2 שאלות על אנגליה

פיפוקה1

New member
2 שאלות על אנגליה

- מישהוא שהוא מדריך טיולים (בצרפתית) מוסמך בארץ שרוצה להדריך באנגליה- דרך מי כדאי ליצור קשר? איזו חברה מעבירה הכשרה כזו? נראה לכם שיש ביקוש באנגליה למדריכי טיולים בצרפתית? -מנסיון אישי שלכם,כמה עולה מעבר לזוג פלוס תינוק- אני יודעת שכנראה נעבור או ללונדון או לאוקספורד-ולפני שתקפצו ותגידי שיש הבדל מהותי אני יודעת. אני רוצה לשמוע מנסיון שלכם כמה כסף דרש המעבר מהארץ והכי חשוב- האם יש דברים שבראייה לאחור כדאי לעשות חצי שנה לפני המעבר? או דברים שהייתם עושים אחרת? בלי תשובות עצומות של תלוי מה את רוצה/ איזו דירה.....כמה עלה לכם לעבור ותנו את הדוגמא האישית שלכם אם אפשר. תודה רבה

גוזליה

New member
אני אענה לך דווקא את מה שאת לא רוצה לשמוע.

זה מאוד מאוד תלוי.
מה זה יעזור לך לדעת כמה עלה לי לעבור, אם אני העברתי רק 200 קילו ציוד, ולך יש טון ציוד שאת רוצה להעביר? אם אני חיה בבית 2 חדרים ואת צריכה דירת 4 חדרים? אם אני הייתי צריכה להטיס שני כלבים ושלושה אנשים ואת רק זוג עם תינוק? ההבדלים במחירים הם עצומים, וזה לא כמו ההבדל בין לקנות בסופר א' או בסופר ב' או כמה עולה חשבון חשמל וגז. מעבר זה דבר שכרוך בד"כ בהמון כסף- רובו על חשבונך/כם. יש הרבה עלויות שצריך לקחת בחשבון- למשל ניירת- יש למישהו מכם אזרחות בריטית או של אחת ממדינות EU? לשניכם? ואם לא לשניכם- האם מקום העבודה העתידי משלם על הסדרת הניירות? לי למשל זה לא עלה, כי מקום עבודתו של בעלי שילם על הכל, לאנשים אחרים זה יכול לעלות גם כמה אלפי פאונדים. האם יהיה לכם ביטוח בריאות פרטי או שתסתפקו בNHS? העברת חפצים- מכולה שלמה? חצי מכולה? 2 ארגזים? דרך האוויר? דרך הים? ומה את מתכננת להשלים כשתגיעו? רק ריהוט? גם מוצרי חשמל? גם כלי מטבח? או שזה לא נכלל במעבר? חצי שנה לפני המעבר הייתי מארגנת את כל המנהלות- ניירת לכל המשפחה, מתכווננת על איפה לגור, מבררת על שכונות נורמליות, קירבה לתחבורה בכדי להגיע לעבודה, מתחילה לעשות סקר שווקים למציאת שילוח בינלאומי (אם יש לכם צורך בזה או שאתם מתכננים לקנות הכל חדש), מתחילה לשבת על גוגל ולחפש חנויות שמוכרות ציוד לבית מכל מיני סוגים ובעיקר בעיקר לעשות המון רשימות באקסל- כדי שתוכלו לעשות V או למחוק את הדברים שכבר הספקתם. (מה שהייתי עושה אחרת- הייתי חוקרת יותר לעומק את מי ומה בנושאי בריאות כדי להבין קצת יותר טוב איך עובדת פה המערכת- מאוד חשוב עם תינוק קטן, ובנוסף אם זה היה אפשרי לא הייתי עוברת בשיא החורף). אין לי שמץ של מושג לגבי השאלות הראשונות שלך על מדריכי הטיולים. שיהיה בהצלחה

