2 שאלות...(ספוילר)

2 שאלות...(ספוילר)

ידוע לנו בספר 5,שדמבלדור אמר להארי שיש לו כח שנעול במשרד הקסמים,שבו בזמן נורא ומופלא יותר מהמוות,וזהו הכח שהנבואה אמרה שיש אותה להארי. 1) א"כ מהו הכח המדובר? 2) אם זה הכח שיעזור להארי לחסל את וולדמורט, אז למה התכוון דמבלדור בספר 6 שאמר להארי שיש לו כח שנקרא "אהבה"?- [הרי זה לא הכח שהנבואה התכוונה שתעזור להארי?] א"כ זה סתירה! כי, יוצא שיש להארי 2 כוחות מיוחדים? (כי אין קשר בין הכח ש"במשרד הקסמים" לבין ה"אהבה"-כי אהבה זה לא בדיוק נורא ומופלא יותר מהמוות). א"כ לסיכום! מהו באמת הכח שהנבואה אמרה שיש להארי? תודה לעונים! ומקווה שתעזרו לי!

אז זהו שכן

הכוח המופלא הוא אהבה!!! ועובדה היא שבספר החמישי בסופו. וולדמורט נכנס לגוף של הארי. ואז הארי חשב שהוא רוצה למות ואז הוא יפגוש את סיריוס... וברגע שהוא חשב על סריוס וולדמורט לא יכל יותר להשאר בו והוא ברח!!! זאת אומרת שהכוח הוא אהבה. העובדה שהוא אמר שיש לו חדר שלם מזה.. זה כנראה חדר שחוקרים את האהבה במשרד הקסמים.

the ror

New member
עד כמה שאני הבנתי../images/Emo58.gif

"הכח המדובר" בנבואה זה הכח שהארי הבין אח"כ שזה אהבה-באחד מהשיעורים הפרטיים עם דמבלדור הארי שואל אם הכח זה -רק- אהבה ודמבלדור אומר שכן ומראה לו למה הכח הזה כזה חשוב(שבגלל זה הוא לא נמשך לצד האפל וכו...)

כן אבל

הוא לא אמר לו שזה אותו הכח שנעול במשרד הקסמים. וחוץ מזה , אם תחשבי על זה: "אהבה" היא לא כזו נוראה ומופלאה יותר מהמוות.

the ror

New member
אני בן,זכר...ואהבה היא נוראה

ומופלאת מהמוות. זה לפחות מוטו החיים של דמבלדור בערך וזו האי הסכמה הכי גדולה בינו ובין וולדמורט...תלוי איך אתה מסתכל על זה... ההשפעה של אהבה על אנשים יכולה להיות הרבה יותר חזקה מהשפעה של המוות ואני חושב שבכך זה עושה אותה חזקה ונוראה יותר...(אמה של הארי היתה מוכנה למות בגלל האהבה שלה להארי-אהבתה להארי היתה יותר חזקה מהפחד מהמוות שוולדמורט איים עליהה בו ובזכות זה וולדמורט נפל בפעם הראשונה, כי הוא המעיט בערכה של האהבה)...זה נשמע מזה קיטצ'י אבל אני חושב שזה הרעיון...

י ע ל י ק

New member
ועוד מחשבה, אם

לא אוהבים מישהו שמת, יכולה להיות אמפטיה אבל זה לא ממש כואב. מוות יכול להתקיים אך ללא האהבה אין לו משמעות מאד גדולה.

meital f

New member
עונה../images/Emo70.gif

1. זה כוח האהבה שדמבלדור מדבר אליו שוולדמורט לא יכול להרגיש אותו 2.זה כן הכוח שהנבואה דיברה אליו. איזה עוד כוח מיוחד יש להארי?

צודקת

לא נראה שיש להארי עוד כח מיוחד. אבל כשדמבלדור אמר להארי שהאהבה היא הכוח,הוא לא אמר לו שזה אותו כוח שנעול במשרד הקסמים?

כן,אבל

לא ענית לי על השאלה: האם ה"אהבה" זה אותו הכח שנעול במשרד הקסמים ושהוא מופלא ונורא יותר מהמוות,או שזה כח אחר?

טאפנוש

New member
עפ"י מה שאני הבנתי..

1. האהבה זה אותו כח מיוחד שאין לוולד' ושהוא לא יכול להבין, ולכן זה חזק ממנו. הרי כשאתם לא מצליחים להבין משהו, אתם נרתעים ממנו, לא? וכמו שאחרים אמרו, האהבה של לילי להארי הייתה חזקה יותר מהפחד מהמוות שריחף מעליה, וכך נפל וולד' בפעם הראשונה. 2. ניראה לי שהכח במשררד הקסמים היא הנבואה, שגרמה להארי להבין את כח האהבה שיש בו... לא?..

טאפנוש

New member
וגם..

יש מצף שבאמת חוקרים בחדר מסוים במשרד הקסמים את כח האהבה, כי אם לחשוב על זה, זה אחד הקסמים החזקים ביותר שיש. הרי הוא חסם את קסם האבדה קדברה, שזהו אחד הקסמים היותר חזקים ומסוכנים.

MuzicMan168

New member
יש לו אהבה והיא תנצח

את וולדמורט אה אה אה! ואה אה הא! האא אעע האאאא אעאאאאאאאאאאא האאאאאאאאאאאא אאאאאאאהההה

למעלה