2 שאלות קטנות !!!

crackerz

New member
2 שאלות קטנות !!!

הנה השאלות : 1) כמה זמן צריך לאכול לפני האימון , וכמה זמן צריך לאכול אחרי האימון ? ולפי מה שהבנתי לפני האימון צריך לאכול פחמימות ואחרי האימון צריך לאכול חלבונים . האם זה נכון או שאני טועה ? 2) תוך כמה זמן אני יראה תוצאות רציניות בחזה ובידיים אם לחזה אני עושה רק שכיבות שמיכה , ולידיים אני עושה שכיבות שמיכה וכפיפה ביד עם משקל מסוים ? בתודה מראש טל

אני מניחה שכבר הסבירו כאן באריכות

אבל ארוחה עשירת פחממות כ-4 שעות לפחות לפני האימון כדי לספק רנאגיה טובה לשרירים וחלבונים חארי האימון כדי להחזיר את מה שאבד במהלך האימון. לאיזה תוצאות רציניות אתה מצפה? תצואות של אימונים רואים כחודשיים אחרי תחילת העבודה..

crackerz

New member
ועוד שאלה קטנה ...

אמרת שצריך לאכול ארוחת עשירה בפחממות 4 שעות לפני האימון . אז האם בזמן הזה צריך לאכול עוד משהו , או שמהארוחה עפ הפחמימות עד האימון לא אוכלים כלום ?

תבין, ככל שאתה אוכל בפרק זמן קרוב

לאימון מערכת הדם שלך עוסקת כולה בתהליך העיכול ומופנים משאבים קטנים מאוד להזרמת דם לשרירים לצורכי האימון.. ארוחה סבירה של פסטה, אורז, תפוחי אדמה עם ירק, מספיקה בהחלט. אם אתה רעב לפני האימון תאכל תפוח, זה לא אסון.

תבין, ככל שאתה אוכל בפרק זמן קרוב

לאימון מערכת הדם שלך עוסקת כולה בתהליך העיכול ומופנים משאבים קטנים מאוד להזרמת דם לשרירים לצורכי האימון.. ארוחה סבירה של פסטה, אורז, תפוחי אדמה עם ירק, מספיקה בהחלט. אם אתה רעב לפני האימון תאכל תפוח, זה לא אסון.

מוסקיטר

New member
עינת אני לא מסכים איתך

מניסיון ארוחה עשירת פחמימות 4 שעות לפני אימון לא אפקטיבית מבחינת מאגרי אנרגיה לצורך האימון(תגיעי לאימון חסרת אנרגיה ותבצעי אימון מוחלש). מניסיון הגעתי לאכילה ארוחה עשירת פחמימות שעה וחצי לפני אימון והיא אמורה להכיל גם מעט חלבונים כגון שתי כפות יוגורט (ותפוח חצי שעה לפני האימון). וואו כמה זמן עוד נטחן פה את ענין האכילה לפני ואחרי אימון(לא נורא רק מההקלדה מאבדים קלוריות וזה עוזר לחיטוב
)

אתה יכול לא להסכים איתי

אבל זו אכסיומה פיזיולוגית, וכך ממליצים המומחים בתחום. אם אצלך זה עובד אחרת, אז גו פור איט.. גם אותי מנסים לשכנע שארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה, אבל מה לעשות שאני לא מסוגלת להכניס אפילו ביס עד ל-14:00?? כל אחד נוהג לפי ההרגלים והניסיון שלו...

crackerz

New member
אני ינצל את ההזדמנות לשאול עוד שאלה

הצלחתם לבלבל אותי קצת עם העניין של האוכל , אבל נראה לי אני יאכל שעה וחצי לפני האימון , נראה לי יותר נורמלי . ועכשו לשאלה אחרת : כשאני עושה כפיפות בטן הרבה פעמים אני מרגיש כאבים בגב , ואני מרגיש כאילו אני מאמץ את הגב יותר מאת הבטן . לפי מה שאני חושב אני כנראה לא מבצע את זה נכון , אז רציתי לשאול אם מישהו יודע מה אני לא עושה טוב אם כואב לי הגב ? ואם לא אז מישהו יכול לכתוב טעויות נפוצות שבדרך כלל אנשים עושים בכפיפות בטן ?

כנראה שאתה באמת מבצע אותן באופן

שגוי. תבקש מאחד המדריכים במכון להדריך אותך. קצת קשה לעשות את זה אינטרנטית.. בכל מקרה, בשכיבה על הגב, כשהברכיים כפופות, מרימים את השכמות על 30 מעלות מהרצפה ומבצעים ניעות איטיות קדימה. אשפר לתמוך בצוואר עם הידיים.. זו הדרך הכי נכונה והכי בסיסית.

crackerz

New member
זה הבעיה .......