פיפוקה1

New member
תודה רבה. מישהו באמת עשה

טבלת אקסל כזו? אם יש למישהו אפשר לראות אותה בבקשה? רציתי את המידע כדי לסבר לי את האוזן. כדי שאני אגיע לשקלול שלנו אני אומר, טוב למשפחה אחרת זה עלה ככה וככה, ולכן מה שאנחנו משלמים זה בסדר/ מאוד יקר. ויש לי מליון שאלות שאני מרגישה שאף אחד לא יכול לענות עליהם. כמו דירת 3 חדרים באזור יהודי זה ממש יקר? כמה עולה גן לתינוק? כמה עולה מכולה? הרי אם אני אראה שאותו אדם השתמש במשלוח אווירי ועשה השוואות וזה היה הכי זול אז אני אעשה כמוהו. פשוט יש לי תחושה שזה גדול עלינו יש כ"כ הרבה דברים לברר. לבעלול יש אזרחות אירופאית. ואני מבינה שאת רוב הקניות לבית כדאי לעשות באינטרנט? חשבתי שישראלים הולכים לאיקאה הקרוב וקונים שם הכל.
אוף למה אין ספר שמסביר באופן מסודר איך עוברים לחו"ל?? תודה.

גוזליה

New member
הייתה לי אחת כזו

וכשבני היקר גרם למחשב שלי להתרסק (תרתי משמע
) היא אבדה לבלי שוב
כך או כך מחירי דירות נעים בטווחים די רחבים (לצערי הרב). את יכולה על דירת שני חדרים בשכונה אחת לשלם למעלה מ 200£ יותר או פחות משכונה אחרת (לא מעט כסף!). השכונות היהודיות בדרך כלל יותר יקרות (אבל שוב, יקרות יותר בהשוואה למה? למרכז לונדון? לשכונות לא-יהודיות שכנות?) מכולה- אני פשוט עשיתי חישוב של כמה ציוד יש לנו, והתקשרתי לחברות שילוח (הוצאתי רשימה מגוגל) אחת אחת ושאלתי כמה יעלה לשלוח כמות שכזו. הבעיה היא שהסכום לא עולה בצורה לינארית (כלומר: אם יש לך 2 קילו תשלמי 100 ש"ח ואם יש לך 20 קילו תשלמי 1000 ש"ח), ובד"כ ככל שיש לך פחות (והכוונה לממש מעט) זה עולה יותר
. תתחילי מלחשוב מה את לוקחת איתך ומה לא. שווה לך לקחת איתך, למשל, סכו"מ צלחות וסירים? ספות? מצעים ומגבות? (הכל תופס מקום ודורש שילוח, כן?). אני קניתי אמנם חלק מהדברים באיקאה, אבל נעזרתי גם בארגוס, ג'ון לואיס, בייביז אר אס (לחדר של הגוזל)- פשוט זה מצריך המוווון עבודת הכנה (במקרה היה לי זמן כי עברנו חודש אחרי לידת הגוזל ואת רוב עבודת ההכנה עשיתי בחודשים האחרונים של ההריון
). פשוט השוויתי מחירים בין החנויות השונות (יש קטלוגים עם מחירים כמעט לכל החנויות באינטרנט, וזה גם נתן לי הערכה כללית של פחות או יותר כמה יעלה לנו הכל). קחי בחשבון שבהתחלה סביר להניח שתשלמי יותר מדי. ככה זה כשלא מכירים כלום
גם אנחנו עברנו תקופה כזו, ולאט לאט אתה לומד איפה קונים בזול יותר, ובאיזו שכונה לא שווה את המחיר הנמוך לגור... גן לתינוק- באיזור צפון לונדון אני יכולה לאמר לך שזה נע בין 700 ל1200 פאונד (בערך!) לחודש. יש בקצת יותר, יש בקצת פחות, אבל זה סדר הגודל של המחירים. דירות סופרים כאן רק בחדרי שינה (הסלון לא נספר במניין החדרים)- ולכן כשמדברים על דירת 2 חדרים הכוונה לשני חדרי שינה וסלון. ולגבי ה"גדול עלינו"- מעבר לארץ אחרת זה חתיכת דבר רציני
מצריך המווווון עבודת הכנה, מוכנות לויתורים בכמעט כל תחום אפשרי, וזה נורא נורא קשה- פיזית, כלכלית, מנטלית, חברתית- יו ניים איט- בעיקר בהתחלה. אבל- זה לגמרי לגמרי לגמרי DOABLE.

פיפוקה1

New member
ואו, יש הרבה לפני הא?

