2 שאלות על challenge

dman45

New member
2 שאלות על challenge

1)האם מותר למאמן לקחת challenge לאחר שרואים שידור חוזר של המהלך? 2) האם מותר לקחת challenge על עבירות? סתם לדוגמא נניח על : false start ?

underdog36

New member
תשובה

לשני המאמנים הראשיים מותר לקחת challange עד תחילת המהלך הבא. מזה אתה יכול להבין שלמאמן הקבוצה המתקיפה יש יתרון, כי הוא יכול לחכות לראות את השידור החוזר ואז להחליט (בסיוע עוזרים שרואים את ההילוך החוזר) אם לקחת את ה-challange או לא. מצד שני, אם יש קריאה שלכאורה לרעת ההגנה, ההתקפה יכולה להוציא כדור מהיר, ואז יכול להיות שמאמן הקבוצה המגינה לא יספיק גם לראות את ההילוך החוזר וגם לזרוק את ה-challange בזמן. אי אפשר לקרוא challange על עבירות. החל מ-2006 ניתן לקרוא על down by contact. הסבר טוב אפשר למצוא בלינק הבא: http://www.associatedcontent.com/article/364313/understanding_nfl_football_challenges.html?cat=14 מקווה שיכניסו הילוכים חוזרים גם לכדורגל וכדורסל בקרוב...

dman45

New member
ואו זה נותן לטלויזיה המון כוח

מה אם מדובר ברשת מקומית (סתם נניח של טנסי) שמשדרת את משחק הבית של הקבוצה שלה. (הרי לא כל המשחקים משודרים NATIONAL) היא יכולה לפגוע משמעותית ביכולת ה challenge של הקבוצה היריבה על ידי עיקוב שידור ההילוך החוזר.... סנריו קצת דבילי אבל אם זה היה פה בארץ לא בטוח שהוא לא היה מתממש

כל משחקי ה NFL מצולמים באותו סטנדרט

כלומר - אותו מספר של מצלמות נייחות ופחות או יותר מאותן הזויות. מצלמות ניידות ומצלמות רחף משתנות בהתאם ליכולות של האצטדיון. כל המשחקים מצולמים ע"י תחנות ארציות - FOX, CBS, NBC, ESPN או NFL NETWORK. אין משחקי NFL המצולמים ע"י הערוץ המקומי של HOT ... זה יותר אחידות שהיא הבסיס לשימוש ב TV ככלי שיפוט והיא הבעיה הרווחת בשימוש בכלי כזה בכדורסל וכדורגל.

laufgas

New member
תיקון קל (אם אני לא טועה)

NFL Network הוא סוג של ערוץ 'פרימיום' ואת המשחקים שמשודרים בו יכולים לראות רק אנשים שיש להם ממיר דיגיטלי כלשהו לעומת שאר התחנות.

dman45

New member
ד"א ב NBA יש כבר שימוש בהילוך חוזר

עבור: 1) זריקות שנזרקו עם הבאזר ויש לבדוק האם הייתה עבירת 24 שניות 2) 2 דקות אחרונות של משחק\הארכה בדיקת: מי נגע אחרון בכדור לפני שריקת חוץ בעייתית

underdog36

New member
וואלה

את זה לא ידעתי. כנראה בגלל שאני לא רואה NBA. אני כבר רואה פוטבול כל שבוע, ליגת האלופות, מדי פעם כדורגל ישראלי, כדורסל ישראלי (כשזה לא מתנגש עם הפוטבול). אם אני אוסיף NBA לרשימה אני לא אקום מהספה, ובכל זאת צריך להביא לחם הביתה

dman45

New member
אני אפתור לך את הבעיה

NBA אין מה לראות במשך כל העונה. מדובר על 70 משחקים די משמימים ו-12 הנותרים זה קצת מאבקים כדי להידחק לפלאיאוף. העונה מבחינת איכות כדורסל מתחילה רק בפלאיאוף. בשלב הזה כבר די נגמרות כל הליגות האחרות אז אתה די פנוי :) הבעיה זה השעות... אוי השעות... צריך להנהיג פה שעון חורף משולש כדי לעמוד בזה

underdog36

New member
תודה

אולי השנה אחרי שהתואר מאחורי אוכל לקום באמצע הלילה לראות את הפלייאוף, ולהגיע מאוחר יותר לעבודה... כשנגיע לגשר...

Yo-man

New member
תשובה על השאלה השניה

אין אפשרות לעשות צ'אלנג' על עבירות. אפשר להגיד שכמאמן אתה רוצה שיבדקו אם היו 12 שחקנים על המשחק בזמן נתון (מה שקרה השבוע, לא זוכר באיזה משחק) ואז משתמשים במצלמה כדי לקבוע אם אכן היו 12 איש על המגרש בזמן הסנאפ. על הפרעה למסירה, הולגדינג, פולס-סטארט אין אפשרות לערער. הכח של הטלוויזיה התחיל בזה שפוטבול הוא המשחק הראשון בהיסטוריה ששינה את החוקים שלו בגלל הטלוויזיה ובתאום איתה. ה-2 minute warning זה פסק זמן לפרסומות. לא משום סיבה אחרת. זה כדי שלא יקרה מצב שיש מתח נוראי באיזה משחק, כל אמריקה צמודה לאלוויזיה, אבל מאנינג מנהל התקפה מהירה, והמשחק נגמר לפני שמנצלים את הרייטיג הרבה. באיצטדיון מקרינים את ההילוך החוזר בלי קשר לשידור בטלוויזיה, כך שאין לרשתות מקומיות מנדט על מה יראו הקבוצות. מה גם שהבמאי לא תמיד יודע את החוקים או יכול לראות בעצמו אם זה עוזר או מפריע לקבוצה שלו אם הוא יקרין או לא את ההילוך החוזר...

royfr

New member
קרה ב-SB אגב

ג'יאנטס-פאטס. היה אחרי פאנט של הפאטס שבליצ'ציק זרק דגל כי הוא ראה 12 שחקנים של הג'יאנטס על המגרש. לא שזה עזר לו....

ועוד הערה על צ'לנג'

אין אפשרות לאתגר ב-2 הדקות האחרונות של כל מחצית. אתגור שנענה בשלילה "עולה" פסק זמן. מכאן שלא ניתן לאתגר אם לא נותרו לקבוצה פסקי זמן.

למעלה