2 שאלות קצרות:

hareld

New member
הבדלים בין ASP ל-ASP.NET

אני די מתחיל בכל הנושא של פיתוח אפליקציות / אתרים דינאמיים באינטרנט. קראתי ולמדתי קצת על פיתוח אתרים דינאמיים ב-ASP יחד עם Dreamweavr. 1. הייתי רוצה לדעת מהם ההבדלים (אם יש) בין פיתוח אתרים ב-ASP לבין פיתוח ב-ASP.NET: ***א. מבחינת SYSTAX. ***ב. קלות עבודה - כלומר, כמה פשוט לתכנת בזה, סביבת עבודה. ***ג. יכולות תיכונתיות - למה הוא מסוגל. ***ד. תמיכה בשוק (דפדפנים / windows). ***ה. האם ל-.NET יש "יכולות" חדשות שאין בשפות אחרות? 2. יש ברשותי MS Visual Studio .NET, האם התיכנות דרכו הוא רק לאפליקציות (כמו ActiveX ו-JAVA) או למעשה מייצר לי דפי ASP שלמים? 3. כמו כן, אני מעוניין להשתמש ב-Dreamweavr במהלך הפיתוח. באופן כללי, מטרתי היא לבנות אתר אינטרנט דינאמי, בייעילות ללא סיבוכים מיותרים בתיכנות ושיתמך ע"י רוב השוק ובטכנולוגית כמה שיותר חדשה. תודה לכולם! תשובתכם חשובה לי מאוד.

tberger

New member
הבדלים

1. הבדלים רבים וגדולים א. סינטקס שונה לחלוטין ב. קל יותר ב ASP הרבה פחות ללמוד אבל אחרי שלומדים לדעתי קל יותר ב ASP.NET כי יש הרבה דברים נוספים שמקלים על העבודה. ג. מסוגל להכל זה בעצם חלק מה NET Framework. ד. תמיכה בכל הדפדפנים אם לא משתמשים בדברים מיוחדים למשל ל IE ה. סביבת פיתוח OO מלאה עם "קוד מנוהל" ועוד. 2. VS "מייצר" דפי ASPX שלמים, יש לשים לב שמדובר בעיקר בצד שרת, כל מה שקשור לצד לקוח (JavaScript) יש לעשות לבד, הוא לא "מייצר" עבורך. אין קשר ל Java שהיא שפה אחרת עם סביבת פיתוח משלה שמיוצרת ע"י SUN (אם לזה אתה מתכוון) ו ACtiveX היא טכנולוגיה קודמת של MS שמבוססת על COM. 3. לא מכיר כעת בקיצור כל השאלות לא בדיוק עוזרות לך. NET. היא הטכנולוגיה העכשווית של MS אותה היא דוחפת כטכנולוגיה העתידית ומשפרת כל הזמן (עוד מעט יוצאת גירסה 2) וכנראה תשאר עימנו לכ 10 השנים הקרובות. הרבה חברות עוברות אליה והיא מתחרה בהצלחה ב JAVA. תתחיל ללמוד וכל השאלות ייענו מעצמן.

hareld

New member
בקשר לסעיף 2.

תודה רבה על התשובה מפורטת! יש משהו שאני לא מבין בעניין הפיתוח ב-VS.NET. למה אתה מתכוון ש-VS מייצר בצד שרת ולכל מה שקשור לצד לקוח יש לעשות לבד? ***א. כאשר אני בונה עמוד ASPX למעשה מה אני יוצר? ***ב. האם המשתמש יכול "לקרוא" את דפים שאני יוצר? (כלומר לפעיל אותם כמו דפי ASP). אני אודה לך אם תוכל להרחיב מעט על הנושא. ב. Macromedia Dreamweaver - בטח שאתה מכיר! :) תודה שוב!

tberger

New member
כמו ב ASP

כלומר בצד שרת יש פקדים שנקראים Web Controls שחלקם מקבילים לאלמנטים של HTML וחלקם שונים. לפקדים אלו ניתן לגשת בקוד כמו בתיכנות VB6 למשל. עמוד ASPX מועבר ע"י ה IIS ל ASP.NET וללקוח נשלח כמובן HTML רגיל. כמובן שניתן להפעילם מכל Browser.

hareld

New member
כמה שאלות.

