??????

shinobigatana

New member
והאם אפשר למצא CDI משומשים

תיקון קטן: האופנוע המדובר הוא GS500 !!!! תודה מראש

M a x

New member
ניתן למצוא.

העלות כמה מאות שקלים..... אבל לפני שאתם רצים להחליף את הישן...כדאי לבדוק מה בדיוק גרם לא להשרף,אם ישנה בעיה ולא תפתור אותה , אתה עלול למצוא עצמך מחפש אחד נוסף תוך זמן קצר.

shinobigatana

New member
אתה בטוח כמה מאות ???

אנשים אמרו לי שזה בסביבות כמה אלפי שקלים. ואין לי כמה אלפי שקלים !!!!!

nimiz

New member
הי פעם מישהוא שהיה מייצר CDIים

איכותיים, אבל הוא נעלם, שמעתי שהתאבד-חבל היה ממש אדם נחמד, שעזר לאופנוענים ולא עשק אותם

GiladZX6R

New member
נצל"ש CDIים - מערכת הצתה לZX6R

בשנת 2000 שונתה לחלוטין : STICK COILS , מחשב 16BIT, מפת הצתה שונה וקריאה של הקראנק ב12 נק' שונות. השאלה אם ניתן בקלות להחליף בין הCOILS הרגילים וה STICK COILS שהם יותר קלים וצורכים פחות זרם?

למעלה