נראה לי שאני כן ארח איתנו את כלי המטבח- בעיקר בהתחלה נראה לי שאני לא אדע איפה לקנות וסתם חבל לקנות הכל מחדש ביוקר. ועם מה נבשל? נראה לי שנשלח לשם את כלי המטבח ואת המצעים אולי גם מגבות. זה בטח יקר באנגליה מצעים ומגבות. ואז שחוזרים לארץ מה עושים? משאירים הכל שם? לא חבל לקנות ולזרוק? בעסה על זה שאין לך את הטבלה. אני שולחת לעצמי דברים במייל כדי לא לאבד אותם מאז שמשהוא דומה קרה לי
נ.ב המזג אוויר באמת כזה נורא?

גוזליה

New member
תתחילי

מלא לצאת בהנחות לגבי מה כן או לא יקר פה- פשוט תבדקי
גם אני הייתי בטוחה ש(למשל) ריהוט לחדר של הגוזל יעלה לנו הון והתחלתי לחשב כמה מקום זה יתפוס במכולה עד שהתיישבתי פשוט וחיפשתי וגיליתי שזה יעלה לי הרבה פחות לקנות אותו פה (בלונדון) מאשר לסחוב מהארץ. ממליצה כמו שליה אמרה- לשלוח "כוח חלוץ" שיארגן את הדברים הבסיסיים כדי שאתם תגיעו לבית מוכן יחסית (לדוג'- אצלנו בעלי טס שלושה שבועות לפנינו, חיפש דירה, וכשמצא אותה- התחיל לעשות קניות בסיסיות של דברים שיהיו בבית כשאנחנו מגיעים- למשל קומקום חשמלי כדי שאפשר יהיה להכין אוכל לגוזל מייד כשנגיע, מצעים ללילה הראשון כי לקח זמן עד שההובלה הגיעה, מצרכי מזון הכי בסיסיים שיש וכיוב', וכשכולנו הגענו הלכנו כולנו ביום שבו הגענו לעשות קניות. להגיד לך שזה הכי הכי נוח? לא, אבל מתברר כיעיל
) ולגבי מה קורה כשחוזרים- כשחוזרים אז בודקים, לא מיותר לדאוג כבר מעכשיו מה יהיה כשתחזרו עוד X שנים? ולגבי הלשלוח את זה לעצמי במייל- האמיני לי, למדתי לעשות את זה מאז (כמו שאומרים: בדרך הקשה
).

Lia78

New member
רשימות

לי מחברת שהייתי מעדכנת כל הזמן. (גם עכשיו לפני שעברנו עיר) אני לא גרה באנגליה, ולא יכולה לתת לך סדר גודל של מחירים, אבל שתי עצות בנוגע למה שכתבת. לגבי מה לקחת אתכם ומה להשאיר, חישוב גס של עלות הובלה מול עלות קניה מחדש יתן לך מושג האם שווה לסחוב סכו"ם ומצעים מישראל לאנגליה (בהנחה שלא מדובר על משהו שהוא יקר ערך כספי/רגשי). לגבי המעבר עצמו כדי לשלוח 'כוח חלוץ' שיבדוק דירות וכל מה שכרוך במעבר, קשה לחיות בנפרד (אנחנו גרנו כך חצי שנה) אבל שווה להגיע כשלפחות חלק מהדברים מוכנים (במיוחד כשילדים מעורבים במעבר, לדעתי). אה, וכמו שגוזליה אמרה, אם אפשר לא לעבור במשך החורף. מעבר לקושי שבחורף עצמו (קר, מחשיך מוקדם) קשה להסתגל לסביבה כי פשוט בטמפ' כ"כ נמוכות פשוט לא כיף להסתובב בחוץ.

eyshap

New member
דירות מרוהטות בלונדון

הנה עיצה שאולי כדאי לחשוב עליה - אמנם דירות מצויידות בחדרי תינוקות הן לא דבר שכיח בעיר, אבל דירות מרוהטות קומפלט כולל סכו"ם וצלחות הן דבר די שיגרתי. אז אם את כבר מכינה רשימות, מוטב שתבררי עם בעל הדירה שאליה תיכנסו מה כבר יש בדירה, לנו יש סכו"ם מדהים שהביאו לנו מאיטליה, והוא עדיין ארוז "לאירועים מיוחדים" שעוד לא התרחשו, כי הדירה מצויידת מעל ומעבר (תרתי משמע, נאלצנו לאפסן כל מיני דברים שהיו במטבח ולא ממש רצינו כמו טוסטר

למעלה