כרגע אני לא הולך למכון כושר ואני מתאמן רק בבית . בגלל זה שאלתי פה . כשאני עושה כפיפות בטן אני מרגיש כאילו אני עובד על הגב , ולא על הבטן , למרות שכבר יש תוצאות על הבטן , אבל כדי להתקדם אני צריך לבצע את התרגיל נכון . יכול להיות שזה בגלל הזוית שאני שם את הרגליים מהרצפה ?

spoild

New member
אכסיומה פיזיולוגית?

אני חולק עליך ובגדול, לצערי לא שמעתי אף לא מומחה אחד לפיתוח גוף שממליץ לצום 4 שעות, מקקסימום שלוש, שלוש וחצי שעות. אשמח אם תציני לי מקורות מהם שאבת את המידע. שעתיים לאחר הארוחה, רמת האנרגיה בגוף היא במצב האופטימלי, הכוונה לכמות הגליקוגן בשרירים, לכן ממליצים להתאמן שעה וחצי לאחר הארוחה, שרמת הסוכר בדם לקראת הפסגה. עוד דבר, לא חכם לשכוח מחלבונים בארוחה שלפני האימון , אפילו בארוחה שלפני האימון מומלץ לצרוך חלבונים , אולי לא כמות גדולה כמו בארוחה אחרי האימון,אבל עדיין לא כדאי לשכוח מהם.(מסיבות רבות) עוד דבר, אני משאר שאת לא עוסקת (על עצמך) בפיתוח גוף וגדילה, אבל אדם שרוצה לגדול,שלא יאכל ארוחת בוקר בזמן, לא יגיע לתוצאות, אני עד גיל 17 לא יכולתי לאכול לפני 12 בצהרים, היום אני משחיל שתי ארוחות דשנות בחלבונים באותו פרק הזמן , אל תכעסי עלי, אבל אחד כמוני ששומע לא לאכול יותר מ שעתיים וחצי שלוש מתחיל להלחץ, דרך אגב, המומחה - ד"ר קובי עזרא, תבדקי בפורום שלו, לילה טוב

תהיה בריא..

אתה לוקח שלוש שורות בפורום והופך אותן לעבודת מאסטר. קשה מאוד לא לאכול חלבון בארוחה. כמעט בכל דבר שאנחנו אוכלים יש חלבון (הפתעה, גם בפסטה). החוכמה היא לאכול ארוחה מאוזנת ומשביעה. כוס מרק 4 שעות לפני אימון בהחלט לא מספיקה, אבל סלט ירקות, אורז, סנדויץ עם ביצה וטחינה.. אגב, השאלה לא התייחסה לגדילה או לבודי בילדינג ולכן ההסבר היה כללי ולא ממצה. אוי ואבוי לנו אם היינו לוקחים את הדברים שנכתבים בפורום כתורה מסיני. הפורום הוא מקום להתייעצות, ללמידה, והוא לא בא להחליף את ההדרכה האמיתית פנים אל פנים.

spoild

New member
איזה חמודה המתענינת בבריאותי../images/Emo24.gif

אם לא מדברים על פיתוח גוף וגדילה אז אני משאר שאפשר להתפשר, כמו שהסברתי את עצמי, שלוש שעות בלי אוכל ואני מתחיל להילחץ, בכל מקרה, בקשר לפסטה או כל דבר אחר המכיל חלבונים יש לי בעיה, פסטה, שועית ... החלבון בהם אינו חלבון שלם, המכיל את חומצות האמינו החיוניות לגוף, ולכן לא מומלץ לכלול את החלבון הזה בכמות היומת ועל כן מומלץ להוסיף מזון עם חבלון "אמיתי" - עוף ,בשר,גבינות ובלה בלה בלה. הגיעה הזמן שלי לעוד ארוחה, אז אני זז מקווה שאת לא כועסת או משהו, הכל ברוח טובה. יאללה ביי.

נחמדה ההתחכמות,

אבל תאמין לי שבתזונה אני יכולה להעביר אותך כמה שעורים מאלפים.. דבר אחד - באופן בסיסי, כולנו בעולם המערבי אוכלים דיי והותר (ואפילו יותר מדיי) חלבונים מלאים. זה מצב נתון שאי אפשר כל כך להתווכח איתו..

alexkagn

New member
בוגרת קורס מדריכים היוקרתי וינגייט../images/Emo6.gif

LOL... בצחוק

spoild

New member
לא כל כך הבנתי מה זה קשור, ../images/Emo4.gif

בכל מקרה, שעורי התזונה המאלפים? נשמע מרתק. לילה טווווב...

למעלה