2 שאלות HELP ותודה מראש

shlumbergera

New member
2 שאלות HELP ותודה מראש

1. במרץ האחרון שתלתי פסיפלורה. צמחה והשתרגה יופי אבל מה, בלי פרחים כלל. עכשיו היא מקבלת עוד תנופה, בגלל מזג האויר הנעים, מוציאה עוד עלים ומאריכה גבעולים, ופרחים - אין. אז מה? לא יהיו פרחים=פירות? לעקור? ללכת למשתלה שם קניתי ולתלות אותם על עץ גבוה? 2. שטח גדול של הקרקע אצלי, כוסה בשכבות של חול (אולי אפילו חמרה בהירה, לא יודעת) ועליה שפכו מחלוטה, שזה רסק אבני מחצבה. שתלתי בשטח הזה, בעיקר שיחים. חפרתי בורות לעומק של כ - 15 ס"מ.עד שראיתי שהגעתי לשכבה של אדמה כהה. השיחים מתפתחים יפה. עכשיו אני רוצה למלא ביניהם בעשבוניים חד ורב שנתיים, אבל אין לי כוונות להתחיל לחפור את כל השטח לעומק ולהגיע לאדמה. מה לעשות ואיך????????.

טסונמי1

New member
אי אפשר לישתול במחלוטה

בטח לא חד שנתיים -לדעתי בכל שתילה תהיה חייבת לחפור

טסונמי1

New member
תישתדלי לישתול מכסימום

מישתרעים כך יקטן שטח המחלוטה ויגדל השטח הפורח במינימום חפירה כדאי לנסות ליזרוע כובע נזיר מספיק להזיז 1 סמ מחלוטה ולחפור עים סכין 5 סמ עומק יספיקו [אפילו פחות]לכסות עים פירורי אדמה [אפילו מחלוטה מהחלק המפורר יותר -לדעתי הם ינבטו ולחורף זה יהיה לך כבר מישטח חלקי

shlumbergera

New member
יופי. שתלתי ייחורים של משתרע והוא

מקסים וצומח במחלוטה ללא קושי. מחר אצלם אותו. אני מתיחסת אליו כמו לדשא, ז"א באזורים שמיועדים למעבר ולהליכה. יחד איתו משתרש כאן צמח בר משתרע שגם אליו אני מתייחסת כאל דשא. אולי, כמו שאת מציעה, אסלק כמה סנטימטרים עליונים, אפזר קומפוסט+אדמה ואזרע? ואני מוכרחה להוסיף שזה כלכך חבל, כי יש כאן אדמה מצויינת ומזג אויר מצויין כמעט לכל דבר.

למעלה