2 שאלות על validating user input

gilad g

New member
אז תגדיר לו סיסמה..

כתוב לך במפורש...:
blank passwords not allowed​

erezzi

New member
תודה

אמנם נשמע דבילי (כי בכל זאת Windows נותן להגדיר חשבונות בלי ססמא), אבל זה מה שהוא רצה ועכשיו הכל עובד. תודה על הסבלנות.

yuval k

New member
זה לא כל כך דבילי...

נניח שאתה מריץ שרת תומך ASP.net ונותן למשתמשים גישה להעלאת קבצים אליו. אם המשתמשים יודעים שמוגדר אצלך על המחשב חשבון עם הרשאות רבות, יותר מהרגיל, הם יכולים "להתחזות" איתו. אם יש סיסמא, הם צריכים לדעת גם אותה, וזה כאב-ראש לא קטן
בחלונות אמנם ניתן להגדיר חשבונות בלי סיסמא, אך ברוב המקרים למשתמשים ללא סיסמא אין הרשאות מיוחדות, אלא הם משתמשים רגילים... ולכן אין עם זה בעיה, עפ"י רוב. ו...אתה מוזמן להמשיך ולשאול

erezzi

New member
אל תדאג

אני חדש ב-ASP.NET ועד שאני אכנס לעניינים, יש לי הרבה שאלות... לילה טוב

erezzi

New member
שאלה של מתחילים

מה ההבדל בין 2 הפעולות הבאות: 1. הוספתי כפתור לטופס וכתבתי פונקציה שמטפלת ב-click ב-code behind (form.aspx.vb). לפי מה שאני מבין, הפונקציה רצה ב-server. 2. הוספתי כפתור לטופס וכתבתי script שרץ ב-server שמטפל ב-click. את הכפתור קישרתי ל-script הנ"ל. האם 2 הפעולות זהות? מה לגבי זמן ריצה? יעילות? תודה מראש ארז

gilad g

New member
זה לא משנה..

כל השאלות שיש למשתמש מסוים חייבות להימצא באותו שרשור. ולשאלתך: לא, הפעולות אינן זהות - פעולה אחת רצה בקליינט (עם כל המשמעות של זה), והשניה רצה בשרת. בדר"כ הפעולה שרצה בקליינט תרוץ לפני הפעולה שרצה בסרבר, בגלל שקודם מתבצע click, ואז הטופס עובר submit, וכתוצאה מה-submit מתבצעים הפעולות בסרבר.

erezzi

New member
עוד שאלה

חשבתי שהקוד שמופיע ב-code behind רץ תמיד ב-server ושב-client רצים רק scripts. כל client יכול להריץ קוד שכתוב ב-C# למשל?

gilad g

New member
ממש לא ../images/Emo13.gif

כל קליינט יכול להריץ Javascript. כמו שאמרת - בקליינט רצים רק scripts...

erezzi

New member
זה לא מה ששאלתי

אני מדבר על code behind: האם client יכול להריץ קוד ב-VB.NET או C#?

erezzi

New member
אז אני חוזר לשאלה הראשונה

אם ככה, 2 הדוגמאות שדיברתי עליהן רצות בשרת: הדוגמא של code behind רצה בשרת. הדוגמא של ה-script גם רצה בשרת מכיוון שמופיע בה runat=server. אז יש הבדל או אין הבדל?

gilad g

New member
אההה

אתה מדבר על תגיות <script> עם runat=server? חשבתי שאתה מדבר על תגיות סקריפא של javascript... יש הבדל. שתיהן גישות שונות להפעלת קוד בצד השרת. בעוד שבתגיות script, אנחנו שמים קוד ששולט באופן ישיר על הפקדים בדף, הרי שב-codebehind אנחנו יוצרים מחלקה נפרדת לגמרי, שהף ASPX שלנו יורש ממנה

yuval k

New member
אין קשר... ../images/Emo13.gif

"אם יש לכם עוד שאלה, אנא שרשרו אותה לשרשור שפתחתם ועדיין נמצא באותו עמוד (גם אם השאלות בעניין שונה [..] בעמוד יש 15 שרשורים, ואין סיבה שלחבר בפורום יהיה יותר משרשור אחד." (מתוך המאמר לחדשים בפורום) בבקשה שרשר, להבא

למעלה