2 שאלות של בריסטו...

2 שאלות של בריסטו...

יקירי, למה לא לשאול שתי שאלות בהודעה אחת? הידעת שכשאתה פותח שירשור חדש אחרים נדחקים מהדף הראשי?... אולי זה הזמן לעיון קצר בתקנון הפורום.

בריסטו

New member
`צטער

אני לא יכול לעיין בתקנון הפורום כי אני גולש לפורום דרך הפלאפון שלי. (זה היה עוזר אם תפוז היו מאפשרים את זה).

sysiphus

New member
וואו, פלאי הטכנולוגיה

חשבתי שזה יקר מדי ולא שווה את זה. בעצם, גם כשאני בבית זה רק כשמשעמם...

אני לא בטוחה שהוא *עשוי* מהחומר הזה

אבל יש לו "רשת פוזיטרונית". ופה אני זזה הצידה ומפנה מקום למי שבאמת יודע על מה מדובר, לעזאזל...

אודו

New member
רשת פוזיטרונית

אני בטוח שסיזיפוס יסביר טוב יותר, אבל פוזיטרון זה החלקיק הפוך (אנטי חומר) של אלקטרון. אלקטרון הוא שלילי ופוזיטרון הוא בעצם אלקטרון חיובי. בספרים של איזיק אסימוב מתוארים רובוטים שהמוח שלהם מורכב מרשת של פוזיטרונים, שכפי הנראה (לטענת אסימוב)פוזיטרונים טובים יותר בשביל זה...

Bufreak

New member
אין כמה.

יש רק אחת, "סטארבייס 972- המועדון הישראלי למעריצי מסע בין כוכבים". אני חבר בזה. יש גם את האגודה הישראלית למדע בדיוני ופנטזיה, שהיא לא אגודה המוקדשת למסע בין כוכבים, אבל, ע"פ הגדרתה, מסע בין כוכבים נכללת על תחומי עיסוקיה. המועדון והאגודה משתפים ביניהם פעולה בכמה כנסים וכאלה. אני חבר גם שם.

sysiphus

New member
דייטה לא עשוי מפוזיטרונים

פוזיטרון הוא חלקיק האנטי-חומר של האלקטרון. כשאלקטרון ופוזיטרון נפגשים הם מכלים את עצמם בתהליך שנקרא אניהילציה או איון והופכים לאנרגיה. דייטה לא עשוי מפוזיטרונים, יש לו "מוח פוזיטרוני" או "רשת פוזיטרונית במוח". אף פעם לא הוסבר מה הקשר בין "המוח הפוזיטרוני" שלו לפוזיטרונים עצמם, אך אם אכן מדובר בפוזיטרונים של ממש, זה מאוד מסוכן וטכנולוגיה מאוד... מוזרה, מהסיבה שהסברתי קודם לכן, על המפגש בין חומר לאנטי-חומר. הסיבה העיקרית בעטיה לדייטה יש מוח "פוזיטרוני" היא הרצון של יוצרי הסדרה ובראשם ג'ין רודנברי לקרוץ לאסימוב, סופר המדע הבדיוני המפורסם, ולציין כי בעתיד (ע"פ מסע בין כוכבים) יצירותיו יקוגשמו הלכה למעשה. בספוריו של אסימוב לרובוטים שלו יש... מוח פוזיטרוני.

בריסטו

New member
סתם,

סתם,רציתי לדעת. דרך אגב, יש לך תשובות מעולות לנושאים שקשורים בטכנולוגיה של מסע בין כוכבים.

בריסטו

New member
סתם,

סתם,רציתי לדעת. דרך אגב, יש לך תשובות מעולות לנושאים שקשורים בטכנולוגיה של מסע בין כוכבים.

בריסטו

New member
סתם,

למעלה