2 שאלות לרב

asaf2000

New member
2 שאלות לרב

1. לגבי סדר נעילת הנעליים, אם כבר נעלתי נעליים ואני חולץ את נעל ימין (נכנס לי קוץ וכד') האם צריך לחלוץ גם את נעל שמאל ולנעול מחדש? 2. אם אני קוטף 'חובזה' ("לחם ערבי") או חמציצים מגינה של בנין דירות זה נקרא גזל? או שאנשים לא מקפידים על זה? אם אני קוטף את החובזה ואוכל ברחוב האם צריך לעשר לפני האכילה בגלל שזה היה בגינה של בנין או שזה נקרא אכילת עראי ולא צריך לעשר? האם כשאני מעלה את החובזות הביתה לאכול צריך לעשר עם ברכה? תודה מראש.

asaf2000

New member
יש שם תולעים בסבירות גבוהה?

כי בדקתי כמה פעמים וזה היה ירוק בלי חורים ובדקתי כמה בפנים ולא היו תולעים אף פעם.

ניגון

New member
נחשוב הגיונית..

בס"ד זה לא מטופל לא מודבר ולא שום דבר, סביר שתהיה נגיעות, בכל אופן חבר שלי פעם בא לאכול אחת כזאת ופתאום הוא רואה תולעת שאומרת לו שלום...
... את האמת...אני אישית הייתי נמנע... גם בחמציצים יש בעיה של כנימות... בהצלחה.

פסיבי 1

New member
תשובה

1.לגבי הנעל השניה לא צריך לחלוץ 2.אני לא יודע את התשובה (אם לא יתנו לך תשובה תעשר על מטבע בלי ברכה לצאת מידי הספק

mgb

New member
חובזה (חלמית) ונעליים..

בס"ד שלום! 1. לא. (גם אין צורך ל"החמיר..") 2. אין בכך גזל בני אדם לא רואים את עצמם כבעלי צמחי-בר בד"כ. 3. אין צורך לעשר אף ב"מכניסו לבית" כיוון שאין הם בד"כ נאכלים. (ובודאי ללא ברכה) 4. לגבי ההערה על מציאות חקרים: אכן הרב וויא בספרו (ח"א) כותב שאין לאכלם ללא בדיקה וניקוי יסודיים לפני משום שככל צמחי הבר הם עלולים להיות נגועים (כנימות עלה, אקריות, זחלי זבוב המנהרות) סדר הבדיקה\ניקוי: ה"ראש": פתיחת הכיסוי הדק החיצוני, השרייה ב"מי ניקוי" לכ-3 דקות ושטיפה טובה תחת זרם מים. העלים(חמציצים): השריה ל-3 דקות, שטיפת כל עלה בנפרד, בדיקת כל עלה בנפרד מול אור (אם נמצאו חרקים להסירם אם נמצאו "מנהרות" אין להשתמש! בתיאבון..
בברכה

asaf2000

New member
חובזות עם סבון בעעע

כל הכיף זה ללכת ביער ולקטוף חובזות וחמציצים, אם צריך לשטוף עם סבון ולהשרות וכו' זה הורס את כל הענין...

mgb

New member
../images/Emo8.gifהבנתי אותך..אבל אין מה לעשות!

אופירA

New member
מנהל
שרשור מתוק!

שתי נחמות: א. להיות יהודי הורס לא מעט כייפים, הרבה יותר עוצמתיים מחמציץ וחוביזה (בעעע גם בלי סבון...). כי להיות יהודי זה גם להבין מתי הכיף אינו שווה את המחיר הרוחני שלו. ב. עם השנים, הטעם של החוביזה והחמציץ מאבד את ערכו, ואז אפילו כיף לא הפסדת, ולא נהרס לך כלום...

mgb

New member
של היהדות או של החובזה?../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif

.............................. שמא יקפוץ?!

למעלה