אם אני מבין נכון, ASP.NET או ה-ASPX משתמש בפונקציות על השרת (Web Controls) כדי לבצע כל מני פעולות (אגב, יש פעולה של העלאת קבצים לשרת?). אז למעשה כאשר אני מתכנת דף ASPX, הדפדפן כביכול מתייחס אליו כמו דף ASP"רגיל" רק שאת הפונקציות הוא קורא מהשרת. א. האם בכל השרתים שבהם מותקנת תמיכה ב-.NET יש את כל הפונקציות? ב. האם בתהליך התכנון ב-VS מעורב באיזשהו שלב HTML או עליי לערוך את הדפים אח"כ בעורך רגיל? ג. איפה נכנס תהליך פיתוח האפליקציות? אני שואל את כל השאלות האלו לפני שאני "נכנס" לכל התהליך של לימוד / קניית תוכנות / פיתוח בכדי לראות אם כל העניין כדאי. אז תודה על הסבלנות.

tberger

New member
טוב הגיע הזמן

אתה מתחיל מהסוף, ללמוד NET. צריך מההתחלה וכן זה לוקח זמן. צריך ללמוד מספר נושאים לפחות ברמת הכרה כדי לדעת לעבוד. הנה רשימה של הנושאים וכמה נדרש להשקיע במינימום כדי להתחיל: -מהו ה NET., מבנה, טכנולוגיות, סביבת ריצה ועוד - כ 10 שעות. - עבודה עם ה Framework, שימוש בשפה אחת בסביבת Console - כ 30 שעות. - לימוד כתיבת תוכניות בסביבת WinForms - כ 30שעות - ADO.NET עבודה עם נתונים - כ 30 שעות. - ASP.NET אינטרנט - כ 40 שעות. כל זה מינימום בתור התחלה כולל קריאת חומר מ MSDN או ספרים ותרגול. אילו רק חלק מהנושאים ויש נושאים נוספים לפי הצורך כמו XML, Remoting, Graphics, InterOP ועוד. לאחר שלב ראשוני זה יש לשבת ולכתוב ולהעמיק עוד מספר חדשים עד שנה. לא ניתן ללמוד מ 5 שאלות ותשובות בפורום. מצטער.

hareld

New member
...

האם אתה יכול להמליץ לי על אתרים הנוגעים בנושאים אלו? תודה!

tberger

New member
עצות למקצוע המחשבים

תראה מחשבים זו דרך חיים ולא מקצוע. אתה צעיר וצריך לדעת שאם אתה רוצה להיכנס לזה אתה תצטרך להשקיע בין 10 ל15 שעות ליום כולל שישי שבת וחגים (ואולי גם יום כיפור) למשך שנים רבות. ברגע שתפסיק להשקיע תתחיל לשקוע. החומר רק הולך ונערם מיום ליום, כל יום שעובר נוספים עוד עשרות אלפי דפים לקרוא, הטכנולוגיה מתקדמת בקצב של חידוש בכל תחום כל שנה והחלפה אחת לכ 5 שנים. מי שלא ילמד לא יהיה רלוונטי. אם כך כעת הזמן להתחיל, תתחיל להתרגל לקרוא 5 שעות כל יום (באנגלית), לחפש לבד ולתרגל עוד 5 שעות. אף אחד לא יכול להאכיל אותך בכפית ועוד הכל מההתחלה. אז יאלה לעבודה - רשימה חלקית בקישורים בראש הפורום.

hareld

New member
2 שאלות קצרות:

1. האם כדי להפעיל דפי ASPX - ASP.NET, יש צורך בהתקנה שרת IIS? 2. באם אני מתקין שרת IIS, האם ניתן לשנות את מיקום ה-WWWROOT, אני מעוניין לפתוח PARTITION חדש שיהיה למעשה ה-WWWROOT. תודה!

סומבודי

New member
למה אתה מתכוון ב"להפעיל"?

אם המטרה היא גלישה באתר קיים, אין צורך כמובן. אם אתה מעוניין לארח אתר לצורך בנייה (דיבוג), VS2005 מאפשר הרצה כזאת ללא התקנת IIS. עליך רק לקבוע את התיקיה על הדיסק הקשיח בה ישכון הפרוייקט. בכל מקרה אחר, כמו שכתב קודמי.

hareld

New member
תודה רבה,

אם ככה, אני מבין שלא צריך IIS בשביל דיבוג ב-ASP.NET.

tberger

New member
2005 כולל שרת אינטרנט לפיתוח בלבד

ולכן לא צריך להתקין IIS לא לפיתוח ולא לדיבוג. השרת הפנימי גם נותן אבטחה טובה יותר בזמן פיתוח כי לא ניתן להגיע אליו מבחוץ אלא רק מהמחשב עליו מפתחים ורק פועל בזמן ההרצה/בדיקה ולא בזמן Design.

למעלה