2 שאלות לרב :)

TecNodRom

New member
2 שאלות לרב :)

שבוע טוב! רציתי לשאול, אם למשל יש לי מרפסת שהשטח הכולל שלה הוא 100% ו30% ממנה מכוסה מלמעלה ואני עושה סוכה בגודל 100% האם ה30% מעכבים או בגלל שיש לי 70% שזה הרוב הולכים על פי הרוב?... ~~~~~ ידוע שיש "מגע אש" אז אם למשל אכלתי בארוחה קטנה גפן וברכתי...אז זה פוטר את המאכל של העץ שאני רוצה לאכול אחרי ששתיתי את הגפן? או שמגע אש זה רק לעניין קדימות הברכה ואין ברכה פוטרת את חברתה?.. שבוע טוב וצום קל ומועיל. וגמר חתימה טובה.

אופירA

New member
מנהל
אין בעיה, ואין קשר לרוב

הסוכה הוא השטח שאינו מכוסה. השטח המכוסה אינו משנה לכלום. באיזור זה יכולות לשבת הנשים והילדים, שפטורים מחיוב סוכה. כל מה שעליך לברר זה אם החלק הלא מכוסה (ה-70%) עומד בקריטריונים של מינימום השטח לסוכה כשרה. גם אם רק 30% מהמרפסת היו פתוחים, הם היו מהווים סוכה כשרה אם השטח שלהם גדול מהמינימום הנדרש.

אופירA

New member
מנהל
מגע אש - סדר קדימות הברכות

אבל כל ברכה צריך לברך בפני עצמה, באכילה שאין בה לחם. לדוגמא - אני יושבת אצל השכנה, וטועמת מהעוגה שלה, ומהענבים, ומהתמרים, ומהבננות, ומהפיסטוקים, ומהבוטנים, ומהשוקולדים בבונבוניירה מאמריקה. אפילו מיץ ענבים תירוש שתיתי אצלה. להלכה, אני צריכה להקדים את סדר האכילה לפי "מגע אש", כלומר: קודם לטעום מהעוגה, אח"כ מהיין, אח"כ מאחד הפירות, אח"כ מהבננה או הבוטנים, ולבסוף את השוקולד. (אלא אם כן אני נוהגת לפי שהשיטה של "חביב ושאינו חביב", כלומר שטועמת ומברכת קודם על מה שחביב עלי. או אם השכנה הגישה את הדברים אחד אחר השני ולא ידעתי מה היא הולכת להגיש, גם אין חובה לברך לפי סדר "מגע אש"). בכל אופן, על תקרובת כזו, אני צריכה לברך את כל סוגי הברכות: מזונות, גפן, עץ, אדמה, שהכל.

למעלה