2 שאלות על DATAGRID

shnapsi

New member
2 שאלות על DATAGRID

שלום לכולם, 2 שאלות על DATAGRID: האחת, איך אני יכול לדעת כמה שורות יש לי ב-DATAGRID, האם יש דרך לדעת זאת ישירות מהקוד או רק דרך בסיס הנתונים? השנייה, איך אני יכול לגרום לזה שכשה-DATAGRID עולה, היא אני אראה את השורות האחרונות ולא הראשונות? תודה,

adam222

New member
....................

1. כשאתה טוען נתונים ל-DG מה-DB תשתמש ב-DataTable ואז תיקח את זה מ-dt.Rows.Count 2. תסדר את השאילתה Order by Name Desc (עדיף מאשר להפעיל בכניסה את Sort של ה-DG)

תוספות

אם ה-DataSource של ה-Grid הוא DataSet אז תוכל להגיע ל-DataTable הרלוונטי בעזר ה-DataMember. בנוסף, אם אתה גם עורך נתונים דרך ה-Grid אז ה-Rows יכיל גם שורות מחוקות וה-Count עלול להיות יותר מכמות השורות המוצגת. עדיף להשתמש ב-dt.Select().Length לגבי המיון, אם אין לך אפשרות לבצע את זה ב-DB, אז אפשר להשתמש ב-DataView ולמיין אותו.

adam222

New member
ביטול תוספת../images/Emo13.gif

לענ"ד
אם יש לו טבלה אחת, אין טעם להשתמש ב-DataSet מכיון שהוא אוסף של DataTables כלומר מדוע להגדיר DS ולהשתמש רק בטבלה ה-[0] שלו
בקשר לשורות המחוקות ב-DT, אפשר להשתמש גם ב-DataView ושם ניתן לפלטר לפי מחוקות\ערוכות\מקוריות... וכמובן זה ייתן גם את המיון (קיבלתי... אם כי בשביל המיון לבד הייתי [במידה ולא ניתן ב-DB], משתמש ב-SORT של ה-Grid עצמו)
הלוואי וגם אני הייתי חתול

למעלה