2 שאלות על גלקסי

2 שאלות על גלקסי

1. בחל העליון של המסך מופיע לי האות "H", הבנתי שזה אומר שאני מחובר דרך הרשת הסלולרית שלי.
אם כרגע אין לי שם ישום או משהו אחר שפתוח שדורש חיבור לאינטרנט, האם זה גם זולל את הסוללה? צריך לנטרל כל פעם את הגלישה הסלולרית?
2.אם התחברתי ל WIFI כלשהו, יש צורך לבטל את החיבור לגלישה דרך המפעיל שלי או שאני עכשיו גולש על ה WIFI וכל ההורדות שלי יהיו דרכו?

OhGee

New member
2 תשובות

1. כן. מערכת ההפעלה כל הזמן משתמשת באינטרנט. ניטרול כשאין צורך, יחסוך סוללה.
2. לא. אם יש חיבור wifi תקין, הגלישה תתבצע עליו ולא על האינטרנט הסלולארי.

amitp

New member
לא

מערכת ההפעלה לא משתמשת באינטרנט כל הזמן. למען האמת אפשר לראות בדיוק מתי היא משתמשת ומתי לא (מופיעים חיצים על גבי סימון החיבור). שימוש באינטרנט יכול להשתמש אם יש ישום שמעביר נתונים ברקע (כמו למשל PUSH MAIL, אם הוגדר במכשיר) אבל לא "כל הזמן" ועל ידי "מערכת ההפעלה". מה שכן, ניתן לחסוך קצת בסוללה אם מכבים את שירותי הדור השלישי (האות H מסמנת HSDPA - דור שלישי לצורך העניין) אבל אז מן הסתם מאבדים את כל התמיכה בשירותי דור 3.

יש תוכנות ייעודיות שמסייעות לחיסכון בסוללה שיכבו בשבילך את שירותי הדור השלישי/גלישה סלולארית/WIFI וכו' כשלא צריך וידליקו אוטומאטית כשיהיו תוכניות שינסו לגשת לרשת.

OhGee

New member
לא באופן רציף, אבל כן כל הזמן

כיבוי של ה- 3G מוריד את צריכת הסוללה ביותר מחצי כשהמכשיר ב- idle (בהנחה שגם ה- wifi לא פועל). מניסיון עם ה- SGS3.

amitp

New member
כיבוי 3G אין משמעו כיבוי חיבור נתונים סלולארי

OhGee

New member
אינטרנט 3G להבדיל מ- wifi

או בתפריטים - נתונים לנייד (mobile data). אני מקווה שעכשיו יותר ברור.

למעלה